Football Talk

Ο Νσουέ από ήρωας έγινε «αποδιοπομπαίος τράγος» για την Ισημερινή Γουινέα, επειδή δεν κράτησε... μυστικά! (video)

Ο Νσουέ από ήρωας έγινε «αποδιοπομπαίος τράγος» για την Ισημερινή Γουινέα, επειδή δεν κράτησε... μυστικά! (video)

Καταχρασμός χρηματικού επάθλου, απλήρωτοι λογαριασμοί, εξώσεις από τα ξενοδοχεία και αποβολές παικτών από την Εθνική. Τα «πάνω κάτω» στην ομάδα που είχε «ρίξει» τεσσάρα στην μετέπειτα κάτοχο της διοργάνωσης, Ακτή Ελεφαντοστού!

Μπορεί το Κύπελλο Εθνών Αφρικής να ολοκληρώθηκε πρόσφατα με τον θρίαμβο της διοργανώτριας Ακτής Ελεφαντοστού επί της Νιγηρίας στον τελικό της διοργάνωσης, ωστόσο την ποδοσφαιρική κοινή γνώμη στην Αφρική, απασχολούν οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Εθνική ομάδα της Ισημερινής Γουίνεας.

Βάσει αυτών λοιπών, φαίνεται πως η Feguifut, η ομοσπονδία της χώρας απέκλεισε επ’ αόριστον από τις μελλοντικές κλήσεις της Εθνικής ομάδας, τον αρχηγό και πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης του 2023, Εμίλιο Νσουέ. Όπως κάνει γνωστό η ομοσπονδία, ο ποδοσφαιριστής υπέπεσε σε σωρεία πειθαρχικών παραπτωμάτων την 29η Ιανουαρίου, μία μέρα δηλαδή μετά την ήττα – αποκλεισμό της Ισημερινής Γουινέας από τη Γουινέα για τη «φάση των 16» της διοργάνωσης, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει συγκεκριμένα τι αυτά αφορούν.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, που υπενθυμίζεται πως σκόραρε το πρώτο χατ – τρικ στη διοργάνωση από το μακρινό 2008, τοποθετήθηκε δημόσια και εξαπέλυσε «κεραυνούς» εναντίον της ομοσπονδίας της χώρας του λέγοντας, πως η Feguifut, καταχράστηκε χρήματα (που αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ) που αποδόθηκαν στην ομοσπονδία ως χρηματικό έπαθλο για την συμμετοχή της Ισημερινής Γουινέας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ακόμη, κατήγγειλε πως η ομοσπονδία άφησε απλήρωτο τον λογαριασμό στο ξενοδοχείο όπου διέμενε η αποστολή της ομάδας στο Μάλαμπο, με αποτέλεσμα το ξενοδοχείο να τους διώξει!

Ο 34χρονος, καταγγέλλει ακόμη, πως η ομοσπονδία δεν παρείχε στους ποδοσφαιριστές τις φανέλες πριν το παιχνίδι του πρώτου γύρου με τη Νιγηρία, ενώ, όπως λέει ακόμη και ο εξοπλισμός που φορούσαν οι παίκτες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, πληρώθηκε από τους ίδιους και όχι από την ομοσπονδία της χώρας.

Η ομοσπονδία της Ισημερινής Γουινέας στο μεταξύ είχε αποφασίσει να απομακρύνει από την Εθνική ομάδα και τον Ιμπάν Σαλβαντόρ, με την κατηγορία της απείθειας για γεγονότα τα οποία εκτυλίχθηκαν την 29η Ιανουαρίου, δίχως και πάλι να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

Ένα σωστός «μύλος» δηλαδή!

Για την ιστορία, η Ισημερινή Γουινέα είχε πραγματοποιήσει μία αξιόλογη πορεία στη διοργάνωση, τερματίζοντας πρώτη στον πρώτο όμιλο του AFCON 2023, έχοντας αποσπάσει ισοπαλία από τη Νιγηρία (1-1) και έχοντας «φιλοδωρήσει» με τέσσερα τέρματα, την μετέπειτα κάτοχο και διοργανώτρια, Ακτή Ελεφαντοστού (4-0)!

Τέλος, ο Εμίλιο Νσουέ, ήταν ο ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το «χρυσό» παπούτσι της διοργάνωσης, έχοντας σκοράρει πέντε τέρματα.


Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0