Football Talk

ΠΑΟΚ: Μετά το double ο Ολυμπιακός «χαμογελάει» στην Τούμπα, με μοναδική παρένθεση τον… Ζίβκοβιτς (video)

ΠΑΟΚ: Μετά το double ο Ολυμπιακός «χαμογελάει» στην Τούμπα, με μοναδική παρένθεση τον… Ζίβκοβιτς (video)

Ο Ολυμπιακός φαίνεται να… αδιαφορεί για την δυναμική της Τούμπας, τα τελευταία χρόνια. Ο Λουτσέσκου όμως, έχει σίγουρα βαλθεί, να αλλάξει αυτό το εγχείρημα.

Η Τούμπα είναι μία έδρα που η δυναμική της, έχει υπερβεί τα σύνορα της χώρας, με μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να… λυγίζουν από την αφόρητη πίεση που δημιουργούν οι «τρελαμένοι» οπαδοί του ΠΑΟΚ στις κερκίδες. Και δεν μιλάμε για το παρελθόν, καθώς υπάρχουν πολύ πρόσφατα παραδείγματα που κανείς δεν έχει ξεχάσει, με τελευταίο σαφώς (θύμα) την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (2-1, 05/10/2023).

Η 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League είναι πλέον εδώ και άπαντες οι ποδοσφαιρόφιλοι στην Ελλάδα, περιμένουν μία και μόνο αναμέτρηση. Το ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός απέχει λίγες μόλις ώρες (20:30).

Η Τούμπα αναμένεται να είναι ασφυκτικά γεμάτη, όμως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις συνθήκες.

Την ιστορική σεζόν 2018/19, ο ΠΑΟΚ είχε στεφθεί αήττητος πρωταθλητής Ελλάδος και Κυπελλούχος. Εκείνη την χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν στη Θεσσαλονίκη για την 20η αγωνιστική, με σκοπό να παίξουν το τελευταίο τους… χαρτί για τον τίτλο. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και κέρδισε το παιχνίδι με το εμφατικό 3-1 (10/02/2019).

Έκτοτε οι δυο τους έχουν συναντηθεί στην ίδια έδρα, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος, άλλες οκτώ φορές, με τους Πειραιώτες να φεύγουν συνήθως με… χαμόγελο από τη συμπρωτεύουσα.

Ο Ολυμπιακός μετά από εκείνη την ήττα, το έχει πάρει… προσωπικά, με τέσσερα «διπλά» στην Τούμπα, ενώ τρεις φορές «βολεύτηκε» με την ισοπαλία. Το μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα, ήρθε στα play off το 2021, τότε που ο «μονόλογος» του Ζίβκοβιτς, έδωσε τους τρεις βαθμούς στους Θεσσαλονικείς (2-0, 18/04). Όμως ήταν ήδη πολύ αργά, καθώς η υπόθεση τίτλος, είχε ήδη κριθεί, υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Ο ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου τις τελευταίες πολλές εβδομάδες, βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα, ενώ ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διανύει τα πρώτα του 24ωρα στον πάγκο της ομάδας. Τα δεδομένα γέρνουν την… πλάστιγγα υπέρ των «ασπρόμαυρων», όμως την τελευταία 5ετία η παράδοση έχει διαφορετική άποψη.

Το οξύμωρο του γεγονότος δεν σταματά εδώ και αυτό διότι την ίδια ακριβώς χρονική περίοδο, ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερες νίκες στο Γεώργιος Καραϊσκάκης παρά στο δικό του… σπίτι. Μετά και την «4αρα» του πρώτου γύρου (4-2, 05/11), ο ΠΑΟΚ έφτασε τα τρία «τρίποντα» στον Πειραιά, τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι «ερυθρόλευκοι» διαχρονικά ξέρουν να διαχειρίζονται παιχνίδια σε τόσο εχθρικά «εδάφη» και στην αποψινή (18/02) αναμέτρηση θέλουν να κάνουν «all in», με την ελπίδα πως θα μπουν ξανά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, δεν θα ήθελε να αποχωριστεί την πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα και ειδικά μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, με ΑΕΚ στη Stoiximan Super League (1-1, 11/02) και Παναθηναϊκό στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson (1-0, 14/02), κανένα άλλο αποτέλεσμα, πέρα από τη νικη δεν θα είναι αποδεκτό.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0