Football Talk

Λαμία: Οι 10 «μαχητές» του Βόκολου έκαναν κάτι το… ανήκουστο στην έδρα του Παναθηναϊκού! (video)

Λαμία: Οι 10 «μαχητές» του Βόκολου έκαναν κάτι το… ανήκουστο στην έδρα του Παναθηναϊκού! (video)

Τι και αν έπαιζε με 10; Η Λαμία δεν «λύγισε» στην αφόρητη πίεση του Παναθηναϊκού και πέτυχε ένα ιστορικό αποτέλεσμα, δεδομένης πάντα και της… μαύρης, μεταξύ τους προϊστορίας.   

Ο Λεωνίδας Βόκολος περιέγραψε με μία πρόταση, απόλυτα το τι συνέβη στην Λεωφόρο, από τους ποδοσφαιριστές του. «Μεγαλείο ψυχής, μεγαλείο πάθους, μεγαλείο ομάδας».

Η Λαμία αντιμετώπισε τους «πράσινους» για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League και σε ένα παιχνίδι γραμμένο σαν… μυθιστόρημα, έφυγε με την ισοπαλία και τον συνολικά, μόλις δεύτερο βαθμό στην ιστορία της, από εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (2-2, 17/02).


6119387.jpg

Οι Φθιωτείς μπήκαν να παίξουν σε μία έδρα που διαχρονικά δεν τους… πάει. Σε έξι αναμετρήσεις στο… σπίτι του «τριφυλλιού» (είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στην Λεωφόρο), είχε καταφέρει να σκοράρει μόλις μία φορά, ενώ μοναδικό θετικό αποτέλεσμα ήταν μία ισοπαλία 0-0 (30/01) το 2021 και μέχρι εκεί.

Αυτή η Λαμία όμως είναι διαφορετική, είναι αλλιώτικη και με τον Βόκολο στον πάγκο της, κανείς δεν μπορεί να τις… κόψει τα φτερά.

Το παιχνίδι «στράβωσε» από το πρώτο ημίχρονο, όταν και ο Μαρτίνες αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα, αφήνοντας τη ομάδα του με 10 παίκτες. Εκεί πολλοί μπορεί να πίστεψαν πως το παιχνίδι δεν έχει μέλλον, αυτοί όμως που σίγουρα είχαν διαφορετική άποψη, ήταν οι ποδοσφαιριστές της Λαμίας.

Η «γκολάρα» του Καρλίτος (45+1’) έδωσε το… σύνθημα πως το παιχνίδι δεν θα λήξει, μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να βρήκε αντίδραση με τους Μπερνάρ (45+3’) και Γερεμέγεφ (59’) να ανατρέπουν το σκορ, όμως η κεφαλιά του Τσιλούλη έφερε και πάλι την ισορροπία στον αγώνα (68’).

Σε μία έδρα που η Λαμία είχε καταφέρει να σκοράρει μόλις μία φορά διαχρονικά, βρήκε εις διπλούν τον δρόμο προς τα δίχτυα, αγωνιζόμενη με παίκτη λιγότερο και ενώ το γήπεδο είχε ξανά… ζωή μετά από τους δύο μήνες «αποχής».

Η εικόνα του Σίντκλεϊ, στα τελευταία λεπτά, είναι όλο το πάθος που έβγαλαν οι φιλοξενούμενοι στον αγωνιστικό χώρο. Οι δυνάμεις του Βραζιλιάνου είχαν τελειώσει και βρέθηκε ξαπλωμένος στο χορτάρι, με την ομάδα του να μην μπορεί να τον αντικαταστήσει, καθώς δεν είχε το δικαίωμα για άλλη διακοπή του ματς. Εκείνος πάλεψε, έτρεξε, «έκοψε» μπάλες και όλα αυτά ενώ… κούτσαινε.

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος, Τσιλούλης, έπαιζε με πρόβλημα στον ώμο, αρνούμενος κατηγορηματικά να βγει αλλαγή και στο φινάλε, με αυτοθυσία ο Τζανετόπουλος έπεσε πάνω στην γραμμή για να σώσει ένα βέβαιο γκολ.

Σε ένα τέτοιο αγώνα, ειδικών συνθηκών, η τύχη δεν γίνεται να μην παίξει και αυτή τον… ρόλο της. Έτσι και το σουτ το Κώτσιρα στις καθυστερήσεις, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, αντί για το βάθος της εστίας του Κοζέλεφ.

Αυτό το 2-2 δίνει στην Λαμία έναν βαθμό, όσους δηλαδή και εκείνο το 0-0 προ τριετίας. Όμως σε αυτή την αναμέτρηση, οι Φθιωτείς κέρδισαν πολλά παραπάνω από ένα απλό «Χ» και ο Λεωνίδας Βόκολος, τον σεβασμό όλων, για την εκπληκτική ομάδα που παρατάσσει κάθε βδομάδα, μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0