Football Talk

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-2: Επιπόλαιος, άστοχος και οι Φθιώτες «έστησαν μπλόκο» στη Λεωφόρο (video)

Παναθηναϊκός – Λαμία 2-2: Επιπόλαιος, άστοχος και οι Φθιώτες «έστησαν μπλόκο» στη Λεωφόρο (video)
Χαμένοι βαθμοί για τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, με την Λαμία να στήνει «μπλόκο» και να... κλέβει τον πόντο από την έδρα των «πράσινων».

Ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε την Λαμία για την 23η αγωνιστική της Stoiximan Super League στη Λεωφόρο. Οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα τραυματισμών, με τους Βέρμπιτς και Χουάνκαρ να περνάνε εκτός αγωνιστικού χώρου από το πρώτο ημίχρονο. Στο επιθετικό κομμάτι το «τριφύλλι» ήταν σίγουρα πιο απειλητικό, αλλά οι επιλογές του ήταν επιπόλαιες και βιαστικές. Οι Φθιώτες πήραν το προβάδισμα με Καρλίτος, αλλά ο Μπερνάρντ απάντησε άμεσα και στο δεύτερο ημίχρονο η πίεση ανέβηκε για όλους…

Ισορροπημένα ξεκίνησε η αναμέτρηση στην Λεωφόρο, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματα τους στον αγωνιστικό χώρο, με τον Παναθηναϊκός όμως να είναι αυτός που βρήκε πρώτος μια καλή στιγμή. Στο 8’, μετά από μια κάθετη πάσα του Μαντσίνι, ο Σπόραρ πλάσαρε, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και είπε «όχι» στον Σλοβένο.

Μετά από πολλή ώρα χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία στο παιχνίδι, στο 26’, μετά από μια πολύ όμορφη συνεργασία των παικτών του «τριφυλλιού», ο Αϊτόρ επιχείρησε ένα δυνατό σουτ, με τον Κοσέλεφ να αποκρούει με τα χέρια. Τέσσερα λεπτά χρειάστηκαν για να απειλήσουν εκ νέου, από στημένη φάση και τον Μπερνάρντ να γεμίζει για την περιοχή και τον Ακαϊντίν να πιάνει μια πολύ καλή κεφαλιά, η οποία παρόλα αυτά, κατέληξε άουτ.

Ένα πολύ σοβαρό λάθος του Ακαϊντίν, έφερε τον Παναθηναϊκό με… την πλάτη στον τοίχο, καθώς ο Καρλίτος πήρε την μπάλα, πάτησε περιοχή και «χόρεψε» όλη την άμυνα του Παναθηναϊκού για να πλασάρει στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων για το 1-0.

Ο Παναθηναϊκός είχε άμεση απάντηση, με τον Μαντσίνι να κάνει ατομική ενέργεια μέσα στην περιοχή και εν συνεχεία την «έσπασε» για τον Μπερνάρντ, ο οποίος χωρίς πολλή σκέψη σούταρε και η μπάλα κατέληξε στην εστία για το 1-1, μετά από κόντρα σε αμυντικό της Λαμίας το 45+3’.

Με ασφυκτική πίεση ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, και κατάφερε να βρει το γκολ που του έδωσε προβάδισμα, με τον Βαγιαννίδη να μοιράζει στην καρδιά της περιοχής για τον Γερεμέγεφ και αυτός έκανε το 2-1 στο 59ο λεπτό του παιχνιδιού.

Δεν άργησε και απάντησε άμεσα η Λαμία. Με τους ποδοσφαιριστές του Βόκολου να έχουν ανέβει στον αγωνιστικό χώρο μετά από ένα κόρνερ, ο Τόσιτς έκανε μια πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά και βρήκε στον Τσιλούλη στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος κέρδισε τους πάντες και πήρε την κεφαλιά για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 2-2 στο 68’.

Στο 79ο λεπτό, ο Τσιλούλης βρέθηκε στην κόντρα σε ελεύθερο γήπεδο και έφτασε έως την περιοχή. Ο Έλληνας αμυντικός σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από την εστία του Ντραγκόφσκι.

Απίστευτη ευκαιρία είχε ο Παναθηναϊκός στο 86’, με τον Μπερνάρντ να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι για τον Γερεμέγεφ, όμως ο Σουηδός αστόχησε σε μια κεφαλιά από πολύ καλή θέση.

Η πίεση στα τελευταία λεπτά του αγώνα ανέβηκε ραγδαία για τους «πράσινους» να θέλουν απεγνωσμένα το αποτέλεσμα, με τον Σπόραρ και τον Κώτσιρα να χάνουν μοναδικές ευκαιρίες. Στην πρώτη περίπτωση η άμυνα της Λαμία έδιωξε πάνω στην γραμμή, ενώ στην δεύτερη, η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι.

Οι συνθέσεις των ομάδων
Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (78’ Κώτσιρας), Ούγκο, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (23’ Μλαντένοβιτς), Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (46’ Γερεμέγεφ), Μπερνάρντ, Βέρμπιτς (13’ Αϊτόρ), Μαντσίνι (78’ Λημνιός), Σπόραρ.
Λαμία (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Τσιλούλης (83’ Μάλτσι), Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σίντκλεϊ, Τζανδάρης, Νούνιες (68’ Τόσιτς), Σίμον, Ρούμπεν Μαρτίνεθ, Σλίβκα (83’ Στάνκο), Καρλίτος (58’ Κορνέζος).

Δημήτρης Φεραδούρος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0