Football Talk

Θέλτα – Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Λεβαντόφσκι ξύπνησε την... Ωραία Κοιμωμένη από τον λήθαργό της (video)

Θέλτα – Μπαρτσελόνα 1-2: Ο Λεβαντόφσκι ξύπνησε την... Ωραία Κοιμωμένη από τον λήθαργό της (video)

Για ακόμη μια φορά η Μπαρτσελόνα έμεινε «αμέτοχη» μπροστά στην αντίπαλό της. Δεν υπάρχει τίποτα ένδοξο πλέον που να την χαρακτηρίζει. Το Σάββατο (17/02) συναντήθηκε με την 17η Θέλτα, η οποία έφερε το παιχνίδι στα ίσα (1-1), δημιουργώντας στην ομάδα του Τσάβι περισσότερους προβληματισμούς. Τελικά, με λίγη τύχη οι Καταλανοί πήραν το ματς με τελικό σκορ 2-1.

Η Θέλτα του Τάσου Δουβίκα υποδέχθηκε τους «μπλαουγκράνα» στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος. Ένας ακόμη «χλιαρός» αγώνας. Μια μόνιμη στασιμότητα, καθόλου δημιουργικότητα, ένας... λήθαργος των Καταλανών.

Το πρέσινγκ της Θέλτα ασφυκτικό και η άμυνα της ομάδας του Τσάβι απειλήθηκε πολλές φορές, όμως στο πρώτο ημίχρονο στάθηκε τυχερή. Τα αμυντικό πρόβλημα της Μπαρτσελόνα είναι φανερό. Το επίπεδο των αμυντικών της είναι καλό, όμως δεν υπάρχει επικοινωνία, ενώ απομακρύνονται ουκ ολίγες φορές από την εστία τους, αδυνατώντας να επιστρέψουν εγκαίρως στην... διάσωσή της.

Ο Τερ Στέγκεν μόλις έχει επιστρέψει από τραυματισμό και ακόμη προσαρμόζεται, και παρόλα αυτά, είναι εκείνος που πάλι πρέπει να σώσει την κατάσταση. Τελικά, λίγο πριν λήξει το ημίχρονο, οι «μπλαουγκράνα» βρήκαν δίχτυα και μπούσταραν ελάχιστα την αυτοπεποίθηση της ομάδας.

Λαμίν Γιαμάλ και Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συνεργάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να πασάρει... πονηρά την μπάλα μέσα στην περιοχή και τον δεύτερο να σημαδεύει σωστά, σουτάροντας απευθείας στο 45'. Ένα γκολ του Πολωνού, που θύμισε τον παλιό καλό εαυτό του.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η γηπεδούχος δεν άργησε να ανταποδώσει το χτύπημα που δέχθηκε, με λίγη... βοήθεια από τους φιλοξενούμενους. Μόλις δύο λεπτά μετά το σφύριγμα της επανέναρξης, ο Άσπας σούταρε από το όριο της περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Κουντέ η εστία του αβοήθητου Τερ Στέγκεν παραβιάστηκε.

Η τύχη της Μπαρτσελόνα, όμως, δουλεύει για εκείνην και στο 93’ κέρδισε πέναλτι. Μια ευκαιρία που φρόντισε να σπαταλήσει αρχικά με μεγάλη ευκολία ο Λεβαντόφσκι, όμως η φάση επαναλήφθηκε και ο Πολωνός κατάφερε να «εξιλεώσει» την ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Θέλτα (Ρ. Μπενίτεθ): Γκουάιτα, Μινγκέθα (85’ Βάθκεθ), Στάρφελτ, Ντομίνγκεθ (46’ Νούνιες), Ρίστιτς (59’ Σάντσεθ), Αλιέντε (77’ Σουέντμπεργκ), Ταπία, Μπελτράν, Ντε Λα Τόρε, Άσπας, Λάρσεν (85’ Δουβίκας)

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο (46’ Μαρτίνεθ), Κουμπαρσί, Κανσέλο, Ντε Γιονγκ, Κρίστενσεν (58’ Γκιντογκάν), Πέδρι (75’ Λόπεθ), Γιαμάλ (99’ Ρομέου), Λεβαντόφσκι, Ροκ (58’ Ραφίνια)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0