Football Talk

Bundesliga: Συνεχίζει το... τρένο της Στουτγκάρδης, «στραβοπάτησε» η Ντόρτμουντ!

Bundesliga: Συνεχίζει το... τρένο της Στουτγκάρδης, «στραβοπάτησε» η Ντόρτμουντ!

Η Στουτγκάρδη πανηγύρισε άλλη μία νίκη στην έδρα της μαχητικής Ντάρμσταντ (1-2), ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ είδε την Βόλφσμπουργκ να της κόβει δύο βαθμούς (1-1), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Bundesliga. Νίκη μετά από πολύ καιρό για την Μάιντζ απέναντι στην Άουγκσμπουργκ (1-0), σημαντικό διπλό για την Ουνιόν Βερολίνου επί της Χόφενχαϊμ (0-1).

Σε μία 22η αγωνιστική που «σημαδεύτηκε» ξανά από ολιγόλεπτες διακοπές, λόγω των διαμαρτυριών των φιλάθλων για την είσοδο ξένων επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο, η Στουτγκάρδη συνέχισε το σερί νικών και παρέμεινε στην τρίτη θέση, ενώ η Μπορούσια Ντόρτμουντ «στραβοπάτησε» στην έδρα της Βόλφσμπουργκ, όπου άφησε δύο βαθμούς.

Βόλφσμπουργκ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1

Η Ντόρτμουντ βρήκε νωρίς το γκολ με τον… συνήθη ύποπτο Νίκλας Φίλκρουγκ να σκοράρει μόλις στο 8ο λεπτό, παίρνοντας ουσιαστικά το «ριμπάουντ» μέσα στη μικρή περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι ήλεγχαν το ματς και δεν άφησαν τη Βόλφσμπουργκ να βγάλει αντίδραση. Ο αγώνας διεκόπη για λίγα λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τις διαμαρτυρίες των οπαδών να συνεχίζονται για ακόμη μία αγωνιστική στα γήπεδα της Γερμανίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βεστφαλοί είχαν την κατοχή της μπάλας, κρατούσαν το υπέρ τους σκορ, αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα την αντίπαλό τους. Η Βόλφσμπουργκ ήταν αυτή που βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 63’ με τον Γκέρτχαρντ. Η Ντόρτμουντ έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο φινάλε, με τον Ζάμπιτσερ να εξαπολύει ένα τρομερό σουτ και την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Στους 41 βαθμούς οι «κιτρινόμαυροι» και στο πλην πέντε από την τρίτη Στουτγκάρδη.

Ντάρμσταντ – Στουτγκάρδη 1-2

Η Στουτγκάρδη προηγήθηκε στην πρώτη ουσιαστική ευκαιρία στο ματς με τον Γκιρασί στο 14’ με κοντινή κεφαλιά, η Ντάρμσταντ αντέδρασε αμέσως ισοφαρίζοντας ένα λεπτό μετά, αλλά το γκολ της ακυρώθηκε σωστά λόγω κοντρόλ με το χέρι. Η αναμέτρηση (επίσης) διεκόπη για αρκετά λεπτά και μετά την επανέναρξη η Ντάρμσταντ ήταν αυτή που είχε τις στιγμές της για να ισοφαρίσει, χωρίς ωστόσο να φτάσει σε κάποιο γκολ. Στις καθυστερήσεις, οι φιλοξεούμενοι έμειναν με 10, λόγω της αποβολής του Στέντσελ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο δεύτερο μέρος, η Στουτγκάρδη κράτησε με νύχια και με δόντια το υπέρ της σκορ, παρά την πίεση της γηπεδούχου για να φέρει το ματς στα ίσα. Πέτυχε μάλιστα και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις με τον Νταχούντ να χρίζεται σκόρερ, ύστερα από κοντινό σουτ σε κενή εστία. Η Ντάρμσταντ άργησε, αλλά βρήκε τελικά το γκολ με δυνατό σουτ του Σεϊντέλ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με το 1-2 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την Στουτγκάρδη που συνεχίζει ακάθεκτη στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 46 βαθμούς. Παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας η Ντάρμσταντ και στους 12 βαθμούς.

Μάιντζ – Άουγκσμπουργκ 1-0

Η Μάιντζ που «καίγεται» για βαθμούς στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό, έχασε δύο απανωτές ευκαιρίες με τους Λι και Βάργκας στο 38’ και 41’, αντίστοιχα, προτού βρει τελικά το δρόμο προς τα δίχτυα τρία λεπτά μετά. Ο Φαν ντε Μπεργκ πήδηξε ψηλότερα από όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζέντνερ κάνοντας το 1-0. Πριν τη λήξη του ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι κέρδισαν και πέναλτι, με τον Αμίρι όμως να σημαδεύει το δοκάρι.  

Η Μάιντζ δεν το πλήρωσε, ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος και κράτησε αυτή την πολύ σημαντική νίκη που ήταν μόλις η δεύτερη στη σεζόν, φτάνοντας τους 15 βαθμούς.

Χόφενχαϊμ – Ουνιόν Βερολίνου 0-1 

Η Χόφενχαϊμ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στην αρχή του παιχνιδιού και είχε δοκάρι μόλις στο 3’ με τον Μπεμπού. Η Ουνιόν απορρόφησε την πίεση και έφτασε κοντά στο γκολ στο 18’, αλλά πρωταγωνιστής ήταν ξανά το… δοκάρι, που σταμάτησε το σουτ του Χόλερμπαχ. Το ματς διεκόπη για αρκετά λεπτά, με τους οπαδούς να διαμαρτύρονται σε άλλη μία αγωνιστική με τον γνωστό πλέον τρόπο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και οι δύο ομάδες έμειναν με παίκτη λιγότερο, μετά τις αποβολές των Ενσόκι και Βόλαντ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Χόφενχαϊμ ήταν αυτή που απείλησε περισσότερο στο δεύτερο μέρος και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Σταχ και Μπάιερ, η Ουνιόν ήταν όμως αυτή που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα με τον Άαρονσον στο 84’. Με αυτή τη νίκη η Ουνιόν Βερολίνου έφτασε τους 24 βαθμούς, ξεφεύγοντας σημαντικά από την επικίνδυνη ζώνη και η Χόφενχαϊμ έμεινε για ακόμη μία αγωνιστική χωρίς νίκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των απογευματινών αναμετρήσεων του Σαββάτου (17/02) για την 22η αγωνιστική της Bundesliga:

Χάιντενχαϊμ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 1-2

Βόλφσμπουργκ – Μπορούσια Ντόρτμουντ 1-1

Ντάρμσταντ – Στουτγκάρδη 1-2

Μάιντζ – Άουγκσμπουργκ 1-0

Χόφενχαϊμ – Ουνιόν Βερολίνου 0-1


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0