Football Talk

Ακόμη και στα «δύσκολα» ο Ολυμπιακός είναι… Θρύλος στην Ευρώπη! (video)

Ακόμη και στα «δύσκολα» ο Ολυμπιακός είναι… Θρύλος στην Ευρώπη! (video)

Ακόμη και αυτός, ο γεμάτος προβλήματα Ολυμπιακός, στην Ευρώπη δεν πετάει… λευκή πετσέτα. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά την φετινή τους αστάθεια, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, αποδίδουν και μάλιστα ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

Το πολυαναμενόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Φερεντσβάρος ήρθε και ο Ολυμπιακός στάθηκε στο… ύψος του, «λυγίζοντας» τους Ούγγρους, στα κατάμεστο Γεώργιος Καραϊσκάκης (1-0, 15/02).

Οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί… φούλαραν το γήπεδο μετά από δύο μήνες «αποχής» και αντίκρισαν την ομάδα τους να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο, στο ντεμπούτο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και να παίρνει προβάδισμα πρόκρισης για την συνέχεια του Europa Conference League.

Η χρονιά του Ολυμπιακού έχει περάσει ήδη από… χίλια κύματα, ενώ ακόμη βρισκόμαστε στα μισά του Φεβρουαρίου. Αλλαγές προπονητών, αλλαγές τεχνικών διευθυντών και ριζικές μετατροπές στο ρόστερ, με 23 νεοφερμένους παίκτες, μέσα σε δύο μεταγραφικές περιόδους.

Σαφώς αυτές οι ανακατατάξεις είχαν άμεση επιρροή στο χορτάρι, με την ομάδα να δυσκολεύεται να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός ακόμη δεν είναι εκτός, όμως το -7 από τον ΠΑΟΚ μοιάζει απαγορευτικό, ειδικά όταν στο ενδιάμεσο υπάρχει η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, που δείχνουν πιο έτοιμοι για τον τίτλο. Επιπλέον ήρθε και ο σκληρός αποκλεισμός από τον θεσμό του Κυπέλλου, με τον «αιώνιο» αντίπαλο να παίρνει την πρόκριση μέσα στο Καραϊσκάκη, μέσω της ψυχοφθόρου διαδικασίας των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια, 7-6 στα πέναλτι, 17/01).

Όλα αυτά όμως εντός των συνόρων, καθώς έξω από αυτά ο Ολυμπιακός δείχνει να μην επηρεάζεται από τίποτα. Στην Ευρώπη βγάζει… νύχια και γίνεται «θανατηφόρος».

Μετά και την χθεσινοβραδινή τους επικράτηση, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τις έξι ευρωπαϊκές νίκες στα 11 φετινά τους παιχνίδια, μακριά από την Ελλάδα. Οι ποδοσφαιριστές μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με το μαχαίρι στα… δόντια και παίζουν για τον εγωισμό τους, τους φιλάθλους, αλλά πάνω απ’ όλα, για την ιστορία της ομάδας.

Σίγουρα η φετινή ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού δεν ήταν μόνο… ρόδινη. Η «5αρα» στη Γερμανία από τη Φράιμπουργκ (5-0, 30/11) ήταν και η… σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του Μαρτίνεθ, πριν την αποχώρηση του, για να αναλάβει ο Καρβαλιάλ. Όμως αυτό το, βαρύ είναι η αλήθεια, στραβοπάτημα θα ήταν άδικο να περιγράψει τη φετινή προσπάθεια των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη.

Η σπουδαία πρόκριση επί της Γκενκ, το 2/2 απέναντι στην Τσουκαρίτσκι, η «5αρα» στην Μπάτσκα Τόπολα (5-2, 14/12) και σαφώς η κατά κράτος επικράτηση επί της Γουέστ Χαμ (2-1, 26/10), δεν μπορούν και ούτε πρέπει να ξεχαστούν τόσο εύκολα.

Το Ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού έχει συνέχεια και αν στον επαναληπτικό της Ουγγαρίας, το σύνολο του Μεντιλίμπαρ παρουσιάσει παρόμοια εικόνα με αυτή στον Πειραιά, η πρόκριση δεδομένα θα βαφτεί στα… ερυθρόλευκα.

Και τότε κανείς δεν θα μπορεί να προβλέψει το μέλλον…

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0