Football Talk

Θα σπάσει το «ρόδι» ο Ολυμπιακός; Η... κατάρα της Βουδαπέστης για τις ελληνικές ομάδες

Θα σπάσει το «ρόδι» ο Ολυμπιακός; Η... κατάρα της Βουδαπέστης για τις ελληνικές ομάδες
Ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο «βήμα» απέναντι στη Φερεντσβάρος και τώρα θα ταξιδέψει στην... αφιλόξενη Βουδαπέστη, για να σφραγίσει το «εισιτήριο» που οδηγεί στην επόμενη φάση του UEFA Europa Conference League!

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 τη Φερεντσβάρος στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης, στην φάση των «16» του UEFA Europa Conference League.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι θα πρέπει να ταξιδέψουν στη Βουδαπέστη για να «σφραγίσουν» την πρόκριση, ωστόσο θα κληθούν να το κάνουν, σε μία... αφιλόξενη πόλη για τις ελληνικές ομάδες!

Και αυτό, διότι η Φερεντσβάρος είναι αήττητη στην έδρα της απέναντι σε ομάδες από την Ελλάδα, ενώ συνολικά μετρά τρεις προκρίσεις στις πέντε φορές που έχει βρεθεί αντιμέτωπη με ελληνική ομάδα σε νοκ άουτ ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Παρθενική φορά που οι Ούγγροι διασταύρωσαν τα «ξίφη» τους με ελληνικό σύλλογο, ήταν το 1971, όταν είχαν... σκορπίσει με 6-0 τον Πανιώνιο εντός έδρας και είχαν προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου UEFA. Παράλληλα, στο «σπίτι» της, η Φερεντσβάρος έχει νικήσει ακόμη τους Ολυμπιακό (3-1), ΑΕΚ (4-2) και ΟΦΗ (2-1). Πάντως, η «Ένωση» και οι Κρητικοί είχαν κατορθώσει να πανηγυρίσουν την πρόκριση στο φινάλε.

Μοναδική ελληνική ομάδα που δεν έχει ηττηθεί από τους Ούγγρους στη Βουδαπέστη, είναι ο Παναθηναϊκός, ο οποίος το 1965, είχε έρθει ισόπαλος 0-0, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όμως στη συνέχεια είχε γνωρίσει ήττα με 3-1 στη Λεωφόρο και είχε αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

Αναλυτικά όλα τα παιχνίδια της Φερεντσβάρος με ελληνικές ομάδες που έλαβαν χώρα στη Βουδαπέστη: 

1965 Φάση των «16» του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, Φερεντσβάρος - Παναθηναϊκός 0-0

1971 1ος γύρος Κυπέλλου UEFA, Φερεντσβάρος - Πανιώνιος 6-0

1977 2ος γύρος Κυπέλλου UEFA, Φερεντσβάρος - ΟΦΗ 2-1

1996 1ος γύρος Κυπέλλου UEFA, Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός 3-1

1998 2ος γύρος Κυπέλλου UEFA, Φερεντσβάρος - ΑΕΚ 4-2 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0