Football Talk

Europa Conference League: Μόλντε και Ουνιόν Ζεν-Σιλουάζ τα έφεραν όλα… τούμπα, μια… ανάσα από τους «16» η Στουρμ Γκρατς (video)

Europa Conference League: Μόλντε και Ουνιόν Ζεν-Σιλουάζ τα έφεραν όλα… τούμπα, μια… ανάσα από τους «16» η Στουρμ Γκρατς (video)

Επέστρεψε το Europa Conference League την Πέμπτη (15/02) και οι ομάδες θα τα δώσουν όλα στα νοκ άουτ για μια θέση στους «16». Η Λέγκια Βαρσοβίας «αιφνιδίασε» την Μόλντε και μείωσε από 3-0 σε 3-2, κάνοντας την ανατροπή. Η Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ φόρεσε… τα γυαλιά στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, με το ματς να λήγει ισόπαλο (2-2). Η Στουρμ Γκρατς «ηγήθηκε» της Σλόβαν Μπρατισλάβας με… τετράρα και νιώθει πιο σίγουρη από ποτέ.

Το ποδοσφαιρικό ευρωπαϊκό θέαμα επέστρεψε αυτή την εβδομάδα και όσο εξελίσσεται η πορεία των διοργανώσεων, τα περιθώρια… στενεύουν. Στο Europa Conference League την αρχή έκαναν Μόλντε Λέγκια Βαρσοβίας, Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης, Στουρμ Γκρατς – Σλόβαν Μπρατισλάβας και, φυσικά, Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος.

Η Μόλντε υποδέχθηκε την Λέγκια Βαρσοβίας και έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της, αλλά στην πορεία… έχασε την μπάλα. Στο 12’ ο Γκουλντμπράντσεν, με μεγάλη ψυχραιμία, άνοιξε το σκορ για την οικοδέσποινα. Επτά λεπτά αργότερα, ο ίδιος πετυχαίνει το δεύτερο γκολ για την ομάδα του και αυξάνει το προβάδισμα της.

Χωρίς πολλές καθυστερήσεις, στο 24’ ο Κάασα ήταν αποδέκτης της πάσας του Έρικσεν και, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα από… απόσταση αναπνοής. Έδειξε σε όλους ποιος είναι το «αφεντικό» και είναι πιο σίγουρη από ποτέ για την πρόκριση.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν βάλει στόχο να «ισοπεδώσουν» τα όνειρά της. Στο 64’ ο Χοσούε μείωσε σε 3-1 και επτά λεπτά αργότερα ο Αουγκουστινιάκ έκανε την υπέρβαση, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ για την Λέγκια Βαρσοβίας και καθορίζοντας το τελικό 3-2. Τελικά, η Μόλντε έμεινε όρθια, όμως το έργο της είναι πολύ πιο δύσκολο στην επόμενη συνάντησή τους.

Έντονος αγώνας μεταξύ Στουρμ Γκρατς και Σλόβαν Μπρατισλάβας, με την γηπεδούχο να φεύγει νικήτρια, αν και… καταϊδρωμένη. Με συνοπτικές διαδικασίες ο Μπίρεθ, σούταρε από κόντα, βρήκε στόχο και έκανε την αρχή, μόλις στο 4ο λεπτό.

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει τέσσερα λεπτά αργότερα από τον Ροντρίγκες, ο οποίος δεν φοβήθηκε το τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα και σημείωσε το 1-1. Πριν λήξει το ημίχρονο, στο 27’, ο Στάνκοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην οικοδέσποινα.

Άργησε να ξαναβρεί ρυθμό η Στουρμ Γκρατς, όμως ο Κιτεϊσβίλι κράτησε ζωντανές τις… ελπίδες της ομάδας του, ενώ στο 92’ ο Καμαρά «σφράγισε» το τελικό 4-1, με την οικοδέσποινα να πλησιάζει όλο και πιο κοντά στους «16».

Η Γερμανοί αν και ξεκίνησαν δυναμικά, έχοντας βρει δίχτυα δύο φορές, ξαφνικά θόλωσαν, δίνοντας την δυνατότητα στην αντίπαλό τους να ισοφαρίσει. Την αρχή για την Άιντραχτ πραγματοποίησε ο Σαϊμπί από το 3ο κιόλας λεπτό του αγώνα. Στο 10’ συνέβαλε, επίσης στην δημιουργία του δεύτερου γκολ με σκόρερ τον Κάλαϊτζιτς.

Λίγο πριν σφυρίξει ο διαιτητής ημίχρονο, ο Ράσμουσεν μείωσε σε 2-1, στο 31’, πιάνοντας εξ απήνης την άμυνα των «αετών». Κατάφεραν να τους αποσυντονίσουν, με αποτέλεσμα στο 68’ ο Νίλσον να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα. Στο 78’ ο Βανχούτ αποβλήθηκε, μετά από δεύτερη κίτρινη, αλλά και με 10 παίκτες διατήρησε την δύναμή της.

Τα αποτελέσματα των αγώνων:

Μόλντε – Λέγκια Βαρσοβίας 3-2 (12’ Γκουλμπράτνσεν, 19’ Γκουλμπράντσεν, 24’ Κάασα – 64’ Χοσούε, 71’ Αουγκουστινιάκ)

Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-2 (31’ Ράσμουσεν, 68’ Νίλσον – 3’ Σαϊμπί, 10’ Κάλαϊτζιτς)

Στουρμ Γκρατς – Σλόβαν Μπρατισλάβας 4-1 (4’ Μπίρεθ, 27’ Στάνκοβιτς, 64’ Κιτεϊσβίλι, 91’ Καμαρά – 8’ Ροντρίγκες)

Οι ρεβάνς:

(22/02, 22:00) Λέγκια Βαρσοβίας – Μόλντε

(22/02, 22:00) Σλόβαν Μπρατισλάβας – Στουρμ Γκρατς

(22/02, 22:00) Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0