Football Talk

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1: Και τώρα… Λεωφόρος, με προβάδισμα πρόκρισης, χάρη στον Σπόραρ! (video)

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1: Και τώρα… Λεωφόρος, με προβάδισμα πρόκρισης, χάρη στον Σπόραρ! (video)

Ο κόσμος επέστρεψε, το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός ήταν πραγματικό ντέρμπι, αλλά οι «πράσινοι» είναι αυτοί που πήραν προβάδισμα πρόκρισης, χάρη στο τελικό 1-0 με το γκολ του Σπόραρ. Εξαιρετικός ο Ντραγκόβσκι, «χαμός» ανάμεσα σε Τάισον και Μπακασέτα, με αμφότερους να αποβάλλονται. Απέδωσε ιδανικά και πάλι το δίδυμο Αράο – Γεντβάι, για το σύνολο του Φατίχ Τερίμ, που κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Τούμπα, στο Κύπελλο Ελλάδος!

Είχαμε επισημάνει και πριν από την έναρξη της αναμέτρησης, πως το δίδυμο του Γεντβάι με τον Αράο στο κέντρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, εξασφαλίζουν τεράστια σταθερότητα στον Φατίχ Τερίμ.

Και μεγαλύτερη απόδειξη από τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τους «πρασίνους» δεν υφίσταται, με την ομάδα του Τούρκου προπονητή να επικρατεί με 1-0, χάρη στο «χρυσό» γκολ του Σπόραρ.

Επρόκειτο για ένα πολύ ωραίο ματς από πλευράς θεάματος, με πολλές χαμένες ευκαιρίες, καλό ρυθμό, αλλά και αρκετή ένταση στο φινάλε. Κάπως έτσι, αντιληφθήκαμε πλήρως πως ο κόσμος γύρισε στο γήπεδο, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού να γίνεται ο πρώτος που σκοράρει στην Τούμπα, εντός του 2024, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 13ο λεπτό, με τον Ζίβκοβιτς να δημιουργεί, τον Μπράντον Τόμας να μην προλαβαίνει την μπάλα και τον Ντεσπόντοφ να μην κατορθώνει να της δώσει κατεύθυνση προς  την εστία.


Ακολούθησε η καλή στιγμή του Τόμας στο 20ο λεπτό, με τον Ισπανό να μην κερδίζει από κοντά τον Ντραγκόβσκι, ενώ και στο 41’, ο ίδιος παίκτης απείλησε, με την μπάλα να περνά άουτ.


Και παρότι ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τις καλύτερες στιγμές στο ματς, ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα, στο 52ο λεπτό. Υπέροχη ανάπτυξη, σέντρα του Κώτσιρα, ο Μπερνάρ είδε τον Κοτάρσκι να τον σταματά, αλλά το 10ο φετινό γκολ του Σπόραρ ήταν γεγονός.


Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να κυριαρχήσουν και να βρουν άμεσα απάντηση. Είχαν την στιγμή τους με τον Μεϊτέ στο 71΄, ενώ και ο Σπόραρ θα μπορούσε να είχε κάνει δύο τα γκολ του, 10 λεπτά νωρίτερα, από δύσκολη γωνία.


Η κορυφαία όμως, με αρνητικό πρόσημο, στιγμή της αναμέτρησης, έλαβε χώρα στο 80ο λεπτό. Μία έντονη «μονομαχία» ανάμεσα σε Τάισον και Μπακασέτα, αποβολή για αμφότερους και οι δύο ομάδες να συνεχίζουν με παίκτη λιγότερο στα εναπομείναντα λεπτά.


Απείλησε ο Παναθηναϊκός δις με τον Μαντσίνι, διατήρησε το «μηδέν» ο Ντραγκόβσκι καθώς η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι στο 93’, από την προσπάθεια του Μεϊτέ, και κάπως έτσι, οι «πράσινοι» πανηγύρισαν ένα τεράστιο «διπλό», που τους δίνει προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0