Football Talk

Μάντσεστερ Σίτι: Σε 13 χρόνια στο Champions League, κατάφερε ό,τι καμία άλλη αγγλική ομάδα! (video)

Μάντσεστερ Σίτι: Σε 13 χρόνια στο Champions League, κατάφερε ό,τι καμία άλλη αγγλική ομάδα! (video)

Έχει ξεχάσει τι σημαίνει ήττα στο Champions League η Μάντσεστερ Σίτι, που έφυγε με τη νίκη (και) από την Κοπεγχάγη (13/02, 3-1). Αυτή, είναι η ένατη συνεχόμενη στο Champiοns League, σηματοδοτώντας κάτι μοναδικό για τους «πολίτες». Ποιες είναι οι ομάδες που ισοφάρισε, ποιες άλλες κυνηγάει και πού θα σταματήσει αυτό το εντυπωσιακό σερί;

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι αναμφίβολα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού Champions League. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έφυγε με το διπλό από την έδρα της Κοπεγχάγης (13/02) και βρίσκεται με το ένα πόδι στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

 

Η νίκη αυτή, σηματοδότησε και ένα μοναδικό επίτευγμα της Μάντσεστερ Σίτι όσον αφορά στις αγγλικές ομάδες στην ιστορία του θεσμού. Έφτασε τις εννιά συνεχόμενες και έγινε έτσι ο πρώτος αγγλικός σύλλογος που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Και όλα αυτά, μόλις… 13 χρόνια μετά την «παρθενική» της παρουσία στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Το σερί αυτό, είχε αρχίσει για τους «πολίτες» από την περσινή σεζόν και τον δεύτερο ημιτελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης με τη χρονιά να κλείνει «γλυκά» ύστερα από την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην Ίντερ.  

Φέτος, η Σίτι έχει κάνει το απόλυτο 6/6 στους ομίλους και χθες διεύρυνε τις νικηφόρες της επιτυχίες φτάνοντας στις εννιά.

Μπορεί να είναι κάτι που δεν έχει κατορθώσει καμία άλλη ομάδα από το «Νησί», ρεκόρ που σίγουρα θα ζήλευε και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον των τόσων «παρασημάτων», ωστόσο υπάρχουν τρεις άλλες που έχουν σημειώσει ίδιες ή και περισσότερες από την «αρμάδα» του Γκουαρδιόλα.

Αυτή που ξεπέρασε, είναι η Μπαρτσελόνα του Λουίς Φαν Χάαλ που τη σεζόν 2002/2003 μετρούσε μία εντυπωσιακή αήττητη πορεία, η οποία έλαβε τέλος στα προημιτελικά απέναντι στη Γιουβέντους. Οι «μπλαουγκράνα», σχεδόν μία δεκαετία μετά, επανέλαβαν το ίδιο και έφτασαν μέχρι την κατάκτηση του Champions League το 2015.

Πλέον, ο Γκουαρδιόλα έχει μπροστά του μία νέα… πρόκληση. Με μία ενδεχόμενη νίκη στη ρεβάνς με την Κοπεγχάγη, η Σίτι θα ισοφαρίσει τις 10 σερί νίκες της Μπάγερν Μονάχου του Γιουπ Χάινκες που έφτασε στον τίτλο απέναντι στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, συνεχίζοντας με νίκες και την επόμενη σεζόν, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013.

Η έτερη ομάδα με 10 διαδοχικά θετικά αποτελέσματα είναι η Ρεάλ Μαδρίτης που το 2014 ξεκίνησε το σερί από τα ημιτελικά με τους Βαυαρούς, πανηγύρισαν την κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στην «μισητή» Ατλέτικο Μαδρίτης και συνέχισαν με νικηφόρα αποτελέσματα και την επόμενη σεζόν, μέχρι την άνοιξη του 2015!

Ποια είναι όμως αυτή που έχει το απόλυτο ρεκόρ; Η Μπάγερν Μονάχου του Χάνσι Φλικ που τη σεζόν 2019/2020 νίκησε σε όλες τις αναμετρήσεις της με πιο αξιομνημόνευτη εκείνη με 8-2 κόντρα στη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά. Στο τέλος σήκωσε την «κούπα με τα μεγάλα αυτιά» νικώντας την Παρί Σεν Ζερμέν και το ασύλληπτο σερί συνεχίστηκε, υπό τις οδηγίες πλέον του Γιούλιαν Νάγκελσμαν. To «κοντέρ» σταμάτησε στις 15 νίκες, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ έως και σήμερα.  

Ουδείς γνωρίζει πού μπορεί να σταματήσει η Μάντσεστερ Σίτι. Το τρεμπλ ήταν η απόλυτη επιβεβαίωση της κυριαρχίας της των τελευταίων ετών, φέτος πηγαίνει ξανά… τρένο και βλέπει μόνο μπροστά.

Σχεδόν σίγουρη είναι η δεύτερη επικράτησή της επί των Δανών στο Έτιχαντ, και σε ένα «τρελό» -αλλά καθόλου απίθανο σενάριο- μπορεί να φτάσει ξανά έως τον τελικό. Εκεί, με φόντο μία back-to-back κατάκτηση του Champions League μπορεί να ισοφαρίσει το… άπιαστο ρεκόρ των Βαυαρών.

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0