Football Talk

Λειψία - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Γκολάρα ο Ντίαθ, «Κουρτουά» ο Λούνιν και ένα βήμα πιο κοντά στους «8»! (video)

Λειψία - Ρεάλ Μαδρίτης 0-1: Γκολάρα ο Ντίαθ, «Κουρτουά» ο Λούνιν και ένα βήμα πιο κοντά στους «8»! (video)
Ο Μπραχίμ Ντίαθ έκανε τον πλανήτη να... παραμιλά, ο Αντρέι Λούνιν πραγματοποίησε την εμφάνιση της ζωής του και με αυτό τον τρόπο, η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε με το διπλό από την έδρα της Λειψίας (13/02, 1-0) και βρέθηκε ένα «βήμα» πιο κοντά στα προημιτελικά του UEFA Champions League. Έντονα παράπονα από τους «ταύρους», λόγω ενός ακυρωθέντος γκολ του Μπένιαμιν Σέσκο, στο δεύτερο λεπτό του ματς. 

Η Λειψία «κοίταξε» στα... μάτια την Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο οι Μπραχίμ Ντίαθ και Αντρέι Λούνιν πήραν από το «χέρι» τους Μαδριλένους και τους οδήγησαν στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 (13/02).

Με αυτό τον τρόπο, η «βασίλισσα» πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του UEFA Champions League, με το «εισιτήριο» να κρίνεται στις 6 Μαρτίου (22:00) στη Μαδρίτη.  


Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά την αναμέτρηση και μόλις στο 2ο λεπτό, κατόρθωσαν να βρουν δίχτυα με τον Σέσκο, ωστόσο το γκολ ακυρώθηκε λόγω οφσάιντ. Αρχικά, δεν είχε γίνει κατανοητό το τι συνέβη, αφού ο Σλοβένος ήταν on-side, όμως στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως ο Χένρικς - που ήταν εκτεθειμένος - «εμπόδιζε» τον Λούνιν. Πάντως, οι άνθρωποι της Λειψίας είχαν έντονα παράπονα από την εν λόγω απόφαση, τα οποία εξέφρασαν μέσω και των social media. 

Από’ κει και πέρα, το ματς ήταν ισορροπημένο στο πρώτο μέρος, με την «βασίλισσα» να έχει την κατοχή και τους Γερμανούς να προσπαθούν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.

Στην «επανάληψη» οι «ταύροι» θέλησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους, αλλά οι Μαδριλένοι ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, με ένα «μαγικό» γκολ του Μπραχίμ Ντίαθ. Με χαρακτηριστική άνεση, ο Ισπανός μεσοεπιθετικός απέφυγε τρεις παίκτες και εν συνεχεία πλάσαρε υποδειγματικά για το 1-0, στο 49ο λεπτό του αγώνα. 

Μετά το γκολ των φιλοξενούμενων, η ομάδα του Ρόζε ανέβασε κι άλλο τις γραμμές της και έχασε αλλεπάλληλες ευκαιρίες, σταματώντας επάνω στον εντυπωσιακό Λούνιν.

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματά της, αφού είχε δοκάρι με τον Βινίσιους στο 72’, όμως το 1-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Λειψία (Μ. Ρόζε): Γκουλάσι, Σιμακάν, Κλόστερμαν, Ορμπάν, Ράουμ, Όλμο (75' Ελμάς), Χένρικς (75' Χαϊντάρα), Σλάγκερ (90' Καμπλ), Σίμονς, Οπεντά (75' Πόουλσεν), Σέσκο.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κ. Αντσελότι): Λούνιν, Καρβαχάλ, Νάτσο, Τσουαμενί, Μεντί, Βαλβέρδε, Κρος, Καμαβινγκά, Μπραχίμ Ντίαθ (84' Λ. Βάσκεθ), Ροντρίγκο (84' Χοσέλου), Βινίσιους.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0