Football Talk

Ο Εκόνγκ τους κέρδισε όλους, αλλά όχι τον... Ντρογκμπά: Το Κόπα Άφρικα στην Ακτή Ελεφαντοστού! (video)

Ο Εκόνγκ τους κέρδισε όλους, αλλά όχι τον... Ντρογκμπά: Το Κόπα Άφρικα στην Ακτή Ελεφαντοστού! (video)

Ο Ντιντιέ Ντρογκμπά να πανηγυρίζει με τον κόσμο, ο Αλέ να σκοράρει το νικητήριο γκολ του Κόπα Άφρικα (1-2) και η Ακτή Ελεφαντοστού να πανηγυρίζει το τρίτο Κόπα Άφρικα της ιστορίας της. Απίθανο βράδυ, σπουδαία και η Νιγηρία, που τα έδωσε όλα, με πολυτιμότερο τον Εκόνγκ του ΠΑΟΚ!

Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι στην κορυφή της Αφρικής. Κατακτά για 3η φορά το Κόπα Άφρικα σε ολόκληρη την ιστορία της και για παρθενική περίπτωση μετά τη σεζόν 2014-15.

Και μάλιστα με ανατροπή, απέναντι στην εξαιρετική Νιγηρία του Εκόνγκ, που ναι μεν προηγήθηκε, αλλά συνολικά, έμοιαζε κατώτερη των περιστάσεων στην εν λόγω συνάντηση.

Αναλυτικότερα, η Νιγηρία πήρε το προβάδισμα στο 38ο λεπτό, με τον στόπερ του ΠΑΟΚ να πηδά ψηλότερα από όλους και να σκοράρει για 3η φορά στο τουρνουά. Ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος προηγούμενη, αλλά στην επανάληψη, η διοργανώτρια ομάδα ήταν αυτή που κυριάρχησε.

Ο Κεσιέ ισοφάρισε από στατική φάση στο 62ο λεπτό και η αντίδραση του Ντιντιέ Ντρογκμπά ήταν επική. Εξαιρετικό άλμα, «πορώθηκε» ο «θρύλος» της Τσέλσι που έτρεξε στον κόσμο και πίστεψε στην ανατροπή.

Και πράγματι, αυτή ήρθε στο 81ο λεπτό. Δεύτερη ασίστ του Αντινγκρά και μία ακόμη απόδειξη για το πόσο όμορφο είναι το ποδόσφαιρο. Ο Αλέ, που έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα, σημείωσε το γκολ της νίκης και η Ακτή Ελεφαντοστού κατακτά το Κόπα Άφρικα!

 

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0