Football Talk

ΑΕΚ σε «ρυθμίσεις 2018», με... αύρα Μπλάνκο-Σκόκο, αλύγιστη στα κάστρα των αντιπάλων της! (video)

ΑΕΚ σε «ρυθμίσεις 2018», με... αύρα Μπλάνκο-Σκόκο, αλύγιστη στα κάστρα των αντιπάλων της! (video)

Τα ντέρμπι πηγαίνουν στην ΑΕΚ φέτος, ακόμα και εκτός έδρας. Και στην Τούμπα, ισοφάρισε μία επίδοση που από το νυν ρόστερ, θα θυμούνται μόνο οι ΑραούχοΜάνταλος και Γαλανόπουλος.


Ίσως τη δεδομένη χρονική στιγμή, κανένας φίλος της «Ένωσης» να μην είναι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα στην Θεσσαλονίκη. Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά σε ένα σπουδαίο «διπλό» απέναντι στον… καυτό ΠΑΟΚ, όμως ο Κεντζιόρα της πήρε την πρώτη θέση από τα χέρια στο φινάλε (1-1, 11/02).

Με την ισοπαλία αυτή, οι «κιτρινόμαυροι» έχασαν την ευκαιρία να πατήσουν στην κορυφή, όμως δεν θα πρέπει κανείς να ξεχάσει, πως για άλλο ένα ντέρμπι έμεινε και πάλι αήττητη.


Ο Ματίας Αλμέιδα έχει δημιουργήσει ένα σύνολο «πολεμιστών» που πηγαίνουν σε κάθε γήπεδο με μοναδικό σκοπό τη νίκη. Η ΑΕΚ παραμένει δίχως ήττα σε όλα τα μέχρι στιγμής, μεγάλα παιχνίδια, ενώ έχει παίξει σε Λεωφόρο, Καραϊσκάκης και Τούμπα.

Η φετινή «Ένωση» δεν… χαμπαριάζει από έδρες και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν: «διπλό» απέναντι σε Παναθηναϊκό (2-1 25/09/2023), και Ολυμπιακό (2-1, 07/01/2024), ενώ σήμερα (11/02) ο ΠΑΟΚ τα… χρειάστηκε για να βρει το γκολ της ισοφάρισης στα «χασομέρια» (1-1).


Η τελευταία φορά που η Ένωση κατάφερε κάτι παρόμοιο δεν είναι και τόσο παλιά. Είναι όμως μία σεζόν που δύσκολα οι οπαδοί της ομάδας θα έχουν ξεχάσει.

Τη χρονιά που οι «κιτρινόμαυροι» έσπασαν την… κατάρα του πρωταθλήματος, είχαν καταφέρει και πάλι να σταθούν όρθιοι σε κάθε έδρα «φόβητρο».

Το 2017/18, η ΑΕΚ πανηγύρισε πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια και δεν θα τα κατάφερνε εάν δεν «επιζούσε» στα… κάστρα των αντιπάλων της.

Απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Λιβάγια την έσωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (1-1, 19/11/2017) για έναν «σωτήριο» βαθμό.

Στον Πειραιά, με μία ανατροπή… έπος, από το 87ο λεπτό, οι Τσιγκρίνσκι-Γιακουμάκης ντύθηκαν… κιτρινόμαυροι υπερήρωες (2-1, 04/02/2018), για ένα «τρίποντο» μισό πρωτάθλημα.

Ενώ στην Θεσσαλονίκη το παιχνίδι κρίθηκε στα δικαστήρια, με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εκείνο το βράδυ στην Θεσσαλονίκη, να είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα.

Η σύνδεση του τότε με το τώρα, είναι πως η ΑΕΚ και φέτος δεν «λύγισε» σε κανένα από τα γήπεδα των άμεσων ανταγωνιστών της για τον τίτλο. Ακόμη τίποτα δεν έχει κριθεί. Υπάρχει ο παράγοντας των play off, που κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει.

Σε ένα «μίνι» πρωτάθλημα με μόνο ντέρμπι, θα μπορέσει η ΑΕΚ να διατηρήσει αυτό το αήττητο σερί;

Θα ήταν πάντως κρίμα να μην αναφερθεί, πως η ΑΕΚ πραγματοποίησε παρόμοια και την σεζόν 2009/10. Τότε είχε περάσει από τον Πειραιά με το… σόου του Νάτσο Σκόκο (2-1, 06/01/2010). Έμεινε στην ισοπαλία στο ΟΑΚΑ, απέναντι στον Παναθηναϊκό (1-1, 31/01/2010), με τον Σκόκο να βρίσκει και πάλι δίχτυα, ενώ «έσπασε» την Τούμπα με ένα γρήγορο γκολ του Μπλάνκο στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού (1-0, 21/03/2010).


Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0