Football Talk

Μπερνάρντ σε οίστρο, Παναθηναϊκός σε μάχη για πρωτάθλημα και η κομβική εβδομάδα!

Μπερνάρντ σε οίστρο, Παναθηναϊκός σε μάχη για πρωτάθλημα και η κομβική εβδομάδα!

Με μαέστρο τον Μπερνάρντ, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τις Σέρρες εύκολα και συνεχίζει την μάχη του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την ερχόμενη εβδομάδα να είναι κομβική και τον ΠΑΟΚ στο επίκεντρο.

Γράφει ο Δημήτρης Φεραδούρος

Τι και αν το παιχνίδι στις Σέρρες είχε υψηλές προσδοκίες, με τον Πανσερραϊκό να παρουσιάζει ένα καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα, ο οποίος κατάφερε να «κόψει» βαθμούς από την ΑΕΚ και τον Άρη; Ο Παναθηναϊκός το μετέτρεψε σε… παράσταση για έναν το παιχνίδι της Κυριακής (11/2). Βέρμπιτς με μια κεφαλιά και Παλάσιος με ένα… καρφωτό διαγώνιο σουτ, έδωσαν ασφαλές προβάδισμα με δύο γκολ στους φιλοξενούμενους, με τον Μπερνάρντ να σερβίρει και στις δύο περιπτώσεις, μετρώντας δύο ασσίστ. Ο Γερεμέγεφ με τον… μηρό επισφράγισε το 3-0 και ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» εύκολα την νίκη.

Ένα παιχνίδι που το «τριφύλλι» είχε το πάνω χέρι της αναμέτρησης από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό και πήρε αυτό που άξιζε, με μεγάλο ροτέισον και αλλαγές που έδωσαν ανάσες στον βασικό πυρήνα της ομάδας εν όψει των απαιτητικών αναμετρήσεων που έπονται την επόμενη και την μεθεπόμενη εβδομάδα για το Κύπελλο Ελλάδας, σε Τούμπα και Λεωφόρο αντίστοιχα, κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Μπερνάρντ, ενώ έχει ανακοινωθεί ήδη από την μεταγραφή του στην Ατλέτικο Μινέιρο για το καλοκαίρι δεν δείχνει να πτοείται, αντιθέτως βρίσκεται σε οίστρο και έχει την... δίψα για διάκριση. Φυσικά, δεν δίνει... δεκάρα στο γεγονός πως έχει «χάσει» την θέση στο «10» από τον Μπακασέτα και σε κάθε παιχνίδι τα δίνει όλα. Όπως θυμόμαστε, από το πρόσφατο παρελθόν, είχε δώσει και μια υπόσχεση στον προπονητή της ομάδα, Φατίχ Τερίμ.

Η μάχη της κορυφής στην βαθμολογία δεν… κοπάζει, με τον Παναθηναϊκό να μην έχει κάποιο κρίσιμο παιχνίδι, με το πρόγραμμα των αγωνιστικών μέχρι την έναρξη των Play-off να περιλαμβάνει Λαμία, Κηφισιά, Άρη και ΟΦΗ. Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ έχει ακόμα να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, παιχνίδι που δεν παύει να θεωρείται ντέρμπι, παρά την εικόνα των «ερυθρόλευκων». Το εν λόγω παιχνίδι παρόλα αυτά, έρχεται σε μια εβδομάδα όπου οι Θεσσαλονικείς αντιμετώπισαν την ΑΕΚ, έχουν να παίξουν τα δύο παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και ενδιάμεσα με τον Ολυμπιακό. Η κόπωση όπως είναι αντιληπτό θα βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Για την ομάδα του Τερίμ, εννοείται πως είναι να κάνει το 4/4.

Για τον Παναθηναϊκό, η ερχόμενη εβδομάδα είναι κομβική και θα πρέπει να διαχειριστεί τις δυνάμεις του, καθώς έχει βατό πρόγραμμα στη Stoiximan Super League, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ. Η συγκεκριμένη διαχείριση θα πρέπει να έχει στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου και όπως προαναφέραμε να πετύχει το απόλυτο στο πρωτάθλημα.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, ο Τερίμ θα έχει διαθέσιμο και τον Ιωαννίδη, ένα πάρα πολύ δυνατό χαρτί για τους «πράσινους», το οποίο δεν έχουμε δει να συνεργάζεται με τον… μετρ της δημιουργίας, Τάσο Μπακασέτα. Όπως είπαμε, με σωστή διαχείριση και ψυχραιμία θα μπει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο μίνι πρωτάθλημα των Play-off, για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0