Football Talk

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1: Φώναξε «ούτε τώρα» με Κεντζιόρα και η κορυφή παρέμεινε… ασπρόμαυρη!

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1: Φώναξε «ούτε τώρα» με Κεντζιόρα και η κορυφή παρέμεινε… ασπρόμαυρη!

Ο ΠΑΟΚ γλύτωσε στο τέλος τα… χειρότερα, με τον Κεντζιόρα να δίνει τη λύση, «σοκάροντας» την Ένωση με κεφαλιά (11/02, 1-1). «Χρυσή» ευκαιρία έχασε η ΑΕΚ για να ανέβει στην κορυφή και πλέον, βρίσκεται στην τρίτη θέση, πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Σε ένα ντέρμπι που δεν του έλειψε τίποτα, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» από την Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της κεφαλιάς του Κεντζιόρα.

Το ντέρμπι «Δικεφάλων» της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, τελείωσε ισόπαλο (11/02, 1-1) με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να απολαμβάνει την μοναξιά της… κορυφής.

«Σφιχτό» ξεκίνημα και από τις δύο ομάδες. Υπήρχε φόβος ώστε να μην δεχθούν γκολ και τα ρίσκα που έσπερναν στο γήπεδο ήταν έως και μηδαμινά.

Αυτό εξηγεί και τον λόγο για τον οποίο η πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα ήταν ένα μακρινό σουτ του Γκατσίνοβιτς στο 40’, με την μπάλα όμως να περνάει αρκετά άουτ.

Η απάντηση από πλευράς ΠΑΟΚ ήρθε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, με τον Μεϊτέ να παίρνει την μπάλα από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και αφού απέφυγε δύο αντιπάλους, δεν κατάφερε να νικήσει τον Στάνκοβιτς, στη κλειστή του γωνία.  

«Ονειρική» ήταν η αρχή του δευτέρου ημιχρόνου για την ΑΕΚ.

Στο 47ο λεπτό, ο Λιβάι Γκαρσία έφυγε στην πλάτη της άμυνας, «έσπασε» την μπάλα στον Ελίασον στην κατάλληλη χρονική στιγμή, και αυτός, με όμορφο πλασέ, κόντρα στη φορά του σώματος του Κοτάρσκι, έκανε το 1-0.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει άμεσα, όμως ο Σαμάτα δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στ δίχτυα, από άκρως πλεονεκτική θέση, στο 56ο λεπτό.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε και πάλι. Στο 68’ ο Ντεσπότοφ έφυγε στην αντεπίθεση και προσπάθησε να «εκτελέσει» τον κίπερ της ΑΕΚ από δύσκολη γωνία. Ο Στάνκοβιτς όμως ήταν και πάλι σε ετοιμότητα διώχνοντας σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν. Πρώτα ο Κωνσταντέλιας στο 80’ δεν βρήκε στόχο, μετά από ωραία ατομική προσπάθεια, ενώ στο 81’ ο Ντεσπότοφ ξεμαρκάρεται υποδειγματικά και με «δολοφονικό» σουτ τραντάζοντας το δεξιό κάθετο δοκάρι του Αυστριακού κίπερ.

Το γκολ τελικά ήρθε για τους «ασπρόμαυρους» με έναν ανέλπιστο ήρωας. Ο Κεντζιόρα «χτύπησε» στο 89ο λεπτό εκμεταλλευόμενος άψογα την εκτέλεση φάουλ του Τάισον για το 1-1.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Μπάμπα, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Σάστρε, Μεϊτέ, Οζντόεφ, Τάισον, Μουργκ (59' Ντεσπότοφ), Ζίβκοβιτς (76' Κωνσταντέλιας), Σαμάτα (76' Τόμας)

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Βίντα, Ρότα, Πινέδα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (82' Ζίνι), Ελίασον, Τσούμπερ, Γκαρσία (75' Πόνσε)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0