Football Talk

Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 0-3: Ο Μπερνάρντ είχε κέφια, το ροτέισον πέτυχε και τώρα… ΠΑΟΚ! (videos)

Πανσερραϊκός – Παναθηναϊκός 0-3: Ο Μπερνάρντ είχε κέφια, το ροτέισον πέτυχε και τώρα… ΠΑΟΚ! (videos)

Με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (από Βέρμπιτς και Παλάσιος), ένα στο τέλος (Γερεμέγεφ) και «μαέστρο» τον Μπερνάρντ, ο Παναθηναϊκός του Φατίχ Τερίμ, ολοκλήρωσε με επιτυχία μία δύσκολη αποστολή (3-0) και έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του μεγάλου ημιτελικού της Τετάρτης (14/2) με τον ΠΑΟΚ!

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στις Σέρρες για να φέρει σε πέρας μία.. επικίνδυνη αποστολή κόντρα στον Πανσερραϊκό του Πάμπλο Γκαρσία και ο Φατίχ Τερίμ παρέταξε την ομάδα του με οκτώ αλλαγές, δίνοντας φανέλα βασικού σε Ζέκα, Βέρμπιτς και Σπόραρ. Οι «πράσινοι» μπήκαν ορεξάτοι στην αναμέτρηση και γρήγορα ο έλεγχος της αναμέτρησης πέρασε στα δικά τους πόδια. Μάλιστα, οι παίκτες του Τερίμ φρόντισαν να πάρουν άμεσα την πρωτοκαθεδρία της αναμέτρησης, με γκολ του Βέρμπιτς, το οποίο προήλθε από εκτέλεση κόρνερ του Μπερνάρντ στο 8ο λεπτό. Η φάση ελέγχθηκε από τον διαιτητή VAR της αναμέτρησης για επιθετικό φάουλ του Ακαϊντίν, δίχως να αλλάξει κάτι, με αποτέλεσμα το γκολ να κατακυρωθεί υπέρ του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι το τρίτο γκολ του Μπένιαμιν Βέρμπιτς στη σεζόν με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Το γκολ αφύπνισε τους παίκτες του Πανσερραϊκού, οι οποίοι προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα και να προσεγγίσουν με αξιώσεις τα «καρέ» του Λοντίγκιν. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ήταν αποφασισμένος να βρει ένα δεύτερο τέρμα το οποίο θα του προσέφερε την απαιτούμενη σιγουριά. Ο Βιλένα, ήταν αυτός που απώλεσε τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 20’ για να διευρύνει το προβάδισμα της ομάδας του, με το σουτ που επιχείρησε να περνάει μόλις άουτ. Ο Σπόραρ στο 28’ σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία του Χοβάν. Το πολυπόθητο δεύτερο τέρμα ήρθε στο 31ο λεπτό της αναμέτρησης, με κλασική κίνηση Παλάσιος. Ο Αργεντίνος έγινε αποδέκτης της μπάλας από το κλέψιμο του Μπερνάρντ και από δεξιά σούταρε διαγώνια για να κερδίσει τον Χοβάν. Το δεύτερο γκολ προσέδωσε ασφάλεια στο «τριφύλλι» με τους Σερραίους να ανεβαίνουν και να αναζητούν κάτι που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Η μεγαλύτερη στιγμή των «λεόντων» ήρθε στο 45’ όταν το σουτ του Ντανκερλούι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λοντίγκιν. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε δίχως κάτι άλλο αξιοσημείωτο με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί το προβάδισμα με 2 – 0.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε. Οι παίκτες του Πανσερραϊκού επιχείρησαν να κρατήσουν περισσότερο τη μπάλα με στόχο να βάλουν προβληματισμούς στον Παναθηναϊκό. Ο Ουάρντα ήταν αρκετά κινητικός αλλά απουσίαζε η ουσία συνολικά από τους παίκτες της σερραϊκής ομάδας. Όσο κι αν ο Πανσερραϊκός κρατούσε τη μπάλα στα πόδια του, ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που έβρισκε τον τρόπο να απειλήσει.  

Στο 59’ το σουτ που επιχείρησε ο Κώτσιρας, έβγαλε με δυσκολία ο Χοβάν, ενώ ο Παλάσιος που επωφελήθηκε από την επαναφορά αστόχησε. Νέα μεγάλη διπλή ευκαιρία στο 74’ για το «τριφύλλι» με τον Βιλένα να επιχειρεί «κεφαλιά – ψαράκι», τον Χοβάν να αντιδρά σωστά και στην πρώτη περίπτωση, αλλά και στο ριμπάουντ που κέρδισε ο Μπερνάρντ, σταματώντας τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Βραζιλιάνος που ήταν ο κορυφαίος παίκτης του «τριφυλλιού» απείλησε ξανά στο 82’ δίχως όμως να καταφέρει να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ευκαιρία του Ζέκα λίγο πριν τη συμπλήρωση των 90’ και ένα γκολ από τον «εξωγήινο» Γερεμέγεφ στο 92’ ολοκλήρωσαν τον «πράσινο θρίαμβο» και έστειλαν τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση, ισόβαθμο με τον ΠΑΟΚ στους 50 βαθμούς και ενώ το «ντέρμπι Δικεφάλων» πρόκειται να παιχτεί σε λίγο.

Ο Φατίχ Τερίμ έχει λόγους να χαμογελά, καθώς η ομάδα του, αν και παρατάχθηκε με πολλές αλλαγές, έχοντας προφανώς στο νου της τον πρώτο ημιτελικό (γα το Κύπελλο Ελλάδας Betsson) της Τετάρτης (14/2) με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα, κατάφερε να κερδίσει εύκολα σε μία «καταραμένη» έδρα (είχε να σημειώσει γκολ στις Σέρρες από το 1991, με τον Βαζέχα) και να κάνει συντήρηση δυνάμεων, ενόψει της συνέχειας που αναμένεται να κρίνει πολλά σε Stoiximan Super League και Κύπελλο Ελλάδας Betsson.

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Πανσερραϊκός (Π. Γκαρσία): Χοβάν, Ντανκερλούι, Μπέργκστρεμ, Θυμιάνης, Διαμαντής (25’ Σοφιανός), Στάικος (84’ Γούλερι), Ουεντραόγκο (46’ Πεταυράκης), Μορέιρα, Ουάρντα, Τομάς (69’ Χατζηστραβός), Άλεξιτς (69’ Μπετανκόρ)

Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Ακαϊντίν, Ούγκο, Χουάνκαρ, Ζέκα, Βιλένα (89’ Μαντσίνι), Μπερνάρντ (84’ Σένκεφελντ), Παλάσιος (85’ Λημνιός), Βέρμπιτς (57’ Κώτσιρας), Σπόραρ (90' Γερεμέγεφ)

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0