Football Talk

Η Νότια Αφρική πήρε από... την άσπρη βούλα την τρίτη θέση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής!

Η Νότια Αφρική πήρε από... την άσπρη βούλα την τρίτη θέση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής!

Την τρίτη θέση στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και το χάλκινο πήρε η Νότια Αφρική, επικρατώντας στον μικρό τελικό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό με 6-5 στη διαδικασία των πέναλτι, μετά το 0-0 της κανονικής διάρκειας.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος του. Τα γήπεδα της Ακτής Ελεφαντοστού φιλοξένησαν το προτελευταίο παιχνίδι του θεσμού, με τις Νότια Αφρική και Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό να έρχονται αντιμέτωπες στον μικρό τελικό.

Σε ένα ματς ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, η Νότια Αφρική είχε την κατοχή, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική, με το Κονγκό να αμύνεται αποτελεσματικά. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν περισσότερο ανταγωνιστικό.

Οι Κονγκολέζοι έχασαν μία καλή ευκαιρία στο 51’ με το σουτ του Μπανζά να περνάει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι του Γουίλιαμς. Η μεγαλύτερη στιγμή ήρθε στο 66ο λεπτό. Ο Σίλας βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο στο ύψος της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας.

Το Κονγκό συνέχισε να πιέζει και έφτασε ξανά κοντά στο γκολ 11 λεπτά μετά. Ο Μπεμπά βρέθηκε μόνος του μέσα στην περιοχή, αλλά σημάδεψε ψηλά πάνω από το τέρμα. Το γκολ δεν ήρθε ούτε στο 90’, με το Κονγκό να χάνει ακόμη μία «χρυσή» ευκαιρία, με το ματς να οδηγείται απευθείας στα πέναλτι.

Και εκεί, οι Κονγκολέζοι «πλήρωσαν» την αστοχία της κανονικής διάρκειας, ηττήθηκαν με 6-5 και τερμάτισαν στην τέταρτη θέση, με τη Νότια Αφρική να έχει ξανά για ήρωά της τον Γουίλιαμς που έπιασε το τελευταίο κρίσιμο πέναλτι και της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο!

Ο μεγάλος τελικός μεταξύ Ακτής Ελεφαντοστού και Νιγηρίας θα διεξαχθεί την Κυριακή (11/02, 22:00).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0