Football Talk

Bundesliga: Πρωταγωνίστησαν οι... διακοπές στα γερμανικά γήπεδα, ως διαμαρτυρία κατά των ξένων επενδυτών!

Bundesliga: Πρωταγωνίστησαν οι... διακοπές στα γερμανικά γήπεδα, ως διαμαρτυρία κατά των ξένων επενδυτών!

Η Λειψία δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Άουγκσμπουργκ μένοντας στην ισοπαλία (2-2), ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης έχασε επίσης έδαφος στο κυνήγι των εισιτηρίων για το Champions League, μετά το 1-1 με τη Μπόχουμ. Αρκετές οι διακοπές στις αναμετρήσεις, εξαιτίας διαμαρτυριών των οπαδών, με αφορμή τον… ερχομό ξένων επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο.  

Η 21η αγωνιστική της Bundesliga σημαδεύτηκε από τις έντονες διαμαρτυρίες των φίλων των ομάδων και τη ρίψη από δεκάδες μπαλάκια του τένις στους αγωνιστικούς χώρους, κάτι που οδήγησε κάποιες από τις αναμετρήσεις σε προσωρινές διακοπές. Όσον αφορά στα αγωνιστικά, η Λειψία «κόλλησε» στην ισοπαλία κόντρα στην Άουγκσμπορυγκ και έμεινε τρεις βαθμούς μακριά από τα εισιτήρια του Champions League. Τέλος στο σερί των τριών νικών της Βέρντερ Βρέμης, μετά το σπουδαίο διπλό της Χάιντενχαϊμ.

'Αουγκσμπουργκ – Λειψία 2-2

Το ξεκίνημα του αγώνα της Άουγκσμπουργκ με τη Λειψία, ήταν σχετικά «ήσυχο», με τον ρυθμό να ανεβαίνει σταδιακά. Η Λειψία είχε ευκαιρίες με Όλμο και Σλάγκερ, η Άουγκσμπουργκ άλλη μια με τον Βάργκας, και στο 35΄ο Τίετζ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Τέσερα λεπτά αργότερα, το «βαρύ πυροβολικό» της Λειψίας, Λουίς Οπεντά , ισοφάρισε, και ο παρτενέρ του στην επίθεση, Σέσκο, ολοκλήρωσε την ανατροπή των φιλοξενούμενων στο 52΄. Ο πιο «καυτός» παίκτης της Άουγκσμπουργκ, Ερμεντίν Ντεμίροβιτς, ξαναέφερε το ματς στα ίσα. Στο 80΄, η Λειψία κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Φιν Ντάμεν απέκρουσε την εκτέλεση του Οπεντά, με το 2-2 να μένει ως το τέλος.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπόχουμ 1-1

Οι γηπεδούχοι σκόραραν στην πρώτη τους ευκαιρία με τον Μαρμούς στο 14’, ο οποίος απέφυγε με υπέροχο κοντρόλ τον τερματοφύλακα και σκόραρε σε κενό τέρμα. Η Μπόχουμ ισοφάρισε αμέσως μετά, όταν το σουτ του Μπροσίνσκι κόντραρε και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Γκραλ. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς να σημειωθεί κάποια άλλη αξιόλογη ευκαιρία.

Στην επανάληψη, η Άιντραχτ έχασε δύο καλές στιγμές με τους Μαρμούς και Τενόριο και συνέχισε να πιέζει για να βρει το γκολ. Η Μπόχουμ απορρόφησε την πίεση, άντεξε και έφυγε με έναν βαθμό, που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία.  

Βέρντερ Βρέμης – Χάιντενχαϊμ 1-2

Η Χάιντενχαϊμ «σόκαρε» τους γηπεδούχους με δύο γρήγορα γκολ, και πήρε σημαντικό προβάδισμα. Στο 12΄, ο Μαλόνεϊ σκόραρε με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μπέστε, o οποίος, έξι λεπτά αργότερα, έβαλε μπροστά με δύο γκολ την ομάδα του. Η Βέρντερ απάντησε… στην αμέσως επόμενη επίθεσή της με τον Σμιντ, και το 1-2 που διαμορφώθηκε στο 19΄ έμεινε μέχρι το ημίχρονο. Η Βέρντερ στο δεύτερο ημίχρονο πήρε την κατοχή, έχασε ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει ούτε το βαθμό της ισοπαλίας.

Ουνιόν Βερολίνου – Βόλφσμπουργκ 1-0

Άλλη μία αναμέτρηση που «στιγματίστηκε» από ολιγόλεπτη διακοπή, μετά τις διαμαρτυρίες και τα μπαλάκια του τένις που πέταξαν οι φίλοι των γηπεδούχων. Μέχρι τότε, δεν είχε σημειωθεί κάποια σημαντική φάση, η οποία όμως ήρθε με την επανέναρξη του ματς στο 40’, όταν ο Γουίντ απέτυχε να βάλει μπροστά τη Βόλφσμπουργκ από πλεονεκτική θέση. Ακολούθησε νέα διακοπή μερικά λεπτά αργότερα, με τους οπαδούς της Ουνιόν να μην αφήνουν το παιχνίδι να κυλήσει ομαλά.

Η Ουνιόν ήταν αυτή που βρήκε πρώτη δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά του Ντοέκι στο 45+ 26’, μετά από εκτέλεση κόρνερ. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση της Βόλφσμπουργκ και κράτησαν το υπέρ του σκορ μέχρι το σφύριγμα της λήξης, παίρνοντας ένα σημαντικό τρίποντο. 

Με τη νίκη αυτή, η Ουνιόν απέκτησε, έστω και προσωρινά, «μαξιλαράκι» έξι βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Γκλάντμπαχ – Ντάρμσταντ 0-0 

Οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, καθώς το παιχνίδι αναγκαστικά διεκόπη δύο φορές εξαιτίας της ρίψης από μπαλάκια του τένις εντός του αγωνιστικού χώρου, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες στα γερμανικά γήπεδα.

Η Γκλάντμπαχ δεν κατόρθωσε να μετουσιώσει σε γκολ την υπεροχή της και το παιχνίδι τελείωσε με λευκή ισοπαλία. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ντάρμσταντ απέφυγε μεν την ήττα, αλλά παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας με 12 βαθμούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των απογευματινών αναμετρήσεων του Σαββάτου (10/02) για την 21η αγωνιστική της Bundesliga:

Άουγκσμπουργκ – Λειψία 2-2

Άιντραχτ Φρανφούρτης – Μπόχουμ 1-1

Βέρντερ Βρέμης – Χάιντενχαϊμ 1-2

Ουνιόν Βερολίνου – Βόλφσμπουργκ 1-0

Γκλάντμπαχ – Ντάρμσταντ 0-0

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0