Football Talk

Μακρόν εναντίον European Super League: Κάνει τα… πάντα, για να μην συσταθεί η νέα Λίγκα!

Μακρόν εναντίον European Super League: Κάνει τα… πάντα, για να μην συσταθεί η νέα Λίγκα!

Κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να πάψει να υφίσταται κάθε λογής συζήτηση για τη European Super League.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politico.eu, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να εξασφαλίσει την άμεση εξάρτηση της συμμετοχής των ποδοσφαιρικών ομάδων σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή διοργάνωση με την απόδοση και την τελική της κατάταξη στο εγχώριο πρωτάθλημα. Στα γραφεία κυκλοφορεί ήδη ένα σχετικό προσχέδιο δήλωσης, που φέρεται να έχει υπογραφεί απ΄ όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλην της Ισπανίας.

Παράλληλα, ο Μακρόν βάζει στο παιχνίδι και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νομικό πλαίσιο, που θα καλύπτει πλήρως την σχετική δήλωση της Ένωσης και την άμεση συσχέτιση τοπικών πρωταθλημάτων και ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Είναι η πρώτη φορά σε τέτοιο επίπεδο, κυβερνητικό, που υπάρχει τόσο μεγάλη αντίδραση στην προοπτική της δημιουργίας μιας ευρωπαϊκής, ουσιαστικά ελιτίστικης, Super League.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0