Football Talk

ΠΑΕ ΑΕΚ: Θα ακυρώνεται το διαρκείας όποιου περάσει δεύτερο άτομο στο γήπεδο!

ΠΑΕ ΑΕΚ: Θα ακυρώνεται το διαρκείας όποιου περάσει δεύτερο άτομο στο γήπεδο!
Η ΑΕΚ ανακοίνωσε πολύ σοβαρά μέτρα, εν όψει της επιστροφής του κόσμου στην OPAP Arena. «Άριστα» της UEFA, για το γήπεδο της «Ένωσης». Έρχονται ακόμα πιο αυστηροί κανόνες ασφαλείας.
Στην Αθήνα βρίσκεται από την περασμένη Κυριακή πολυμελές κλιμάκιο της UEFA, το οποίο αποτελείται από 30 στελέχη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με δύο επικεφαλής, για την τελική επιθεώρηση στην «OPAP Arena - Αγιά Σοφιά» εν όψει του τελικού του Europa Conference League. Το κλιμάκιο, στο οποίο την Τετάρτη (07/02), η ΠΑΕ ΑΕΚ παρέθεσε επίσημο δείπνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, θα παραμείνει στο γήπεδό μέχρι και την Παρασκευή (09/02).

Τα εξειδικευμένα στελέχη της UEFA έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το γήπεδο ανταποκρίνεται απόλυτα σε όλες τις απαιτήσεις ενός ευρωπαϊκού τελικού και είναι πανέτοιμο να φιλοξενήσει αυτό το παγκόσμιας εμβέλειας αθλητικό γεγονός.

Οι εκπρόσωποι της UEFA έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στους τομείς της τεχνικής υποδομής και της ασφάλειας (safety and security). Έγιναν μάλιστα πολύ λεπτομερείς και εκτεταμένοι έλεγχοι σε προσομοίωση διεξαγωγής αγώνα τόσο στο κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης (CCTV) όσο και στο access control του γηπέδου.

Η «OPAP Arena - Αγιά Σοφιά» πήρε άριστα από την UEFA σε όλα αυτά τα τεστ, όπως και σε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν τη διοργάνωση ενός τελικού σε όλους τους χώρους του γηπέδου. Τα στελέχη της UEFA έδωσαν μάλιστα συγχαρητήρια στο κλαμπ και στο γήπεδο για την άψογη συνεργασία και ανταπόκριση σε όλα τα επίπεδα.

Ειδικά για τους τομείς safety and security το συμπέρασμα ήταν πως ανταποκρίνεται στα πιο υψηλά στάνταρ και στην ασφάλεια και στον έλεγχο πρόσβασης στην εγκατάσταση.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι έλεγχοι αυτοί της UEFA και τα συμπεράσματά τους έρχονται ταυτόχρονα με την οριστική διαμόρφωση των απαιτήσεων του νέου νομοθετικού πλαισίου για το άνοιγμα και την επαναλειτουργία των γηπέδων από την κυβέρνηση.

Το γήπεδο της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή πιστοποιείται και από τις διεθνείς αρχές πως πληροί απόλυτα όλες τις προϋποθέσεις για να λειτουργεί με απόλυτη ασφάλεια για το κοινό. Ενδεικτικά πρέπει να σημειωθεί ότι διαθέτει ήδη το κορυφαίο σύστημα παρακολούθησης στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη με 250 κάμερες υψηλής ευκρίνειας σε πλήρη λειτουργία.

Ακύρωση του διαρκείας και «μαύρη λίστα»

Από την ΠΑΕ ΑΕΚ τονίζεται πως είναι αποφασισμένη να μην αφήσει απολύτως τίποτα να θέσει σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του γηπέδου μας και την αδιάλειπτη παρουσία των φιλάθλων μας σε όλους αγώνες της ομάδας, αρχής γενομένης από το πρώτο εντός έδρας ματς της 18ης Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό θα λάβει δύο πολύ σημαντικά μέτρα.

Πρώτον, από την στιγμή που θα ανοίξει και πάλι το γήπεδό στον αγώνα με την Κηφισιά, όταν το σύστημα παρακολούθησης και ελέγχου πρόσβασης εντοπίσει οποιαδήποτε προσπάθεια κατόχου εισιτηρίου διαρκείας ή απλού εισιτηρίου να περάσει μαζί του από το τουρνικέ και δεύτερο άτομο το οποίο δεν θα έχει εισιτήριο, τότε αν πρόκειται για κάτοχο διαρκείας τότε αυτό θα ακυρώνεται άμεσα και θα αφαιρείται από τον παραβάτη.

Αν ο παραβάτης είναι κάτοχος απλού (και πάντοτε ονομαστικού) εισιτηρίου, τότε αμέσως μετά τον εντοπισμό του από το σύστημα θα μπαίνει αυτόματα σε black list και δεν θα έχει στο μέλλον τη δυνατότητα να αγοράσει ξανά εισιτήριο και δεν θα μπορέσει να ξαναμπεί στην «Αγιά Σοφιά»

Δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να μην εντοπιστεί άμεσα όποιος επιχειρήσει να περάσει από το τουρνικέ με ένα εισιτήριο και δεύτερο άτομο χωρίς εισιτήριο.

Τέλος όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, το κλαμπ έχει βγει ήδη στην αγορά και εξετάζει τις δυνατότητες για εγκατάσταση συστήματος ελέγχου εισόδου X-Ray αντίστοιχου με αυτό που υπάρχει στα αεροδρόμια (security scanner) ώστε αυτό να χρησιμοποιηθεί στις θύρες των οργανωμένων και έτσι να τελειοποιηθεί ο έλεγχος για τυχόν επικίνδυνα αντικείμενα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0