Football Talk

«Η... ηλεκτρική καρέκλα του Ολυμπιακού»: Πόσες φορές σε οκτώ χρόνια, έχει φέρει τρεις προπονητές σε μία σεζόν; (video)

«Η... ηλεκτρική καρέκλα του Ολυμπιακού»: Πόσες φορές σε οκτώ χρόνια, έχει φέρει τρεις προπονητές σε μία σεζόν; (video)

Μαρτίνεθ, Καρβαλιάλ, Μεντιλίμπαρ και... ακόμα είναι Φεβρουάριος! Δεν είναι πάντως, η πρώτη φορά, που ο Ολυμπιακός φέρνει τρεις καινούργιους προπονητές σε μία σεζόν.

Μετά τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ και τον Κάρλος Καρβαλιάλ, είναι σειρά του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να έρθει στην Ελλάδα, για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Το να φέρει μια ομάδα τρεις διαφορετικούς προπονητές σε μια σεζόν μοιάζει πολύ δύσκολο. Για τους «ερυθρόλευκους», όμως, τείνει να γίνει συνήθεια, καθώς είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει τα τελευταία οκτώ χρόνια!

Ποιες είναι οι περιπτώσεις αυτές, από το 2016 μέχρι και σήμερα;

2016-2017: Βίκτορ Σάντσεθ - Πάουλο Μπέντο - Τάκης Λεμονής

Η σεζόν 2016-2017 ξεκίνησε με περιπετειώδη τρόπο για τον Ολυμπιακό, με τον Μάρκο Σίλβα να ξαφνιάζει τους πάντες και να ανακοινώνει την αποχώρηση του, παρά την απόλυτη επιτυχία της ομάδας επί των ημερών του. Ο Ολυμπιακός εμπιστεύτηκε τον πολύ γνωστό του Βίκτορ Σάντσεθ, άλλοτε βοηθό του Μίτσελ, για τη διάδοχη κατάσταση. Ο Ισπανός σίγουρα δεν περίμενε ότι θα προπονήσει την ομάδα σε δύο μόλις παιχνίδια. Ο οδυνηρός αποκλεισμός από την Χάποελ Μπερ Σεβά στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, οδήγησε στην άμεση απομάκρυνσή του.



Επόμενος «εκλεκτός» για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Πάουλο Μπέντο. Ο Πορτογάλος ανέλαβε την ομάδα πριν τα play-offs του Europa League, πέρασε στους ομίλους και έφτασε μέχρι τη φάση των «16», έχοντας παράλληλα εντός στόχων τον Ολυμπιακό.

Παρ’ όλα αυτά, ένα σερί τριών ηττών με άσχημη εικόνα στο πρωτάθλημα (από ΑΕΚ, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ), τον έστειλε στην πόρτα της εξόδου, στις 6 Μαρτίου του 2017, πριν προλάβει να δώσει τα ματς με την Μπεσίκτας για τους «16» του Europa. Ο Τάκης Λεμονής ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.


2017-2018: Μπέσνικ Χάσι-Τάκης Λεμονής-Όσκαρ Γκαρσία

Τη… σκυταλοδρομία της προηγούμενης σεζόν συνέχισε ο Μπέσνικ Χάσι, ο οποίος ήρθε στον Πειραιά στις 9 Ιουνίου του 2017. Ο Κοσοβάρος τεχνικός «έβαλε» την ομάδα στους ομίλους του Champions League, αλλά από τότε τα πράγματα γίνονταν συνεχώς χειρότερα. Η εικόνα στην πρεμιέρα του Champions League με την Σπόρτινγκ ήταν απογοητευτική, και αποκορύφωμα αποτέλεσε η ήττα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, όπου το 2-0 για τον Ολυμπιακό έγινε 3-2 για την «Ένωση». Το βάρος της ήττας εκείνης αποδείχθηκε ασήκωτο, και ο… συνήθης ύποπτος, Τάκης Λεμονής, ξανακλήθηκε από τους «ερυθρόλευκους».



Ο Λεμονής έκανε σημαντική προσπάθεια να «τακτοποιήσει» την ομάδα, ανεβάζοντάς την μέχρι και στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος. Παρ’ όλα αυτά, με την έναρξη του 2018, ο Έλληνας κόουτς απομακρύνθηκε, και πολύ γρήγορα προσελήφθη ο Όσκαρ Γκαρσία. Ο Ισπανός παρευρέθηκε στο σκηνικό της Τούμπας με το ρολό ταμειακής μηχανής, και αυτή ήταν μάλλον η πιο έντονη ανάμνηση που άφησε ως προπονητής του Ολυμπιακού. Στις 3 Απριλίου, τρεις μήνες μετά τη άφιξή του, έφυγε κι αυτός από τον Πειραιά.


2023-2024: Ντιέγκο Μαρτίνεθ- Κάρλος Καρβαλιάλ-Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ

Η φετινή σεζόν φάνηκε να ξεκινάει με εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ, με την ομάδα να δείχνει ένα αρκετά καλό αγωνιστικό προφίλ. Σε αυτό συνέβαλε βέβαια, τόσο το εύκολο πρόγραμμα στο ξεκίνημα, όσο και η ατομική κατάσταση και ποιότητα ορισμένων παικτών. Το 2-4 από τον ΠΑΟΚ είναι μάλλον αυτό που έκρινε τη μοίρα του Ισπανού προπονητή, παρ’ ότι άντεξε στον πάγκο για λίγο καιρό ακόμη. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ, που τον διαδέχτηκε στις 5 Δεκεμβρίου, δεν μπόρεσε να δείξει κάτι στους δύο μήνες που παρέμεινε στον Πειραιά, και ο Ολυμπιακός στρέφεται πλέον στη λύση του έμπειρου Χοσέ Λουίς Μεντίλιμπαρ.

Αντρέας Φούντας
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0