Football Talk

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Η «αρμάδα» του Τσάμπι Αλόνσο, συνεχίζει ακάθεκτη από νίκη σε νίκη και στο βάθος... τρεμπλ (;)

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Η «αρμάδα» του Τσάμπι Αλόνσο, συνεχίζει ακάθεκτη από νίκη σε νίκη και στο βάθος... τρεμπλ (;)

Είναι αδιαμφισβήτητα μία από τις ομάδες της σεζόν, βρίσκεται σε απόλυτη φόρμα και μέχρι στιγμής τίποτα δεν φαίνεται να τη σταματάει. Η Μπάγερ Λεβερκούζεν διανύει μία εκπληκτική σεζόν και ο Τσάμπι Αλόνσο την οδηγεί σταθερά προς την επιτυχία.

Παραμένει μέσα σε όλους τους στόχους της φέτος, έχει παίξει 30 παιχνίδια και δεν έχει ηττηθεί σε κανένα. Ίσως αυτό να είναι και το πιο εντυπωσιακό. Συνολικά, μετρά 26 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες σε όλες τις διοργανώσεις και συνεχίζει με το πόδι στο… γκάζι.

Στην πιο πρόσφατη αναμέτρηση για το Κύπελλο Γερμανίας, έκανε την ανατροπή στις καθυστερήσεις απέναντι στη Στουτγκάρδη (06/02, 3-2) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του θεσμού. Ομάδα από «ατσάλι», όπως αποδεικνύεται, που αρνείται να χάσει ή να αφήσει πίσω της βαθμούς, καθώς αυτή ήταν η τρίτη από τις τελευταίες τέσσερις νίκες της με γκολ μετά το 90ό λεπτό.

Η επίθεσή της είναι μία από τις καλύτερες στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, κάτι που επιβεβαιώνουν τα 52 γκολ ενεργητικό στη Bundesliga, με συχνότητα σκοραρίσματος τα 2,6 γκολ ανά ματς.

Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο έχει ξεκάθαρα τη δική της ταυτότητα φέτος και τα νούμερά της μόνο ανοδικά φαίνεται να είναι. Ήδη έχει συγκεντρώσει 52 βαθμούς, δύο περισσότερους σε σχέση με πέρυσι και μένουν ακόμη 14 αναμετρήσεις. Στην Ευρώπη και το Europa League έκανε το απόλυτο 6/6 στους ομίλους και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της για τους «16».

Συνεπώς, καταλαβαίνουμε ότι δεν θα γινόταν να είναι περισσότερο… μέσα στους στόχους της! Και η αλήθεια είναι, ότι 31 χρόνια χωρίς τρόπαιο είναι πάρα πολλά για τις «ασπιρίνες». Η τελευταία φορά που πανηγύρισαν τίτλο, ήταν το μακρινό 1993, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας, υπό τις οδηγίες του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς. Το 2020 έφτασαν στην πηγή, αλλά δεν ήπιαν νερό, αφού ηττήθηκαν με 4-2 στον τελικό από τη Μπάγερν Μονάχου.

Φέτος, ίσως έχει έρθει η ώρα για να ανοίξει και πάλι το ντουλαπάκι με τα τρόπαια. Η υπόθεση νταμπλ μοιάζει επίσης πιθανή, εφόσον η Λεβερκούζεν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς. Κομβική ημερομηνία λοιπόν η σημερινή, 10 Φεβρουαρίου, καθώς υποδέχεται στην BayArena την Μπάγερν Μονάχου (19:30), για το ντέρμπι κορυφής.

Μία ενδεχόμενη νίκη θα τη φέρει ακόμη πιο κοντά στο όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, με φόντο ίσως ακόμη και το… τρεμπλ!  


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0