Football Talk

Η «δίψα» της Μπιλμπάο δεν καταλαβαίνει από φρούρια και... αντίο στο 13άρι της Ατλέτικο! (video)

Η «δίψα» της Μπιλμπάο δεν καταλαβαίνει από φρούρια και... αντίο στο 13άρι της Ατλέτικο! (video)

Οι οπαδοί των «ροχιμπλάνκος» έφυγαν ηττημένοι από το Μετροπολιτάνο. Κάτι που είχαν να νιώσουν πάρα πολύ καιρό.

Αλήθεια, από πότε έχουν να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι οι φίλοι της Ατλέτικο Μαδρίτης από το Στάδιο Μετροπολιτάνο; Η έδρα της θύμιζε σωστό «φρούριο», τα τείχη του οποίου έπεσαν χθες από την εξαιρετική Αθλέτικ Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Η Μπιλμπάο επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Άλεξ Μπερενγκέρ από το σημείο του πέναλτι στο 25ο λεπτό. Άντεξαν στην πίεση των γηπεδούχων, κράτησαν το «μηδέν» στην άμυνα και πλέον θα υποδεχθούν στο Σαν Μαμές την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε στη ρεβάνς της 29ης Φεβρουαρίου (22:30). Στόχος φυσικά, η πρόκριση στον τελικό και η κατάκτηση του Κυπέλλου και, παράλληλα, του πρώτου της τίτλου μετά από 40 χρόνια!

Ο πήχης φέτος είναι υψηλός, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο βαθμολογικό πίνακα. Βρίσκεται στην πέμπτη θέση και κυνηγάει το εισιτήριο για το Champions League, καθώς είναι μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στην οποία «έσπασε» μία τρομερή παράδοση και ένα απίστευτο νικηφόρο σερί εντός έδρας. Ήταν 8 Ιανουαρίου 2023, όταν η Μπαρτσελόνα είχε φύγει με το υπέρ της 1-0 για την 16η αγωνιστική της La Liga. Έκτοτε, η Ατλέτικο μετρούσε σε 28 παιχνίδια στην έδρα της σε όλες τις διοργανώσεις, 26 νίκες και μόλις δύο ισοπαλίες, αμφότερες απέναντι στη Χετάφε!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό, καθώς από την περσινή ήττα της μέχρι το χθεσινό «διπλό» της Μπιλμπάο είχε παρέλθει ένα ολόκληρο ημερολογιακό έτος. Συν κάτι παραπάνω.

Το σερί αυτό ήρθε να «σβήσει», και μάλιστα σε ημιτελική φάση Κυπέλλου, η ομάδα των Βάσκων που έδειξε τα δόντια στην αντίπαλό της με φόντο ένα τρόπαιο που θα βάλει τέλος στην ανομβρία 40 ετών!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0