Football Talk

Κύπελλο Αγγλίας: Η «κανονική» Τσέλσι συνεχίζει στο Κύπελλο, η Νότιγχαμ προκρίθηκε στα πέναλτι! (video)

Κύπελλο Αγγλίας: Η «κανονική» Τσέλσι συνεχίζει στο Κύπελλο, η Νότιγχαμ προκρίθηκε στα πέναλτι! (video)

Αυτή ήταν μία κανονική Τσέλσι. Μία Τσέλσι όπως την φαντάζεται ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Μία Τσέλσι όπως την θέλει ο κόσμος της. Υπέροχη εμφάνιση στο «Βίλα Παρκ» απέναντι στην Άστον Βίλα και σπουδαία πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας. Το ίδιο συναίσθημα αισθάνεται και η Νότιγχαμ Φόρεστ, που ξεπέρασε στα πέναλτι το εμπόδιο της Μπρίστολ Σίτι.

Η αλήθεια είναι πως έχει βιώσει μία πολύ δύσκολη εβδομάδα. Μία εβδομάδα που ξεκίνησε στο «Άνφιλντ», με την ήττα με 4-1 από τη Λίβερπουλ, και συνεχίζεται στο «σπίτι» της, στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου δέχθηκε και πάλι τέσσερα γκολ, αυτή τη φορά από τη Γουλβς.

Οι «λύκοι» επικράτησαν με 4-2 και προβλημάτισαν έντονα την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, δίνοντας «τροφή» στα σενάρια που τον ήθελαν να απομακρύνεται από την ομάδα. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο ίδιος, απολαμβάνει την απόλυτη στήριξη του Τοντ Μποέλι και θεωρεί πως μέσω της σκληρής δουλειάς, όλα θα διαφοροποιηθούν.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα παίζει ρόλο και ένα μεγάλο αποτέλεσμα. Και αυτό έμελλε να έρθει για την Τσέλσι στο «Βίλα Παρκ», με τους φιλοξενούμενους να επικρατούν με 3-0, πραγματοποιώντας πιθανώς την καλύτερή τους εμφάνιση μέσα στη σεζόν.

Με τον Τιάγκο Σίλβα στον πάγκο, τον Τζάκσον αριστερά, τον Μαντουέκε σε ρόλο «ψευτοεννιαριού» και τον Κόουλ Πάλμερ στα δεξιά. Έτσι παρατάχθηκε η Τσέλσι, εκπλήσσοντας την Άστον Βίλα, που δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο 20άλεπτο.

Αρχικά, ο Κόνορ Γκάλαγκερ ήταν αυτός που έκανε το 1-0, μόλις στο 10’. Υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας, ασίστ ο Μαντουέκε και το πρώτο γκολ στη σεζόν για τον Γκάλαγκερ, είναι γεγονός.

Δέκα λεπτά μετά ήρθε η σειρά του Τζάκσον να χριστεί σκόρερ, μετουσιώνοντας σε γκολ την εξαιρετική σέντρα του Μάλο Γκούστο.

Η Βίλα ήθελε να αντιδράσει αλλά δεν μπορούσε, η Τσέλσι ήλεγξε πλήρως τον ρυθμό του παιχνιδιού και συνέχισε με το ίδιο μομέντουμ, και στην αρχή του δευτέρου μέρους. Ανταμείφθηκε πλήρως για τη λογική της, όταν ο Έντσο Φερνάντες σκόραρε για το 3-0 στο 54ο λεπτό με απίθανο φάουλ, βάζοντας τέλος και σε κάθε σενάριο που τον θέλει να αποχωρεί από τους Λονδρέζους.

Μείωσε τελικά στο 91’ ο Ντιαμπί, με την Τσέλσι να θυμίζει… επιτέλους μία κανονική ομάδα και να παίζει, όπως την φαντάζεται ο κόσμος της. Επιθετικά, κυνικά, έξυπνα, για να έρθει ένα σπουδαίο αποτέλεσμα. Αυτό είναι η πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, με το τρίτο συνεχόμενο «διπλό» σε αυτό το γήπεδο, σε όλες τις διοργανώσεις, να είναι γεγονός!

Την ίδια ώρα, η Νότιγχαμ Φόρεστ ζορίστηκε, αγχώθηκε πάρα πολύ, χρειάστηκε τη διαδικασία των πέναλτι, αλλά συνεχίζει στο Κύπελλο Αγγλίας η Νότιγχαμ Φόρεστ. Επικράτησε με 5-3 στη «ρώσικη ρουλέτα» της Μπρίστολ Σίτι, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας, και θα αντιμετωπίσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στους «16» του FA Cup!

Χρειάστηκαν 120 λεπτά. Χρειάστηκαν δύο αναμετρήσεις και μία «λευκή» ισοπαλία μεταξύ τους στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι. Φτάσαμε στην παράταση και δεν ξεκαθαρίστηκε τίποτα. Έπρεπε να έρθει και η διαδικασία των πέναλτι, προκειμένου η Νότιγχαμ Φόρεστ να πανηγυρίσει μία πολύ μεγάλη πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Αγγλίας, με τους «κόκκινους» να μην αστοχούν σε κανένα, και τον Ματ Τέρνερ να τους στέλνει στον επόμενο γύρο!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0