Football Talk

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπιλμπάο 0-1: Η τέλεια ληστεία και πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό! (video)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μπιλμπάο 0-1: Η τέλεια ληστεία και πρώτο βήμα πρόκρισης στον τελικό! (video)

Η Μπιλμπάο «απέδρασε» από το Μετροπολιτάνο (1 – 0) και περιμένει την Ατλέτικο στο Σαν Μαμές για να κλειδώσει τη συμμετοχή της στον 3ο τελικό τα τελευταία πέντε χρόνια. Ένα τσουβάλι ευκαιρίες «πέταξε στα σκουπίδια» η ομάδα του Σιμεόνε που πλέον καλείται να ολοκληρώσει μία μικρή υπέρβαση.

Στο Wanda Metropolitano, η Ατλέτικο Μαδρίτης φιλοξένησε την Αθλέτικ Μπιλμπάο του Βαλβέρδε, μία ομάδα που ξέρει τον τρόπο να διαπρέπει στο Copa del Rey, προσμετρώντας 23 κατακτήσεις! Η ομάδα του Σιμεόνε ξεκίνησε το παιχνίδι με επιθετικές βλέψεις και είχε αρκετές ευκαιρίες από την αρχή. Όμως, η Μπιλμπάο ήταν αυτή που βρήκε το γκολ, χάρη σε κερδισμένο πέναλτι του Μπενιάτ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ, στο 24ο λεπτό, ο Μπερενγκέρ. Αν το γκολ ήρθε «κόντρα στη ροή του παιχνιδιού» και φάνηκε να σοκάρει τους γηπεδούχους, εντούτοις εκείνοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, ψάχνοντας χώρους προς την περιοχή του Αγκιρεθαμπάλα, δίχως όμως αποτέλεσμα. Το 1 – 0 υπέρ των φιλοξενούμενων παρέμεινε στο ημίχρονο.

Με την εκκίνηση του δευτέρου μέρους, η Ατλέτικο προσπάθησε να πιέσει περισσότερο την Μπιλμπάο και με εκφραστή τον Λίνο απείλησε δις την εστία του Αγκιρεθαμπάλα (52’ και 69’) με τα διαγώνια σουτ που επιχείρησε από αριστερά, να περνούν μόλις άουτ. Οι «Βάσκοι» απώλεσαν τεράστια χαμένη ευκαιρία για το 2 – 0 στο 62’ όταν, πρώτα το σουτ του Ουνάι Σιμόν εξουδετερώθηκε από τον Όμπλακ και στην επαναφορά ο Βιγιαλίμπρε αστόχησε από πολύ πλεονεκτική θέση. Σωτήρια παρέμβαση του κίπερ της Μπιλμπάο στο 77’ σε πλασέ που επιχείρησε ο Γκριεζμάν.

Όσο περνούσε η ώρα, η Ατλέτικο ήταν εκείνη που έψαχνε το γκολ, όμως η Μπιλμπάο έβρισκε χώρους και γινόταν ολοένα και πιο επικίνδυνη. Στο 86’ νέα μεγάλη στιγμή για την ομάδα του Σιμεόνε, με την πορεία της μπάλας να ανακόπτεται στη γραμμή. Στο μεταξύ, ο Βαλβέρδε είχε περάσει και τον Γεράι στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να «θωρακίσει» το πολύτιμο 1 – 0 ενόψει της ρεβάνς στο Σαν Μαμές στο τέλος του μήνα. Ο Βάσκος στόπερ φάνηκε για μια στιγμή να γίνεται μοιραίος στο 91’ όταν υπέπεσε σε παράβαση στον Μοράτα και καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της Ατλέτικο. Για καλή τύχη δική του και της ομάδας του όμως, ο Άλβαρο Μοράτα υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ και η απόφαση του διαιτητή ανακλήθηκε. Το 1 – 0 παρέμεινε έως το τέλος και η Μπιλμπάο πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη που της δίνει πολύτιμο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στις 29 Φεβρουαρίου.

Οι ενδεκάδες της αναμέτρησης:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ν. Σιμεόνε): Όμπλακ, Σάβιτς, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο (46’ Ερμόσο), Μολίνα (58’ Γιορέντε), ντε Πολ, Κόκε, Μπάριος (73’ Κορέα), Λίνο (84’ Ρικέλμε), Γκριεζμάν, Ντεπάι (58’ Μοράτα)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ε. Βαλβέρδε): Αγκιρεθαμπάλα, Λέκουε, Βιβιάν, Παρέδες, Γιούρι, ντε Γκαλαρέτα, Μπενιάτ (61’ Ερέρα), Ινιάκι (85’ Γεράι), Μπερενγκέρ (85’ Βέσγα), Σανθέτ (53’ Ουνάι Γκόμεθ), Γκουρουθέτα (53’ Βιγιαλίμπρε)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0