Football Talk

«Όπως το 2013»: Με τον Όσιμεν, τον Ιγουόμπι και σκόρερ τον Εκόνγκ του ΠΑΟΚ, η Νιγηρία στον τελικό! (video)

«Όπως το 2013»: Με τον Όσιμεν, τον Ιγουόμπι και σκόρερ τον Εκόνγκ του ΠΑΟΚ, η Νιγηρία στον τελικό! (video)

Μία σπουδαία πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής πανηγύρισε η Νιγηρία, η οποία επικράτησε στα πέναλτι της Νότιας Αφρικής και επέστρεψε στην εν λόγω θέση του τουρνουά, για πρώτη φορά μετά το 2013. Ισόπαλη η κανονική διάρκεια, τρομερό «θρίλερ» μέχρι να φτάσουμε στη «ρώσικη ρουλέτα»!

Όλα έδειχναν πως η Νιγηρία θα καταφέρει για πρώτη φορά μετά από το 2013, να επιστρέψει στον τελικό του Κόπα Άφρικα. Ήταν ανώτερη της Νότιας Αφρικής, είχε πάρει προβάδισμα από το 67ο λεπτό, χάρη στο πέναλτι – γκολ του Εκόνγκ.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ ανέλαβε την ευθύνη και έκανε το 1-0, σημειώνοντας το 2ο γκολ στην καριέρα του με πέναλτι, με την εθνική του ομάδα, και το τρίτο συνολικά. Οι τυπικά γηπεδούχοι πλησίαζαν στον στόχο τους και στο 84ο λεπτό, ο Βίκτορ Όσιμεν έκανε το 2-0.

Αμέσως όμως, ο VAR ακύρωσε το γκολ του ποδοσφαιριστή της Νάπολι, για να ακολουθήσει μία συνέχεια από… θρίλερ. Η Νότια Αφρική κέρδισε πέναλτι και ο Μοκοένα έπρεπε να ισοφαρίσει για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση.

Το έπραξε, το 1-1 είναι γεγονός και κάπως έτσι, μέσα σε 120 δευτερόλεπτα, πήγαμε από μία άνετη πρόκριση της Νιγηρίας, στον έξτρα χρόνο. Τρομερό Κόπα Άφρικα, με το «θρίλερ» να συνεχίζεται!

Στην παράταση, η Νότια Αφρική έμεινε με παίκτη λιγότερο, αλλά άντεξε. Οδηγηθήκαμε στη «ρώσικη ρουλέτα» και εκεί, η Νιγηρία ήταν πιο ψύχραιμη. Σκόραρε ξανά ο Εκόνγκ, έχασαν τρία πέναλτι οι τυπικά φιλοξενούμενοι και ο Ιεανάτσο έστειλε τελικά, την χώρα του στον τελικό!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0