Football Talk

Αλ Ταμάρι: Ο «Μέσι της Ιορδανίας» ήταν στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι κι έγινε τραγούδι στην Κύπρο! (video)

Αλ Ταμάρι: Ο «Μέσι της Ιορδανίας» ήταν στην Ελλάδα κάθε καλοκαίρι κι έγινε τραγούδι στην Κύπρο! (video)

«Έπαιξε» για τους τέσσερις από τους πέντε, του Big-5. Τελικά, δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα. Μάγεψε αλλού, έγινε ο «Μέσι της Ιορδανίας», και στην επική της πορεία έως τον τελικό του Κυπέλλου Ασίας, δικαιολογεί το παρατσούκλι του. Ο Αλ Ταμάρι είναι ο ήρωάς της, μα πάνω απ’ όλα, ένα εμπνευσμένο τραγούδι, στα χείλη των οπαδών του ΑΠΟΕΛ. Κυριολεκτικά!

Είναι πράγματι μία πανέμορφη ιστορία. Η Ιορδανία βρίσκεται από το βράδυ της Τρίτης (06/02) στον τελικό του Κυπέλλου Ασίας για πρώτη φορά στην ιστορία της αποκλείοντας με 2-0 ένα από τα μεγάλα φαβορί της διοργάνωσης, τη Νότια Κορέα των Χέουνγκ Μιν Σον και Κιμ Μιν Γιάε.

Κι όπως κάθε παραμύθι έχει τον ήρωά του, έτσι και η Ιορδανία έχει τον δικό της. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Μούσα Αλ Ταμάρι.

Ίσως το όνομα να λέει… κάτι σε όποιους παρακολουθούν ενεργά τις μεταγραφικές περιόδους, καθώς έχει ακουστεί επί σειρά ετών για τις Big-5 του ελληνικού πρωταθλήματος. Ή τουλάχιστον για τις τέσσερις από αυτές.

Ήρθε στην Ευρώπη από την Ιορδανία το 2018, για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Έμεινε στο νησί της Αφροδίτης για δύο χρόνια και έγινε τραγούδι στα χείλη των οπαδών. Και από Αλ Ταμάρι μετατράπηκε σε… «Μέσι της Ιορδανίας»!

Το καλοκαίρι του 2020 έγινε η πρώτη κρούση από Ελλάδα, με τον Ολυμπιακό να δηλώνει -τότε- έντονο ενδιαφέρον για την περίπτωσή του. Ο Ιορδανός είχε σημειώσει 13 γκολ και 11 ασίστ σε 76 συμμετοχές με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, αλλά αντί για τον Πειραιά, μετακόμισε στη βελγική Λέουβεν, υπογράφοντας τριετές συμβόλαιο.

Ένα χρόνο μετά απασχόλησε και πάλι τις ελληνικές ομάδες, με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να τον «γλυκοκοιτάζουν», αλλά η Λέουβεν δεν έμοιαζε πρόθυμη να τον παραχωρήσει. Ούτε, όμως, και το επόμενο καλοκαίρι, όταν ήταν η σειρά του Άρη να τον εντάξει στη μεταγραφική του λίστα.

Το όνομά του βρέθηκε ξανά στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό, μόλις την περασμένη σεζόν, αλλά εξελίξεις δεν ήρθαν ποτέ και ο ίδιος τήρησε το συμβόλαιό του με τη Λέουβεν.

Με τη λήξη αυτού, ο Αλ Ταμάρι έκανε το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό μακριά από τα ελληνικά γήπεδα. Η Μονπελιέ τον έκανε δικό της ως ελεύθερο και ο 26χρονος εξτρέμ μετράει στην πρώτη του σεζόν στη Ligue 1 τρία γκολ και ισάριθμες ασίστ σε 16 συμμετοχές.

Απών από τα τελευταία παιχνίδια, αλλά δηλώνει το «παρών» και με το παραπάνω στα γήπεδα του Κατάρ, βοηθώντας σημαντικά τη χώρα του στο Κύπελλο Ασίας. Ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών ήδη από την προκριματική φάση και έχει αγωνιστεί στις πέντε από τις έξι αναμετρήσεις της Ιορδανίας στο τουρνουά, μετρώντας τρία γκολ.

Το πιο σημαντικό, αλλά και εντυπωσιακό ήταν αυτό που «σφράγισε» την πρόκριση της χώρας του απέναντι στους Νοτιοκορεάτες το βράδυ της Τρίτης (06/02), χαρίζοντας στην Ιορδανία μία επική και ιστορική για την ίδια πρόκριση στον μεγάλο τελικό.


Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού τις δύο αντιπάλους χωρίζουν συνολικά 64 θέσεις στην κατάταξη της FIFA, ενώ η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ της Νότιας Κορέας είναι σχεδόν 14 φορές μεγαλύτερη από αυτό των Ιορδανών!


Μένει να δούμε εάν η Ιορδανία θα μπορέσει να κάνει το «θαύμα» της ολοκληρώνοντας αυτή την ονειρική πορεία. Και αν ο Αλ Ταμάρι έχει φυλάξει το καλύτερο για τον τελικό!

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0