Football Talk

FA Cup: Άνετες προκρίσεις για Κόβεντρι και Σαουθάμπτον, έκανε το θρίλερ… πάρτι η Λιντς στην παράταση! (video)

FA Cup: Άνετες προκρίσεις για Κόβεντρι και Σαουθάμπτον, έκανε το θρίλερ… πάρτι η Λιντς στην παράταση! (video)

Στον 5ο γύρο του FA Cup θα βρεθούν Κόβεντρι και Σαουθάμπτον, καθώς ξεπέρασαν με άνεση, στους επαναληπτικούς τους στην έδρα τους, τα εμπόδια των Σέφιλντ Γουένσντεϊ και Γουότφορντ αντίστοιχα. Χρειάστηκε την παράταση, αλλά εκεί η Λιντς ήταν «καταιγιστική» κόντρα στην Πλίμουθ (1-4, 06/02)!

Κόβεντρι - Σέφιλντ Γουένσντεϊ 4-1

Στο Κόβεντρι οι γηπεδούχοι παρά το εξαιρετικό τους ξεκίνημα με το γκολ του Πάλμερ από το 3ο λεπτό με υπέροχη ατομική ενέργεια και διαγώνιο τελείωμα, είδαν τις «κουκουβάγιες» ν' αντιδρούν άμεσα και να φέρνουν στα ίσια τον επαναληπτικό.

Μια μεγάλη ολιγωρία στα μετόπισθεν των «sky blues» και η αδυναμία τους να διώξουν την μπάλα από τα καρέ τους, έφερε την τιμωρία και το 1-1 από τον Κανταμαρτέρι.

Η Κόβεντρι «καθάρισε» την πρόκριση μέσα σε 7' στο δεύτερο μέρος, αφού, σκόραρε τρεις φορές από το 50ο έως το 58ο λεπτό του ματς! Την αρχή έκανε ο Ο'Χέιρ που με το 8ο φετινό του τέρμα έβαλε ξανά μπροστά την ομάδα του από ασίστ του Πάλμερ, ενώ ο ίδιος έκανε και το 3-1 στο 56' με ωραίο τελείωμα στη γωνία. Πλέον δεν υπήρχε γυρισμός στην αναμέτρηση και οι νικητές διαμόρφωσαν το τελικό 4-1 στο 58ο λεπτό με τρομερά δυνατή κεφαλιά του Χάτζι Ράιτ!

Σαουθάμπτον - Γουότφορντ 3-0

Στο «St. Mary's» η Σαουθάμπτον κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γουότφορντ και να πανηγυρίσει την παρουσία της στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου χάρη στο τελικό 3-0. Τη διαφορά στο ματς έκανε η τρομερή βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Τσε Άνταμς, που ετοίμασε τα δυο πρώτα τέρματα και πέτυχε το τρίτο!

Αρχικά στο 52ο λεπτό από ωραία προσπάθεια και ασίστ του Σκωτσέζου, ο Σέκου Μάρα σούταρε χαμηλά και βρήκε πρώτη φορά το δρόμο προς τα δίχτυα. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στο 58', με ίδιο δημιουργό και ίδιο «εκτελεστή», ενώ, ο Άνταμς στο 76' έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ρόθγουελ, έστειλε τη Σαουθάμπτον στο δρόμο της Λίβερπουλ στους «16».

Πλίμουθ - Λιντς 1-4 (παρ., 1-1 κ.δ.)

Η ομάδα του Ντάνιελ Φάρκε από τα πρώτα λεπτά του ματς στην έδρα της Πλίμουθ έδειξε τις διαθέσεις της και είχε δυο δοκάρια με τους Τζόσεφ και Πιρό!

Η πρώτη... δικαίωση στο δρόμο προς την πρόκριση, θα ερχόταν με τον δραστήριο Νιόντο στο δεύτερο μέρος. Στο 66' ο 20χρονος Ιταλός συνδύασε την πολύ καλή εμφάνισή του με γκολ και από μεταβίβαση του Γκλεν Καμαρά νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν στο 78' να ισοφαρίσουν με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας από το στήθος του Γκάλογουεϊ! Τα «παγώνια» έφτασαν μια ανάσα από την αποφυγή της παράτασης, αλλά στην εκπνοή των 90' είχαν και τρίτο δοκάρι, αυτή τη φορά με τον Γκέλχαρτ!

Τελικά οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση κι εκεί η Λιντς χρειάστηκε ελάχιστα λεπτά για να πάρει ξανά το προβάδισμα.

Ο Σάμερβιλ με το πρώτο του γκολ στο Κύπελλο Αγγλίας στο 97' έγραψε το 2-1 και αυτό απλά ήταν η αρχή ενός... μίνι ξεσπάσματος από τους νικητές.

Στο 111' ο Ρίτερ έπρεπε απλά να σπρώξει την μπάλα στο βάθος της εστίας από την ασίστ του Σάμερβιλ που επέλεξε να μην τελειώσει μόνος του τη φάση, ενώ, στο 118' από απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γκρίεφ διαμορφώθηκε το τελικό 4-1! Τα «παγώνια» στον επόμενο γύρο του FA Cup θα κοντραριστούν με τον νικητή του ζευγαριού Άστον Βίλα Τσέλσι.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0