Football Talk

ΠΑΟΚ vs ΑΕΚ, σαν να λέμε «αριθμοί εναντίον... παράδοσης!» (video)

ΠΑΟΚ vs ΑΕΚ, σαν να λέμε «αριθμοί εναντίον... παράδοσης!» (video)
ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ; Μάλλον και ΠΑΟΚ, και ΑΕΚ, έχουν τους δικούς τους λόγους, για να νιώθουν αισιόδοξοι, εν όψει του μεγάλου ντέρμπι της Τούμπας!

Η αντίστροφη μέτρηση, έχει ήδη ξεκινήσει. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα (11/02, 20:00), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, σε ένα ντέρμπι, που λογίζεται ως η «μητέρα των μαχών»!

Κι όποιος ψάχνει ένα... κλαδί για να πιαστεί, και να δώσει προβάδισμα, είτε σε ΠΑΟΚ, είτε σε ΑΕΚ, όπως φαίνεται από όσα ακολουθούν, κάτι θα βρει!

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει την καλύτερη επίθεση του ελληνικού πρωταθλήματος (57 γκολ υπέρ) και ταυτόχρονα, την καλύτερη άμυνα (16 γκολ κατά). Κατά μέσο όρο, δηλαδή, σκοράρει 2.7 γκολ ανά ματς, ενώ δέχεται 0.7!

Οι επιδόσεις του, αντικατοπτρίζονται και στον βαθμολογικό πίνακα, όπου με 16 νίκες (όσες κανείς άλλος) και δύο ισοπαλίες, έχει 50 βαθμούς, και είναι μόνος πρώτος, στο +2 από την κάτοχο του τίτλου, ΑΕΚ.



Το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα από την άλλη, δεν έχει «σπάσει» τα κοντέρ όπως πέρυσι. Όσον αφορά την επίθεση (46 γκολ υπέρ) και την άμυνα (18 γκολ κατά), είναι τρίτη, πίσω και από τον ΠΑΟΚ, και από τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, έχει λιγότερες νίκες (14) και από τους δύο (16 ο ΠΑΟΚ, 15 ο Παναθηναϊκός), αλλά την ίδια στιγμή, έχει μόνο μία ήττα σε 21 ματς! Λιγότερες, δηλαδή, από κάθε άλλη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα, «τρέχει» το μεγαλύτερο αήττητο σερί, με την τελευταία της ήττα εντός συνόρων, να εντοπίζεται στις 2 Οκτωβρίου του 2023 από τον ΟΦΗ, δηλαδή τέσσερις μήνες πριν!



Όσον αφορά τη μεταξύ τους παράδοση, σε αυτήν τη νέα εποχή της ΑΕΚ, υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα; Είναι συντριπτικά υπέρ των «κιτρινόμαυρων», αφού σε έξι ματς, ο Αργεντίνος τεχνικός έχει πέντε νίκες απέναντι στον ΠΑΟΚ, με 11 γκολ υπέρ και μόλις δύο κατά!

Απέναντι στον Ραζβάν Λουτσέσκου, από την άλλη, έχει σε πέντε ματς, τέσσερις νίκες και 10 γκολ υπέρ, έναντι δύο κατά.

Ο λόγος του ενός ματς που λείπει; Επειδή στο «διπλό» της ΑΕΚ στα περσινά Play-Offs, δεν ήταν ο Ρουμάνος τεχνικός στον πάγκο, λόγω τιμωρίας. Το σύνολο, όμως, δεν παύει να είναι δικό του.



Ο καθένας, λοιπόν, έχει τους δικούς του -πολύ καλούς- λόγους, για να νιώθει αισιόδοξος, πως το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής (11/02, 20:00), θα βαφτεί στα δικά του χρώματα.

Κι εμείς από την άλλη, έχουμε το δικαίωμα να περιμένουμε ένα πολύ ωραίο ματς, αντάξιο όσων έχουν παρουσιάσει έως τώρα, οι δύο πιο καλοδουλεμένες ομάδες, κατά γενική ομολογία.

Και δεν είναι τυχαίο, για αυτόν τον χαρακτηρισμό, πως είναι οι μόνες από τις διεκδικήτριες του πρωταθλήματος, που δεν άλλαξαν τον προπονητή τους, κατά τη διάρκεια της σεζόν.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0