Football Talk

Σας έλειψαν Ροναλντίνιο, Ριβάλντο και Ανρί; Μην αγχώνεστε, έρχεται Μουντιάλ άνω των… 35 ετών!

Σας έλειψαν Ροναλντίνιο, Ριβάλντο και Ανρί; Μην αγχώνεστε, έρχεται Μουντιάλ άνω των… 35 ετών!

Πόσο θα θέλατε να απολαύσετε ξανά εντός αγωνιστικού χώρου, παίκτες όπως ο Ροναλντίνιο και ο Ανρί; Ίσως δεν χρειάζεται να περιμένετε άλλο. Το Παγκόσμιο Κύπελλο άνω των 35 ετών… έρχεται!

Σχετικά Άρθρα

«Μάγεψαν» στα γήπεδα τόσο σε εθνικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Ο χρόνος όμως, είναι αμείλικτος για όλους. Οι θρύλοι του ποδοσφαίρου, κάποια στιγμή, αναγκάζονται να πουν «αντίο» στη… στρογγυλή θεά. Όσο κι αν «πονάει» τους αγνούς ποδοσφαιρόφιλους, χρειάζεται να συνειδητοποιήσουν, πως δεν θα τους ξαναδούν εν δράσει. Ή μήπως όχι;

Η «Daily Mail» φέρνει μία είδηση, που έρχεται να «αναπτερώσει» τις ελπίδες των φιλάθλων. Μεγάλοι «αστέρες» του ποδοσφαίρου, είναι έτοιμοι να… ξεκρεμάσουν τα παπούτσια τους, για ένα Μουντιάλ! Μία διοργάνωση, αποκλειστικά για πρώην ποδοσφαιριστές, άνω των 35 ετών!

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του «Elite Players Group», μία ομάδα που αποτελείται από παλαίμαχους παίκτες, αλλά και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του ποδοσφαίρου. Το τουρνουά αναμένεται να διεξαχθεί στην Αγγλία, ενώ οκτώ ομάδες θα λάβουν μέρος.

Ο λόγος για τις Αγγλία, Αργεντινή, Βραζιλία, Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Ουρουγουάη. Τι κοινό έχουν; Είναι οι μοναδικές εθνικές ομάδες που έχουν καταφέρει να φτάσουν, τουλάχιστον μία φορά, στην κορυφή του κόσμου!

Οι ποδοσφαιριστές, για να συμμετάσχουν σε αυτό το ιδιαίτερο και… νοσταλγικό Παγκόσμιο Κύπελλο, χρειάζεται να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις. Πέρα από την ηλικία, θα πρέπει είτε να έχουν διατελέσει αρχηγοί των αντιπροσωπευτικών τους συγκροτημάτων, είτε να έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 100 συμμετοχές με αυτά.

Ποιοι θρύλοι θα φορέσουν τα περιβραχιόνια στις οκτώ χώρες που θα συμμετάσχουν στον θεσμό; Ας τους δούμε αναλυτικά. Στιβ ΜακΜάναμαν (Αγγλία), Εστεμπάν Καμπιάσο (Αργεντινή), Έμερσον (Βραζιλία), Κριστιάν Καρεμπέ (Γαλλία), Κέβιν Κουράνι (Γερμανία), Μάρκο Ματεράτσι (Ιταλία), Μισέλ Σαλγκάδο (Ισπανία) και Ντιέγκο Λουγκάνο (Ουρουγουάη).

Για τη «Σελεσάο» η νοσταλγία μάλλον θα χτυπήσει… κόκκινο. Στο χορτάρι αναφέρεται πως θα πατήσουν παίκτες όπως οι Κακά, Ροναλντίνιο, Ρομπέρτο Κάρλος και Ριβάλντο, ενώ με Καναβάρο και Τότι, η Ιταλία δεν πάει πίσω. Ο Ανρί θα φορέσει ξανά τα μπλε των Γάλλων, ενώ Οζίλ και Κεντίρα ίσως ενισχύσουν τη Γερμανία.

roni.jpg

Κάρλες Πουγιόλ και Νταβίντ Βίγια είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη φανέλα της «φούρια ρόχα», όπως και οι Ερνάν Κρέσπο και Πάμπλο Ζαμπαλέτα, την αντίστοιχη της Αργεντινής. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα… παρελάσουν στα γήπεδα της Αγγλίας.

villa_1.jpeg

Οι αποστολές των ομάδων θα αποτελούνται από 18 παίκτες, ενώ τα παιχνίδια θα έχουν διάρκεια 70 λεπτών. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα απεριόριστων αλλαγών, με τους ποδοσφαιριστές να μπορούν να επιστρέφουν στο ματς.

Δίχως αμφιβολία, πρόκειται για κάτι σπουδαίο, που θα… γυρίσει τον χρόνο σε άλλες εποχές. Είστε έτοιμοι, να απολαύσετε ξανά στα γήπεδα κάποιους από τους σπουδαιότερους θρύλους του ποδοσφαίρου;

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0