Football Talk

Αλλαγή στο Κύπελλο Αγγλίας; Ο νέος κανονισμός που σκέφτονται να εισάγουν οι Άγγλοι!

Αλλαγή στο Κύπελλο Αγγλίας; Ο νέος κανονισμός που σκέφτονται να εισάγουν οι Άγγλοι!

Υπό σκέψη βρίσκεται στην Αγγλία η εφαρμογή ενός νέου κανονισμού στο θεσμό του Κυπέλλου, αρχής γενομένης από τη νέα σεζόν.

Ένα νέο κανονισμό σκέφτονται να εισάγουν οι Άγγλοι από τη νέα χρονιά στον θεσμό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπως μεταδίδουν οι Times. Πιο συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές θα έρθουν αντιμέτωποι με μία νέα τιμωρία, αυτή της δεκάλεπτης αποβολής κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Πότε θα γίνεται αυτό; Σε περίπτωση που πραγματοποιούν σκληρά μαρκαρίσματα ή διαφωνούν έντονα με τις αποφάσεις του διαιτητή. Ο εν λόγω κανονισμός εφαρμόζεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο από τη σεζόν 2019/2020, αλλά ακόμη όχι σε επαγγελματικό.

Το Διεθνές Ποδοσφαιρικό Συμβούλιο (IFAB), ο οργανισμός που καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, αναμένεται να εγκρίνει τις δοκιμές της δεκάλεπτης αποβολής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο τον επόμενο μήνα που θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνεδρίασή του. Άπαξ και συμβεί αυτό, η εφαρμογή του νέου κανονισμού θα έγκειται πλέον στα διοικητικά όργανα, προκειμένου να αποφασίσουν σε ποιες διοργανώσεις θα εισαχθεί.

Πάντως, η πιλοτική του εφαρμογή σε ερασιτεχνικό, αλλά και νεανικό επίπεδο στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Αγγλίας και της Ουαλίας έχει κριθεί ως επιτυχημένη.

Η ιδέα έχει την υποστήριξη και του επικεφαλής των διαιτητών της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μάρκ Μπούλιγχαμ, επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του για τη χρήση της δεκάλεπτης αποβολής τον περασμένο Νοέμβριο.

Μένει να δούμε εάν η FA θα προχωρήσει στην εισαγωγή του νέου αυτού κανόνα στο Κύπελλο Αγγλίας, εφόσον πράγματι εγκριθεί από το IFAB.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0