Football Talk

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα που έχει δημιουργήσει κάτι το μοναδικό και το ματς με τον ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα που έχει δημιουργήσει κάτι το μοναδικό και το ματς με τον ΠΑΟΚ

Η εκπληκτική δουλειά του Αλμέιδα με το ρόστερ, το πρωτάθλημα και ο αγώνας της Τούμπας.

Σχετικά Άρθρα

Γράφει ο Θοδωρής Καρβουνιάρης

Ήταν πολύ κρίσιμο και δύσκολο το χθεσινό ματς (04/02) της ΑΕΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Έκρυβε παγίδες ο αγώνας και για πάρα πολλούς λόγους η νίκη ήταν επιτακτική. Απουσίες ξανά για την ΑΕΚ πάρα πολλές. Ο Αστέρας σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι, ενώ παράλληλα υπήρχε το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, το αποτέλεσμα του οποίου μόνο με νίκη στη Φιλαδέλφεια θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ. Κι όλα αυτά μία αγωνιστική πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το βασικότερο απ’ όλα ήταν οι απουσίες. Μέσα στις τόσες γνωστές πριν το ματς προστέθηκε κι αυτή του Βίντα. Η ΑΕΚ λοιπόν, κόντρα σε μία καλή και οργανωμένη ομάδα έπαιξε ουσιαστικά χωρίς τα δύο, θεωρητικά, βασικά της στόπερ (ΒίνταΜουκουντί), με τις τρίτες επιλογές της, όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα στα πλάγια μπακ (ΡαντόνιαΠήλιος), χωρίς «καθαρό 6άρι», με τον βασικό επίσης αριστερό της εξτρέμ (Γκατσίνοβιτς) εκτός! Στον πάγκο η ΑΕΚ είχε χθες Γκαρσία, Αραούχο, Μουκουντί, Ρότα, αλλά και Σιντιμπέ! Πέντε παίκτες που μπορεί να παίξουν όλοι τους βασικοί στην Τούμπα! Προσθέστε και τους Λιούμπισιτς, Φερνάντες που επίσης μπορούν εύκολα στο μέλλον να πάρουν φανέλα βασικού. Βάλτε και τους Βίντα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Χατζισαφί! Ας μην βάλω και τους Γαλανόπουλο και Πισάρο μέσα, οι οποίοι αν ο Αλμέιδα τους ρίξει βασικούς σε κάποιο ματς δεν θα μας κάνει εντύπωση…

Γενικά δεν μας κάνει τίποτα εντύπωση από το κορυφαίο ρόστερ που έχει δημιουργήσει ο Αλμέιδα! Είναι τόσο καλά δουλεμένο το σύνολο αυτής της ομάδας, είναι τόσο δυνατή ομάδα η ΑΕΚ, που όποιος κι αν αγωνιστεί θα «κουμπώσει». Ταυτόχρονα, δεν μπορώ να σκεφτώ αν οι αντίπαλοι της ΑΕΚ είχαν 7-8 «βασικούς» παίκτες εκτός ενός αγώνα, θα μπορούσαν να βάλουν τέσσερα γκολ στον Αστέρα Τρίπολης, να έκαναν άλλες τρεις, τουλάχιστον, κλασικότατες ευκαιρίες και για άλλα τέρματα και γενικά να έπαιζαν για 70 λεπτά σε τέτοια ένταση το παιχνίδι! Η ΑΕΚ το μπορεί κι αυτή η δουλειά που έχουν κάνει στα Σπάτα τη χρίζουν το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο όρος «φαβορί» σαφώς και δεν προδικάζει τι θα συμβεί στο μέλλον. Μπορεί η ΑΕΚ στα μάτια πολλών να είναι «φαβορί», όμως εννοείται πρέπει να συνεχίζει να το δείχνει στο γήπεδο. Το πολύ θετικό για την ΑΕΚ είναι πως τώρα που σιγά – σιγά μπαίνουμε στην τελική ευθεία αρχίζει και φορμάρεται, αρχίζει και εμφανίζει στοιχεία στο παιχνίδι της που στο βαθμό που τα βγάζει στο γήπεδο, δεν τα βγάζει άλλη ομάδα. Ίσως ο ΠΑΟΚ σε ενός βαθμού.

Έναν ΠΑΟΚ που θα πάει η ΑΕΚ την Κυριακή στην Τούμπα να αντιμετωπίσει. Είναι μεγάλο παιχνίδι το συγκεκριμένο. Δεν θα κρίνει τα πάντα, όμως μπορεί να παίξει ρόλο. Πραγματικά όμως δεν θα κρίνει τα πάντα. Ακόμα κι αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει και ξεφύγει πέντε βαθμούς, ναι μπορεί να πάρει αυτός μετά τον τίτλο του «φαβορί», όμως θα παίξει με την ΑΕΚ άλλες δυο φορές μετά στα Play Off. Ωστόσο, όπως απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο, έτσι και σε αυτόν, όλα είναι στο χέρι της ΑΕΚ. Εφόσον η ομάδα παίξει το ποδόσφαιρό της έχει περισσότερες πιθανότητες να φύγει νικήτρια από την Τούμπα. Έχουμε μέρες μέχρι τότε.

Το σίγουρο είναι πως τώρα αρχίζουμε να βλέπουμε ξανά, σε μεγάλη διάρκεια μέσα στα ματς, όσα πραγματικά μπορεί να παίξει η ΑΕΚ του Αλμέιδα και όσο περνάει ο καιρός και φτάνουμε στο Μάη αυτό θα κάνει τη διαφορά… Και αυτή η διαφορά μπορεί να αποδειχθεί ξανά ικανή να έρθει πάλι το πρωτάθλημα στη Φιλαδέλφεια


www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0