Football Talk

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Κυρίαρχος, «έσπασε» την... κατάρα και τον άφησε στο -9! (video)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0: Κυρίαρχος, «έσπασε» την... κατάρα και τον άφησε στο -9! (video)
Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού (04/02, 2-0) και πήρε τους τρεις βαθμούς, επιστρέφοντας μετά από καιρό, στα νικηφόρα αποτελέσματα σε ντέρμπι!

Αγωνιστική δράση για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League και φυσικά όλα τα «βλέμματα» συγκεντρώθηκαν στο «αιώνιο ντέρμπι» στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Οι γηπεδούχοι επέβαλλαν το ρυθμό τους στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης και με γκολ των Μπερνάρντ και Γερεμέγεφ εξασφάλισαν ένα σημαντικό τρίποντο, ενώ παράλληλα επέστρεψαν στις νίκες σε ντέρμπι μετά από σχεδόν 8 μήνες.

Πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ήρθε για τον Παναθηναϊκό, μετά από… κομπίνα των παικτών του «τριφυλλιού», με τον Μπερνάρντ να πατάει την μπάλα σε εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μπακασέτας κεραυνοβόλησε ένα σουτ στο 7ο λεπτό, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ.

Σειρά του Ολυμπιακού να απειλήσει, με τον Μασούρα να γεμίζει από τα αριστερά για το ύψος του δεύτερου δοκαριού, εκεί που ερχόταν ο Ροντινέι χωρίς να τον έχει αντιληφθεί η άμυνα και με μια κεφαλιά στο 20’ έστειλε την μπάλα άουτ, παρά τις πολύ καλές προϋποθέσεις.

Προβάδισμα στο 25ο λεπτό για τον Παναθηναϊκό, μετά από ενέργεια του Παλάσιος από τα δεξιά, γύρισε στην περιοχή για τον Μπερνάρντ, ο οποίος σούταρε απευθείας στην κίνηση, με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι, όμως με δεύτερη προσπάθεια, ο Βραζιλιάνος άνοιξε το σκορ για το 1-0.


Πρώτο λεπτό καθυστερήσεων στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να φεύγει στην κόντρα με τον Μασούρα από τα δεξιά. Αυτός γύρισε για τον Ναβάρο, ο οποίος επιχείρησε ανάποδο ψαλίδι, αλλά ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε με ασφάλεια.

Με πόδι κολλημένο στο γκάζι επέστρεψε στο δεύτερο μισό ο Παναθηναϊκός, ασκώντας ασφυκτική πίεση στους «ερυθρόλευκους» και παράλληλα βρήκε σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπακασέτα στο 46’ και τον Γερεμέγεφ στο 50’.

Επέλαση από τα δεξιά με τον Μπακασέτα πραγματοποίησαν οι «πράσινοι» στο 60ο λεπτό του αγώνα, με τον Έλληνα επιθετικό να σεντράρει γλυκά στο πρώτο δοκάρι για τον Γερεμέγεφ και αυτό με την σειρά του έπιασε μια… σεντερφορίσια κεφαλιά και έκανε το 2-0.


Ο Ολυμπιακός στο 63ο λεπτό, βρέθηκε στην αντεπίθεση με τον Ελ Καμπί, όμως ο Κώτσιρας σπρίνταρε για να δυσκολέψει την προσπάθεια του Μαροκινού κατά το σουτ του, αλλά εκεί ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία σε κόρνερ.

Δύο διαδοχικά σουτ του Μπακασέτας κόντραραν στα σώματα των αμυντικών του Ολυμπιακού στο 80ο λεπτό, ενώ ένα σουτ του Ρούμπεν Πέρεθ, ο Πασχαλάκης το μπλόκαρε με ασφάλεια.


Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Φορτούνη να σουτάρει λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, με τον Ντραγκόφσκι να πέφτει και να αποκρούει στο 85’.



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Χουάνκαρ (62’ Μλαντένοβιτς), Γεντβάι, Αράο, Κώτσιρας, Ρούμπεν Πέρεθ, Τσέριν, Μπακασέτας (89’ Ακαϊντίν), Μπερνάρντ (89΄Βιλένα), Παλάσιος (80’ Μαντσίνι), Γερεμέγεφ (80’ Τζούριτσιτς).

Ολυμπιακός (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα (46’ Κίνι), Κάρμο, Ντόι, Ροντινέι, Τσικίνιο, Έσε (77’ Όρτα), Αλεξανδρόπουλος (46’ Φορτούνης), Ρίτσαρντς (46’ Ελ Καμπί), Μασούρας, Ναβάρο (70’ Ποντένσε).

Δημήτρης Φεραδούρος
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0