Football Talk

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 4-2: Και με άδεια OPAP Arena, θυμίζει πάλι κάτι από πέρυσι! (video)

ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης 4-2: Και με άδεια OPAP Arena, θυμίζει πάλι κάτι από πέρυσι! (video)

Η ΑΕΚ δεν δυσκόλεψε τον εαυτό της και από το πρώτο ημίχρονο πήρε σπουδαίο προβάδισμα νίκης, το οποίο και διατήρησε μέχρι το φινάλε του παιχνιδιού (4-2, 04/02). Γκολ ξανά για τον Πόνσε, ενώ ο Τζουκάνοβιτς σκόραρε άθελα του τα δύο τέρματα των «κιτρινόμαυρων», πριν το τελειωτικό… χτύπημα του Γκαρσία.  

Η ΑΕΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να δείξει από νωρίς την… κυριαρχία της. Η Ένωση δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και πήρε ένα σημαντικό «τρίποντο» απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (4-2, 02/04), για την 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Ο Πόνσε συνεχίζει χωρίς… φρένα, ο Γκαρσία επέστρεψε με γκολ, ενώ ντεμπούτο έκανε και ο Λιούμπισιτς. Μία όμορφη μέρα για την ΑΕΚ, στην οποία βοήθησε και η ατυχία του Τζουκάνοβιτς, που πέτυχε δύο αυτογκόλ. Μόνη στην κορυφή βρίσκεται τη δεομένη στιγμή με 48 βαθμούς και περιμένει κάποια... γκέλα των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό για να μην χάσει την πρωτιά. 

Τρομερή ευκαιρία πολύ νωρίς για την ΑΕΚ. Ο Ελίασον δοκίμασε με το αριστερό ένα μακρινό σουτ, με τον Γραμματικάκη να αποκρούει εντυπωσιακά.

Επικίνδυνη φάση για τον Αστέρα, με τον Λύρατζη στο 11’, να μην βρίσκει στόχο με ένα εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.

Άλλη μία καλή ευκαιρία για την Ένωση, με μακρινό σουτ. Ο Τσούμπερ δεν δίστασε από απόσταση στο 14’, με την μπάλα να φεύγει για λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

«Διπλό» χτύπημα για την ΑΕΚ μέσα σε δύο λεπτά.

Η Ένωση πήρε το προβάδισμα όταν ο Τζουκάνοβιτς στόχεψε την… λάθος εστία και έκανε το 1-0 στο 26ο λεπτό. Πρώτα την κεφαλιά την πήρε ο Πόνσε, με τον αμυντικό των Αρκάδων στην συνέχεια να σημαδεύει τα δίχτυα του Γραμματικάκης.

Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχασαν χρόνο και συνέχισαν να πιέζουν φτάνοντας άμεσα και στο δεύτερο γκολ. Ο Ελίασον με μία… γλυκιά σέντρα βρήκε το κεφάλι του Πόνσε, με τον Αργεντινό να σκοράρει το 7ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο Ελίασον «ξεχύθηκε» μόνος του στην αντεπίθεση στο 43ο λεπτό και… έσπασε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής. Εκεί η παρέμβαση του Τζουκάνοβιτς την έστειλε στα δίχτυα, με τον αμυντικό να μένει απαρηγόρητος και την ΑΕΚ να κάνει το 3-0.

Πολύ κοντά στο δεύτερο γκολ του έφτασε ο Πόνσε, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ιδανικά την προσπάθεια που του δημιούργησε ο Άμραμπατ στο 44ο λεπτό.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Αστέρας μείωσε σε 3-1, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπαρτόλο.

Μία ανεπανάληπτη ευκαιρία «σπατάλησε» ο Γκαρσία στο 70ο λεπτό. Ο Ελίασον «έσπασε» εξαιρετικά την μπάλα, με τον επιθετικό της Ένωσης να μην καταφέρνει να σκοράρει προ κενής εστίας.  

Άλλη μία φοβερή ευκαιρία για τον Γκαρσία, που βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ, στο 73’, με την μπάλα από το τελείωμα του να περνάει για λίγο άουτ.

Μία, δύο και στην τρίτη ο Γκαρσία βρήκε το γκολ που έψαχνε. Το φορ της Ένωσης βγήκε ξανά απέναντι από τον αντίπαλο κίπερ, τον προσπέρασε και έγραψε ο 4-1, στο 76ο λεπτό.


Στις καθυστερίσεςι του αγώνα ο Μιοριτέλο, με κοντινό πλασέ μείωσε σε 4-2, σκορ το οποίο έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Πήλιος, Κάλενς, Μήτογλου, Ραντόνια, Πινέδα, Μάνταλος (79’ Λιούμπισιτς), Άμραμπατ (66’ Φερνάντες), Ελίασον, Τσούμπερ, Πόνσε (66’ Γκαρσία)

Αστέρας Τρίπολης (Μ. Ράσταβατς): Γραμματικάκης, Λύρατζης (51’ Άλβαρες), Χουχούμης, Καστάνο, Ζουκάνοβιτς, Γκος (65’ Βαλιέντε), Γιαμπλόνσκι, Καλτσάς (65’ Σίτο), Ρεγκίς, Μπαρτόλο, Μιριτέλο

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0