Football Talk

Παναθηναϊκός: Τα ντέρμπι είναι η «σπεσιαλιτέ» του Τερίμ και ήρθε η ώρα να το… αποδείξει (video)

Παναθηναϊκός: Τα ντέρμπι είναι η «σπεσιαλιτέ» του Τερίμ και ήρθε η ώρα να το… αποδείξει (video)

Ο Τερίμ θέλει να πάρει δώρο γενεθλίων στον Παναθηναϊκό, για τα 116 χρόνια ιστορίας του, τη νίκη στο «αιώνιο» ντέρμπι, απέναντι στον Ολυμπιακό. Ένα αποτέλεσμα που οι «πράσινοι» αναζητούν εδώ και… μήνες.

Η φράση «οι νίκες στα ντέρμπι δεν σου δίνουν το πρωτάθλημα» έχει ήδη χιλιοειπωθεί. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για ένα ντέρμπι «αιωνίων». Σαφώς ένα παιχνίδι δεν μπορεί να κρίνει έναν… μαραθώνιο όπως είναι (και) η φετινή Stoiximan Super League. Όμως το διακύβευμα σε ένα τέτοιο ματς είναι πάντα πολύ παραπάνω από απλώς τρεις βαθμούς. Το «πρεστίζ» και η ψυχολογία που αποκομίζει ο νικητής, δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο «τρίποντο».

Στιγμιότυπο_οθόνης_2024-02-03_231922.png

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός θα διασταυρώσουν τα… ξίφη τους στη Λεωφόρο, για την 21η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι Πειραιώτες θέλουν το «διπλό» για να μπορέσουν να φωνάξουν ένα εμφατικό «παρών» στον αγώνα του τίτλου, την στιγμή που πολλοί τους έχουν ήδη ξεγραμμένους. Από την άλλη πλευρά το «τριφύλλι» αναζητά μία νίκη σε ένα μεγάλο παιχνίδι, διότι αυτή «αγνοείται» εδώ και 12 αναμετρήσεις.

Ένας από τους κύριους λόγους της απομάκρυνσης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από τον «πράσινο» πάγκο, ήταν η αναποτελεσματικότητα στα ντέρμπι. Έτσι ο ερχομός του Φατίχ Τερίμ ήρθε με την ελπίδα αυτό να αλλάξει. Η ισχυρή προσωπικότητα του Τούρκου, μαζί με την τρέλα που βγάζει όταν παρατάσσει την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργεί έναν… εκρητικό συνδυασμό, που μοιάζει ιδανικός για τέτοιου είδους παιχνίδια και ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Άλλωστε δεν τον φωνάζουν τυχαία «αυτοκράτορα» στη γειτονική χώρα.

Ακόμη στο νέο του πόστο, ως προπονητής του Παναθηναϊκού, δεν έχει καταφέρει να προσφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στα μεγάλα ματς, αν και η ισοπαλία στη Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στην ΑΕΚ (2-2, 14, 01), αλλά και η πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδος αποκλείοντας τον Ολυμπιακό, «σκόρπισε» αρκετή ικανοποίηση στις τάξεις των οπαδών της ομάδας.

Βέβαια μετά από αυτά τα παιχνίδια, ήρθε και η εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, με τον ΠΑΟΚ να… καταπίνει τους «πράσινους» (2-1, 28/01) σε μία αναμέτρηση που ο «Δικέφαλος» επιβλήθηκε κατά κράτος.

Μπορεί λοιπόν οι νίκες στα ντέρμπι να μην κερδίζουν πρωταθλήματα, χωρίς όμως αυτές το έργο της κάθε ομάδας δυσκολεύει σε τρομερό βαθμό. Ειδικά αν συνυπολογίσουμε και την ύπαρξη των play off, ενός μίνι πρωταθλήματος στο οποίο υπάρχουν στην κυριολεξία μόνο ντέρμπι.

Λάθος ή σωστή η απομάκρυνση του Γιοβάνοβιτς από τον Παναθηναϊκό, πλέον δεν έχει καμία σημασία, η απόφαση έχει παρθεί. Το ενδιαφέρον πλέον συγκεντρώνεται στο πότε οι «πράσινοι» θα καταφέρουν να… σπάσουν αυτό το αρνητικό σερί. Και πότε θα βρεθεί πιο κατάλληλη στιγμή, από ένα ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο;

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0