Football Talk

Νίκη της Τότεναμ χωρίς Κέιν και Σον; Ναι, συνέβη, «μόλις» πέντε χρόνια μετά!

Νίκη της Τότεναμ χωρίς Κέιν και Σον; Ναι, συνέβη, «μόλις» πέντε χρόνια μετά!
Η Τότεναμ τα πάρει περίφημα φέτος παρά την αποχώρηση του Χάρι Κέιν. Χθες (31/01), με τον Χέουνγκ Μιν Σον απόντα, πήρε τη νίκη κόντρα στη Μπρέντφορντ. Το πιο εντυπωσιακό είναι το πόσο της πήρε να το κάνει χωρίς τους δύο κυρίους στο ρόστερ της!

Το ότι η Τότεναμ τελικά… μπορεί και χωρίς τον Χάρι Κέιν είναι προφανές. Την τρέχουσα σεζόν, έχει την τρίτη καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος με 47 γκολ παρά την αποχώρηση του επί σειρά ετών αρχισκόρερ της και αισίως βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

Το μεγάλο βάρος στην επίθεση έχει αναλάβει ο Χέουνγκ Μιν Σον, ο οποίος με 12 γκολ βρίσκεται πίσω μόνο από τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Έρλινγκ Χάαλαντ που έχουν από 14 έκαστος.

Ο Νοτιοκορεάτης είναι απών τις τελευταίες εβδομάδες εκπροσωπώντας τη χώρα του στο Κύπελλο Ασίας. Έχει λείψει σε τρία ματς της Τότεναμ, η οποία χθες πανηγύρισε μία σημαντική νίκη κόντρα στην Μπρέντφορντ με 3-2.

Ποιο είναι, όμως, το εντυπωσιακό της ιστορίας; Ότι η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου κατάφερε να νικήσει στην Premier League για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, χωρίς να ξεκινάνε βασικοί στην ενδεκάδα ένας εκ των Κέιν ή Σον!

Της πήρε 1.837 ημέρες, αλλά τελικά τα κατάφερε! Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό, ήταν 20 Ιανουαρίου 2019, σε μία αναμέτρηση με τη Φούλαμ στο Κρέιβεν Κότατζ. Τότε, ο Κέιν βρισκόταν εκτός αποστολής λόγω προβλήματος τραυματισμού και ο Σον είχε ξανά υποχρεώσεις με την εθνική του. Η Τότεναμ είχε φύγει με το διπλό, κάνοντας την ανατροπή με γκολ του Χάρι Γουίνγκς στο 93’.

Κάτι παραπάνω από πέντε χρόνια μετά, τα «σπιρούνια» νίκησαν τελικά και χωρίς τους δύο παίκτες-ορόσημα των τελευταίων ετών για το σύλλογο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0