Football Talk

Premier League: Η Λίβερπουλ «πάτησε» την Τσέλσι, η Τότεναμ διεκδικεί τετράδα με μεγάλη νίκη! (video)

Premier League: Η Λίβερπουλ «πάτησε» την Τσέλσι, η Τότεναμ διεκδικεί τετράδα με μεγάλη νίκη! (video)

Εκπληκτική εμφάνιση της Λίβερπουλ απέναντι στην Τσέλσι στο Άνφιλντ, τέσσερα γκολ, απόλυτος πρωταγωνιστής ο Κόνορ Μπράντλεϊ, στο τελικό 4-1 των «κόκκινων». Μεγάλη νίκη με ανατροπή η Τότεναμ κόντρα στην Μπρέντφορντ (3-2), έκανε το χρέος της απέναντι στην Μπέρνλι η Μάντσεστερ Σίτι και κέρδισε με 3-1!

Απόλυτη, κυρίαρχη, εκπληκτική εμφάνιση και άνετη νίκη με 4-1 απέναντι στην Τσέλσι, σε ένα ματς καριέρας του Κόνορ Μπράντλεϊ. Δύο ασίστ και ένα γκολ ο «μικρός», «μαγική» εικόνα της Λίβερπουλ για 65 λεπτά στο «Άνφιλντ», κέρδισε δίκαια και μένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Τέσσερις φορές «βρήκε» το δοκάρι ο Νούνιες, ακολουθεί το μεγάλο παιχνίδι με την Άρσεναλ, στο «Έμιρεϊτς», στον δρόμο για τον… τίτλο!

Το 1-0 έγινε με ατομική προσπάθεια του Ντιόγο Ζότα στο 23ο λεπτό, για να έρθει ο Μπράντλεϊ, που είχε και ασίστ στο πρώτο γκολ, και να «γράψει» τη δική του ιστορία στην αναμέτρηση.

Σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Λίβερπουλ και για «παρθενική» στην Premier League, με υπέροχο διαγώνιο σουτ, για να κάνει το 2-0, στο 39’.

Πέντε λεπτά αργότερα, λίγο έλειψε να επέλθει και η οριστική «κατάρρευση» των φιλοξενούμενων, που όμως ήταν… τυχεροί. Είδαν τον Νούνιες να αστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο Ντιόγο Ζότα, στέλνοντας ξανά την μπάλα στο δοκάρι, με συνέπεια το 2-0 να αποτελέσει το σκορ του πρώτου μέρους.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο προέβη σε τρεις διαδοχικές αλλαγές. Επιχείρησε να κάνει ταχύτερη την ομάδα του και πράγματι, λίγο έλειψε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, όταν στο 51’ ο Μούντρικ αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Και όταν χάνεις τέτοιου είδους ευκαιρίες σε αυτό το γήπεδο, τιμωρείσαι με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Το 3-0 φέρει και πάλι την υπογραφή του Μπράντλεϊ. Δεύτερη ασίστ στο παιχνίδι, υπέροχη κεφαλιά ο Ντόμινικ Σόμποσλαϊ και με 25 λεπτά να απομένουν, η Τσέλσι έπρεπε να διαχειριστεί το σκορ, ώστε να μην πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Μοιάζει να συνέβαλλε σε αυτό και ο Γιούργκεν Κλοπ. Ο ρυθμός έπεσε, ο Γερμανός έριξε στο παιχνίδι τον Αλεξάντερ Άρνολντ και τον Άντι Ρόμπερτσον, η Λίβερπουλ προχώρησε σε αλλαγές και είδε την Τσέλσι να σκοράρει στο 71ο λεπτό, με υπέροχο γκολ του Κρίστοφερ Ενκουνκού.

Δεν απειλήθηκε ωστόσο στη συνέχεια, επικράτησε με 4-1, χάρη στο γκολ του Ντίας, μένει στην κορυφή της βαθμολογίας και έχει μπροστά της ένα σπουδαίο παιχνίδι, απέναντι στην Άρσεναλ, σε τέσσερα βράδια από τώρα!

Από εκεί και πέρα…

Βρισκόταν πίσω στην ανάπαυλα, σκόραρε τρις σε 8 λεπτά στο δεύτερο μέρος, πρόσφερε σασπένς στον κόσμο της και διασκέδαση στους υπόλοιπους! Η Τότεναμ επικράτησε 3-2 της Μπρέντφορντ σε παιχνίδι που δεν σε άφηνε να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του! Στο χαλαρό η Σίτι έφτασε στο 3-1 κόντρα στην Μπέρνλι του Κομπανί, με ασίστ από Ντε Μπρόινε και επιστροφή Χάαλαντ

Η Μπρέντφορντ, αλλά και οι οπαδοί της Τότεναμ σίγουρα ξαφνιάστηκαν από τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του Ποστέκογλου μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στο γήπεδο και τα έφερε όλα τούμπα σε ελάχιστα λεπτά! Στο 48' ο Ουντόγκι από ωραία συνεργασία με τον Βέρνερ ισοφάρισε σε 1-1 και ένα λεπτό αργότερα ο Ριτσάρλισον στην προσπάθειά του να βρει στόχο από αριστερά, έστειλε την μπάλα στην τροχιά του Μπρέναν Τζόνσον που έκανε το 2-1! Και η Τότεναμ φάνηκε να... μην έχει stop!

Με το 7ο γκολ του στα 7 πιο πρόσφατα ματς πρωταθλήματος ο Ριτσάρλισον στο 56' ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1 πετυχαίνοντας το στόχο με ευκολία μετά από προσπάθεια του Μάντισον. Η Μπρέντφορντ προς τιμήν της μπορεί να βρέθηκε με δύο τέρματα πίσω, αλλά δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Στο 67ο λεπτό o Τόνεϊ δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στην εξέλιξη του ματς αφού ήταν οφσάιντ, επέστρεφε προς τα πίσω, ο Ουντόγκι δεν τον πρόσεξε καν στο γύρισμα που έκανε κι έτσι ο Άγγλος έτρεξε και σκόραρε σε ένα από τα πιο αστεία γκολ της σεζόν για το 3-2!

Οι γηπεδούχοι, βέβαια, είχαν φτάσει τις 59 παρουσίες στο επιθετικό τους τρίτο με την μπάλα, δείγμα της αποφασιστικότητας για να πάρουν τη νίκη - όπως και το έπραξαν - δίχως να λογαριάζουν και από τις «κακοτοπιές» στις οποίες έπεσαν κατά τη διάρκεια του ματς. Στα τελευταία λεπτά ο Ποστέκογλου έδωσε εντολή για πεντάδα στην άμυνα και κάπως έτσι «κλείδωσαν» όλοι οι βαθμοί στο παιχνίδι, με τον Βικάριο στο 90' + 3' να πραγματοποιεί σωτήρια επέμβαση σε μονοκόμματο του Μπαπτίστ!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0