Football Talk

Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 1-0: Το πρωτάθλημα χάνεται, αλλά «κερδίζει» τον Βίτορ Ρόκε! (video)

Μπαρτσελόνα - Οσασούνα 1-0: Το πρωτάθλημα χάνεται, αλλά «κερδίζει» τον Βίτορ Ρόκε! (video)

Όλα στραβά και ανάποδα στην Μπαρτσελόνα, όμως απέναντι στην Οσασούνα (31/01), αν και όχι πλήρως συγκεντρωμένη, το... πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή και βγήκε κερδισμένη (1-0). Ο Βίτορ Ρόκε την... λύτρωσε μόλις μπήκε ως αλλαγή, σκοράροντας το πρώτο του γκολ και δικαιώνοντας όσους τον αποκαλούν wonderkid.

Για ακόμη μια φορά η Μπαρτσελόνα δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με το 100% του δυναμισμού της και η Οσασούνα, έχοντας πάρει θάρρος από τις προηγούμενες αντιπάλους των «μπλαουγκράνα», δεν φοβήθηκε, πίεσε και έβαλε... δύσκολα στην οικοδέσποινα.

Και οι τραυματισμοί συνεχίζουν να αποτελούν «πληγή» για την ομάδα του Τσάβι. Στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης τραυματίστηκε ο Φεράν Τόρες και αναγκάστηκε να αντικατασταθεί, με τον σύλλογο να... αγγίζει τους εννέα τραυματισμένους παίκτες!

Εξαιτίας της εν λόγω συνθήκης, ο ρυθμός των «μπλαουγκράνα» έπεσε, αλλά παρόλα αυτά, ως έχασαν πολλές ευκαιρίες για γκολ. Ευκαιρίες οι οποίες, πολύ απλά, δεν χάνονται! Το «νέο αίμα», ωστόσο, έδωσε για ακόμη μια φορά την λύση.

Ο Βίτορ Ρόκε «τσίμπησε» με το κεφάλι την πάσα του Κανσέλο στο 63', αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και ανοίγοντας το σκορ. Πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ομάδα, αλλά και στην Ευρώπη, με το μέλλον του να διαγράφεται λαμπρό!

Η τύχη της Μπαρτσελόνα άρχισε να «γυρίζει» και η δεύτερη κίτρινη που δέχθηκε ο Ουνάι Γκαρθία στο 67’, που τον έθεσε εκτός αγωνιστικού χώρου, θα πίστευε κανείς ότι ευνόησε την γηπεδούχο. Παρόλα αυτά, μέσα σε ένα λεπτό η Οσασούνα απείλησε επικίνδυνα δύο φορές.

Στο 76’ ο Ραούλ Γκαρθία βρήκε το εξωτερικό μέρος του αριστερού δοκαριού, σουτάροντας φαλτσαριστά, ενώ στο 77’ η τρομερή απόκρουση του Πένια έσωσε την Μπαρτσελόνα από ένα σχεδόν σίγουρο γκολ του Μονκαγιόλα.

Ο Λεβαντόφσκι βρήκε δίχτυα στο 80’, όμως το τέρμα που πέτυχε ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το ματς έληξε 1-0 για την ομάδα του Τσάβι με μια νίκη που τόσο χρειάζονταν. Ξεχώρισαν με διαφορά ο Γιαμάλ και ο Πέδρι, που έχει επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ.

Εύσημα πρέπει να αποδοθούν και στην άμυνα της Οσασούνα, σε αντίθεση με την, για ακόμη μια φορά, αποσυντονισμένη άμυνα της Μπαρτσελόνα. Ακόμη και με 10 παίκτες, οι φιλοξενούμενοι έλεγχαν το παιχνίδι, τονίζοντας διαρκώς τις αδυναμίες των «μπλαουγκράνα».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Πένια, Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Κανσέλο, Γκιντογκάν, Ντε Γιονγκ, Πέδρι (77' Ρομέου), Γιαμάλ, Λεβαντόφσκι, Τόρες (7’ Λόπεθ, 62' Ρόκε)

Οσασούνα (Αρασάτε): Φερνάντεθ, Αρέσο, Ου. Γκαρθία, Χεράντο, Μοχίκα, Μονκαγιόλα (83' Μπάρχα), Τόρο (83' Ιμπάνεθ), Ορόθ (68' Μπράσανατς), Μπουντιμίρ (68' Ρου. Γκαρθία), Αρνάιθ (68' Ρα. Γκαρθία)

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0