Football Talk

Η Φερεντσβάρος εκτός από τον Ολυμπιακό, «σκέφτεται» και μία νέα... European Super League!

Η Φερεντσβάρος εκτός από τον Ολυμπιακό, «σκέφτεται» και μία νέα... European Super League!
Ο πρόεδρος της αντιπάλου του Ολυμπιακού στα νοκ-άουτ του Europa Conference League είχε μία πολύ ιδιαίτερη ιδέα, για να αυξήσουν τα έσοδά τους και οι «μικρότεροι» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Δεν απομένουν πολλές ημέρες, έως ότου Ολυμπιακός και Φερεντσβάρος διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους, στη νοκ-άουτ φάση του Europa Conference League, στις 15 και 22 Φεβρουαρίου. Το μυαλό της διοίκησης των Ούγγρων, όμως, «τρέχει» και πιο... πέρα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους!

Συγκεκριμένα, ο Γκαμπόρ Κουμπάτοβ, πρόεδρος της Φερεντσβάρος, σε συνέντευξή του στον σταθμό «InfoRadio», πρότεινε τη δημιουργία μίας European Super League για χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης!

«Είμαστε σε μια μικρή αγορά, η οποία αφορά δέκα εκατομμύρια ανθρώπους. Οι κορυφαίες ομάδες του κόσμου έχουν προϋπολογισμό 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Εμείς έχουμε 50 εκατομμύρια, κι αυτό μας περιορίζει.

Νομίζω ότι κάθε χώρα στα Βαλκάνια έχει το ίδιο πρόβλημα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία έχουν το ίδιο πρόβλημα, οι Τσέχοι και οι Σλοβάκοι επίσης. Η αγορά είναι μικρή. Χρειαζόμαστε μια μεγαλύτερη αγορά και η λύση θα ήταν να υπάρχουν σύντομα λίγκες, για να πάνε οι κορυφαίες ομάδες και να αγωνιστούν εκεί.

Σκεφτείτε να παίζουμε εδώ με Ερυθρό Αστέρα, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Λουντογκόρετς, Στεάουα Βουκουρεστίου, Σλόβαν Μπρατισλάβας και τέτοιους συλλόγους. Αυτά τα ματς έχουν διαφορετική ατμόσφαιρα», ανέφερε, για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Θα μπορούσαμε να παίζαμε σε αυτή τη διοργάνωση για ένα μήνα. Να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με το ουγγρικό πρωτάθλημα, φυσικά, γιατί και αυτό είναι σημαντικό. Και τότε θα ήταν δυνατό να επιτευχθεί βελτίωση της ποιότητας. Η αγορά των παικτών θα ενισχυόταν πάρα πολύ επειδή οι scouts θα ήταν όλοι εδώ για να δουν από κοντά αγώνες υψηλής ποιότητας».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0