Football Talk

ΑΕΚ: Έρχεται στην Αθήνα ο Λιούμπισιτς - Πώς ολοκληρώθηκε η μεγάλη μεταγραφή!

ΑΕΚ: Έρχεται στην Αθήνα ο Λιούμπισιτς - Πώς ολοκληρώθηκε η μεγάλη μεταγραφή!
Όλο το παρασκήνιο της μεταγραφής! Από την πρώτη πρόταση, έως την καθοριστική παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, την επιμονή του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς και το «χρυσό» deal, λίγο πάνω από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ! Πότε «πατάει» Αθήνα;
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Η μεγάλη επιθυμία της ΑΕΚ να «ντύσει» τον Ρόμπερτ Λιούμπισιτς στα κιτρινόμαυρα, υπερίσχυσε κάθε προβλήματος.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης (30/01) γνωστοποιήθηκε η προφορική συμφωνία της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, και το πρωί της Τετάρτης (31/01), πως υπάρχει οριστικό deal, ανάμεσα στις τρεις πλευρές, με τον 24χρονο Κροάτη-Αυστριακό, να υπογράφει 4ετες συμβόλαιο!

Το μεσημέρι της Τετάρτης (31/01) αναμένεται στην Ελλάδα, στις 14:45 με πτήση από το Βελιγράδι.

Πώς ξεπεράστηκαν, όμως, όσα εμπόδια βρέθηκαν στον δρόμο και ολοκληρώθηκε το deal λίγο πάνω από τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, συνολικά;

liubi_1.jpeg


Η πρόταση και η... έκπληξη

Η επίσημη πρόταση της ΑΕΚ, κατατέθηκε τη Δευτέρα (29/01) και απορρίφθηκε. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, όμως, επανήλθε με βελτιωμένη πρόταση, η οποία προφορικά έγινε δεκτή.

Η πρόταση ήταν στο ποσό που είχε στην ουσία υποδειχθεί από την πλευρά της Ντιναμό, μετά από διαπραγματεύσεις. Απέμενε να επικυρωθεί η συμφωνία από το διοικητικό της συμβούλιο την Τρίτη (30/01).

Κάτι το οποίο δεν έγινε, ενώ δεν επανήλθε με κάποια αντιπρόταση!

Η παρέμβαση του Δημήτρη Μελισσανίδη

Η πλευρά της ΑΕΚ, όμως, ήταν αποφασισμένη και με προσωπική απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη, επανήλθε με βελτιωμένη προσφορά, το βράδυ της Τρίτης (30/01). Σε επίπεδα, που όπως ανέφεραν και ρεπορτάζ στην Κροατία, δεν γινόταν να μην γίνει δεκτή.

Ο ισχυρός άνδρας της «Ένωσης» αποφάσισε πως έπρεπε να γίνει πρόταση σε επίπεδο που θα καθιστούσε εφικτή την πραγματοποίηση της σφοδρής επιθυμίας του Ματίας Αλμέιδα, εδώ και πολύ καιρό, για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή.

Η Ντιναμό επανήλθε στο τραπέζι της συζήτησης και τελικά μετά από αρκετές ώρες, επήλθε η τελική συμφωνία με βάση αυτή την πρόταση.

almeyda_melissan.jpeg

Η επιθυμία του Λιούμπισιτς

Καθοριστική υπήρξε η επιθυμία του ίδιου του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς. Μίλησε πολύ αναλυτικά με τον Ματίας Αλμέιδα, ο ίδιος, πέραν των εκπροσώπων του, που «έτρεχαν» τα της μεταγραφής. Μετά από αυτήν τη συζήτηση, έδειξε πως δεν υπήρχε γυρισμός στην απόφασή του, ήθελε ΑΕΚ.

Την Δευτέρα (29/01) με την κατάθεση της πρώτης πρότασης, πήγε στα γραφεία της ομάδας και ζήτησε να γίνει δεκτή για να πάει στην ΑΕΚ. Μετά την απόρριψη της πρότασης και την κατάθεση της δεύτερης, μίλησε με τον προπονητή του, και του είπε ότι θέλει να πάει οπωσδήποτε στην «Ένωση».

Μάλιστα, εξασφάλισε άδεια για να μην πάει στην προπόνηση της Τρίτης (30/01), για να βρεθεί στο συμβούλιο που θα έδινε την έγκριση για την μεταγραφή. Κι εκεί πίεσε με κάθε τρόπο. Όλα αυτά, τα έκανε ενώ ήδη γνώριζε πως το κλίμα στις τάξεις των οπαδών της ομάδας ήταν πολύ άσχημο γι΄αυτόν και την πιθανότητα της μεταγραφής του στην ΑΕΚ.

Ένα μεγάλο ρίσκο, καθώς είχε ακόμη 3,5 χρόνια συμβόλαιο και στην ουσία ήταν εξαρτώμενος από την τελική απόφαση της Ντινάμο.

liubi_3.jpeg

Αλμέιδα, OPAP Arena και Βίντα!

Κλείνοντας, τεράστιο ρόλο έπαιξε το γεγονός πως είχε δει από κοντά, τόσο τους ανθρώπους, όσο και τις εγκαταστάσεις της ΑΕΚ.

Μίλησε με τον Ματίας Αλμέιδα και κατάλαβε ποιος θα τον διαχειρίζεται όταν πάει σε αυτήν.

Κι επίσης και η παρουσία του Ντομαγκόι Βίντα, που επίσης μίλησε αρκετές φορές μαζί του τα τελευταία 24ωρα.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0