Football Talk

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Αν δεν το βλέπεις, δεν ξέρεις τι... εκπλήξεις χάνεις! (video)

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Αν δεν το βλέπεις, δεν ξέρεις τι... εκπλήξεις χάνεις! (video)

Μεγάλες μάχες, «χιτσκοκικές» προκρίσεις, λυτρωτικά γκολ, βαθιές συγκινήσεις και… εκπλήξεις. Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής τα έχει όλα! Και τα ζευγάρια των προημιτελικών, δε θυμίζουν σε τίποτα εκείνα της προηγούμενης διοργάνωσης.

Το φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής είναι σίγουρα άκρως «δραματικό», με πολλές νίκες και προκρίσεις να έρχονται στα τελευταία λεπτά των αναμετρήσεων. Οι εκπλήξεις δε λείπουν και χώρες που θα περίμενε κανείς να δει στη φάση των «8» απουσιάζουν, ενώ άλλες έχουν κάνει το βήμα παραπάνω και βρίσκονται πλέον εκεί.

Η Σενεγάλη του Σαντιό Μανέ δε θα μπορέσει να υπερασπιστεί τα «κεκτημένα», καθώς αποκλείστηκε από τη διοργανώτρια Ακτή Ελεφαντοστού στα πέναλτι. Όπως έγινε και με την Αίγυπτο που η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό τη «σόκαρε» επίσης στη διαδικασία των πέναλτι, αφήνοντας την ομάδα του Μοχάμεντ Σαλάχ εκτός συνέχειας.

Το Μαρόκο θα πάρει και αυτό το δρόμο της επιστροφής μετά την ήττα του από τη Νότια Αφρική, σε ένα ματς που κρίθηκε στο φινάλε.

Με τις προκρίσεις του Μάλι και της Νιγηρίας που σηματοδότησαν τον αποκλεισμό της Μπουρκίνα Φάσο και του Καμερούν αντίστοιχα, προκύπτει το εξής παράδοξο: καμία από τις χώρες που έφτασαν στους «8» του αμέσως προηγούμενου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής δεν κατάφερε φέτος να βρεθεί εκεί!

Το μωσαϊκό που συνθέτει την προημιτελική φάση έχει διαμορφωθεί τελείως διαφορετικά από αυτό του 2022 στα γήπεδα του Καμερούν. Εκεί, είχαν βρεθεί η διοργανώτρια μαζί με τις Αίγυπτο, Μαρόκο, Σενεγάλη, Μπουρκίνα Φάσο, Γκάμπια, Ισημερινή Γουινέα και Τυνησία.

Φέτος καμιά τους δεν έχει πάρει το εισιτήριο για αυτή τη φάση! Πράγματι εντυπωσιακό αν το σκεφτεί κανείς, γεγονός που φανερώνει και την ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης.

Η οποία καταρρίπτει ένα ακόμη «ρεκόρ», αφού είναι η πρώτη φορά από το 2013 που απουσιάζουν από τα προημιτελικά χώρες του βορείου τμήματος της Αφρικής, δηλαδή η Αίγυπτος, η Αλγερία, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Δυτική Σαχάρα ή το Σουδάν.

Και έπεται συνέχεια, αφού κανείς δε μπορεί να προβλέψει μέχρι που μπορεί να φτάσει η ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Πράσινο Ακρωτήρι, το οποίο ζει ιστορικές στιγμές!

Αισίως, έχουμε φτάσει, λοιπόν, στις αναμετρήσεις της φάσης των «8» και μένει να δούμε ποιες θα είναι οι χώρες που θα προκριθούν στα ημιτελικά. Το σίγουρο είναι ένα: ότι το φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής μας έχει εκπλήξει ευχάριστα!

Οι αναμετρήσεις των προημιτελικών:

02/02 (19:00): Νιγηρία – Ανγκόλα

02/02 (22:00): Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό  – Γουινέα

03/02 (19:00) Μάλι – Ακτή Ελεφαντοστού

03/02 (22:00) Πράσινο Ακρωτήρι – Νότια Αφρική

Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0