Football Talk

Premier League: Τεράστια νίκη η Νιούκαστλ στο «Βίλα Παρκ», ανάσα για Χότζον, τρομερή η Λούτον! (video)

Premier League: Τεράστια νίκη η Νιούκαστλ στο «Βίλα Παρκ», ανάσα για Χότζον, τρομερή η Λούτον! (video)

Είχε να χάσει στο «Βίλα Παρκ» εδώ και 346 ημέρες. Από… πέρυσι τον Φεβρουάριο και το 4-2 της Άρσεναλ στο φινάλε. Εδώ και 17 παιχνίδια στην Premier League, εδώ και 50 εβδομάδες συνολικά. Και όμως, κάποια στιγμή το σερί θα τελείωνε. Και αυτή που το κατέρριψε είναι η Νιούκαστλ. «Μεγάλη» εμφάνιση της ομάδας του Έντι Χάου κόντρα στη Βίλα του Έμερι, τρία γκολ σε 52 λεπτά και… 3-1 ως τελικό αποτέλεσμα.

Ήταν 18 Φεβρουαρίου του 2023, όταν η Άρσεναλ αγωνιζόταν στο «Βίλα Παρκ» και έβλεπε τον Ζορζίνιο να «πιάνει» ένα απίθανο σουτ εκτός περιοχής, την μπάλα να βρίσκει στο κεφάλι του Εμιλιάνο Μαρτίνες και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το 2-2 έγινε… 3-2 υπέρ των «κανονιέρηδων» και μερικά λεπτά μετά, στην τελευταία φάση του παιχνιδιού, ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Έκτοτε, έχουν μεσολαβήσει 346 ημέρες και 50 εβδομάδες.

Πολύ μεγάλο διάστημα, στο οποίο η Άστον Βίλα είχε δώσει 17 παιχνίδια στην Premier League, ούσα αήττητη. Κάποια στιγμή, ακόμη και αυτό το σερί θα «έσπαγε». Πριν από δύο εβδομάδες, έλαβε χώρα το πρώτο 0-0 στην καριέρα του Ουνάι Έμερι στο «Νησί», στο πρωτάθλημα, και αισίως, οι «βίλανς» έχασαν στο «σπίτι» τους με 3-1 από την εντυπωσιακή Νιούκαστλ.

Οι «καρακάξες» πραγματοποίησαν αναμφίβολα μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στη σεζόν, στην πρώτη μία ώρα του παιχνιδιού. Είχαν 10 τελικές, οι πέντε στην εστία και τρία γκολ μέχρι και τη συμπλήρωση 52 λεπτών.

Ο Σερ είχε ανοίξει το σκορ και ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 36’, ξανά από στατική φάση, εκμεταλλευόμενος πλήρως την αγχωμένη και μη συγκεντρωμένη, άμυνα των γηπεδούχων.

Ο Μορένο έκανε το 3-0 με… αυτογκόλ στο 52’ και κάπου εκεί, έμοιαζε να «γυρνά» ο διακόπτης. Μία στιγμή άλλωστε, πολλές φορές είναι αρκετή για να «ξυπνήσει» μία ομάδα και η Άστον Βίλα την βρήκε στο 71’.

Ποιος άλλος; Ο Όλι Γουότκινς, ο οποίος μετουσίωσε σε γκολ την ασίστ του Μπέιλι με μία επαφή και έβαλε ξανά στο παιχνίδι την ομάδα του. Σχεδόν 120 δευτερόλεπτα αργότερα, ο Άγγλος φορ έκανε και το 3-2, αλλά ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος, πράγμα που υπέδειξε και ο VAR.

Με δυο γκολ από το 2:17 του ματς (!) και φτάνοντας συνολικά στα τέσσερα τέρματα, η Λούτον ισοπέδωσε την Μπράιτον (4-0) σε σπάνια βραδιά στο Kenilworth Road, με τον Τομ Λόκιερ παρόντα ν' απολαμβάνει τους συμπαίκτες του από την εξέδρα!


Η Κρίσταλ Πάλας έδωσε απαντήσεις και έφτασε στο 3-2 με φοβερή ανατροπή απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τον Ολίσε να έχει ένα γκολ και δυο ασίστ! Ματς με δοκάρια, σασπένς, έντονα παράπονα για τη διαιτησία, αλλά δίχως γκολ (0-0) το Φούλαμ – Έβερτον.

 

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0