Football Talk

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Μάλι και Νότια Αφρική «κλείνουν» την οκτάδα, απογοητευτική εικόνα το Μαρόκο! (video)

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Μάλι και Νότια Αφρική «κλείνουν» την οκτάδα, απογοητευτική εικόνα το Μαρόκο! (video)

Μάλι vs Μπουρκίνα Φάσο και Μαρόκο vs Νότια Αφρική οι τελευταίοι αγώνες (30/01)  που θα καθόριζαν την οκτάδα του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Το Μάλι πήρε το... εισητήριο του μετά το 2-1 επί της Μπουρκίνα Φάσο, η οποία έμεινε στην προσπάθεια. Σαστισμένο το Μαρόκο, την ώρα που η Νότια Αφρική, με τελικό σκορ 2-0, έκλεισε την τελευταία διαθέσιμη... θέση.

Τελείωσε και η φάση των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και ο ανταγωνισμός έχει χτυπήσει... κόκκινο. Το Μάλι συναντήθηκε με την Μπουρκίνα Φάσο με σκοπό την κατάκτηση μια θέσης στους «8». Και οι δύο ομάδες είχαν σημειώσει εξαιρετικές πορείες στους ομίλους, με το Μάλι να τερματίζει πρώτο και την αντίπαλό του στη δεύτερη θέση.

Το λάθος των φιλοξενούμενων από το 3ο κιόλας λεπτό αποδείχθηκε... ολέθριο. Ο Ταπσόμπα, ελαφρώς αποπροσανατολισμένος έβαλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, χαρίζοντας στο Μάλι το προβάδισμα.

Στο 47’ μια «έξυπνη» πάσα από τον Χαμάρι Τραορέ βρήκε τον Σιναγιόκο, ο οποίος... ζύγισε την κατάσταση και σούταρε εύστοχα στο κέντρο της εστίας.

Στο 57’ το κερδισμένο πέναλτι από την Μπουρκίνα Φάσο, της έδωσε ελπίδες, οι οποίες αυξήθηκαν όταν ευστόχησε ο Μπερτράντ Τραορέ. Παρόλα αυτά, δεν κατάφεραν να φέρουν την ανατροπή και το παιχνίδι έληξε 2-1, στέλνοντας το Μάλι στους «8», όπου θα αντιμετωπίσει την Ακτή Ελεφαντοστού στις 03/02.

Όλοι αδημονούσαν, όμως, για το ματς του Μαρόκο με την Νότια Αφρική. Το Μαρόκο, μετά την εξαιρετική του πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022, θεωρείται το απόλυτο... φαβορί για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Η Νότια Αφρική, όντας στον ίδιο όμιλο με το Μάλι, βγήκε δεύτερη και καθόλου εύκολη αντίπαλος δεν θα έπρεπε να θεωρηθεί.

Πράγματι, έτσι αποδείχθηκε! Η γηπεδούχος δυσκολεύτηκε απίστευτα, δεν έβρισκε χώρους να ανοιχτεί και το πρέσινγκ από τους φιλοξενούμενους κατάφερε μόνο να προκαλέσει περισσότερα νεύρα στο Μαρόκο.

Στο 33’ το γκολ του Μαζραουί ακυρώθηκε, καθώς ο παίκτης βρισκόταν σε θέση οφσάιντ και οι Μαροκινοί έχασαν την ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν προβάδισμα. Τα νεύρα τελικά δεν διοχετεύτηκαν σε γκολ, αντιθέτως προκάλεσαν αρκετά λάθη.

Πάνω σε αυτά πάτησε η Νότια Αφρική και βρήκε δίχτυα στο 57’ χάρη στον Μαγκοπά, ο οποίος έστειλε με δύναμη την μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία.

Ούτε με κερδισμένο πέναλτι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στην παράταση, αφού ο Χακίμι αστόχησε στο 85’... σκοτώνοντας τις ελπίδες και τα όνειρα της ομάδας του.

Ένα δεύτερο γκολ από τον Μοκοένα στις καθυστερήσεις (96’) με φάλτσο, επισημοποίησε την κυριαρχία της Νότιας Αφρικής, ολοκληρώνοντας την τελική οκτάδα της διοργάνωσης. Επόμενη πρόκληση, μια ομάδα-έκπληξη, το Πράσινο Ακρωτήρι!

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0