Football Talk

Με τον Σερ Άλεξ, ακόμη και τα «νυχτοπερπατήματα» ήταν διαφορετικά! (video)

Με τον Σερ Άλεξ, ακόμη και τα «νυχτοπερπατήματα» ήταν διαφορετικά! (video)

Το Belfast Gate με τον Μάρκους Ράσφορντ ολοκληρώθηκε, δίχως να ανοίξει «μύτη» και ο παίκτης τέθηκε ξανά στη διάθεση του Τεν Χαγκ. 11 χρόνια νωρίτερα, ο Σερ Άλεξ απειλούσε.. με πωλητήρια δυο παίκτες του που πήγαν σε πάρτι και ενόσω η Γιουνάιτεντ καθοδηγούσε την κούρσα της Premier με 12 βαθμούς διαφορά από τη Σίτι!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τον Σερ Άλεξ στον πάγκο της, ήταν μία εντελώς διαφορετική ομάδα. Όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε επίπεδο νοοτροπίας. Αυτό το τελευταίο, αποδεικνύεται περίτρανα από την διαχείριση των πειθαρχικών παραπτωμάτων, με αφορμή τα… νυχτοπερπατήματα του Μάρκους Ράσφορντ στο Μπέλφαστ και την αναταραχή που προκλήθηκε στο εσωτερικό του συλλόγου.

Μπορεί το συμβάν να θεωρείται με κάθε επισημότητα λήξαν, όπως διαβεβαιώσαν άπαντες από τη διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο των «Κόκκινων Διαβόλων», όμως αυτό φαίνεται πως αποτελεί ένα ακόμη ανησυχητικό σημείο ή και σημάδι απαξίωσης (ένα από τα πολλά) που παρατηρούνται τα τελευταία χρόνια στους «Μπέμπηδες».

Σε μία αντίστοιχη περίπτωση που έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2013, λίγες μόλις μέρες προτού η Γιουνάιτεντ εξασφαλίσει και τυπικά τον τίτλο του πρωταθλητή, η μισητή αντίπαλος, Σίτι υποχρεώνει σε εντός έδρας ήττα (με 1 – 2) την ομάδα του Φέργκιουσον (8/4/2013) και με αυτό τον τρόπο μειώνει την απόσταση από την κορυφή στους… 12 βαθμούς.

Το βράδυ που ακολούθησε την ήττα της Γιουνάιτεντ, δύο ποδοσφαιριστές της ομάδας αποφάσισαν να εμφανιστούν σε πάρτι, με την είδηση να φτάνει στα αυτιά του Σκωτσέζου προπονητή, ο οποίος το επόμενο πρωί, έχοντας ενημερωθεί με λεπτομέρειες, έγινε έξαλλος. Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι που έζησε τις αντιδράσεις του «μαινόμενου» προπονητή του από «πρώτο χέρι» ανέφερε πως γνώριζε ποιοι παίκτες ήταν αυτοί που βγήκαν έξω, αλλά πως δεν μπορούσε να δημοσιοποιήσει τα ονόματά τους.

Ο Σερ Άλεξ, δεν το πήρε καθόλου καλά και μάλιστα σύμφωνα με τον Ολλανδό επιθετικό ο θρυλικός προπονητής είχε φέρει μαζί του φωτογραφίες των παικτών από την έξοδο της προηγούμενης βραδιάς, τις οποίες και έδειχνε στα αποδυτήρια. Μάλιστα, είχε μαζέψει τόσο υλικό και πληροφορίες, όπου όπως αποκαλύπτει ο Ολλανδός πρώτος σκόρερ της Premier League εκείνης της σεζόν, μπορούσε να δείξει σε όλους τι έκαναν (οι δύο παραβάτες) κάθε ώρα που παρέμεναν στο πάρτι. Υπήρχαν πλάνα από τις 2, τις 3 και τις 4 τα ξημερώματα! Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό.

Ο Φέργκιουσον μίλησε με σκληρά λόγια στους ποδοσφαιριστές του και τους κατέστησε υπεύθυνους σε περίπτωση που κάτι συμβεί και χαθεί το πρωτάθλημα. «Παιδιά, ακούστε καλά. Αν δεν κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αυτό θα συμβεί γιατί δύο από εσάς αποφασίσατε να πάτε σε πάρτι και να διασκεδάσετε. Από εδώ και στο εξής, αν δω κάποιον παίκτη να βγαίνει έξω πριν την κατάκτηση του τροπαίου, αυτός ο παίκτης έχει τελειώσει από την ομάδα. Δεν με απασχολεί ποιοι είστε, ούτε πόσα τρόπαια έχετε κερδίσει μέχρι τώρα. Αν βγείτε έξω πριν το τέλος της χρονιάς, θα μείνετε και εκτός ομάδας, θα μιλήσω με τη διοίκηση για να σας πουλήσει» τους είχε πει. Μία ιστορία που αν ψάξει κανείς αντιστοιχία με τη σημερινή κατάσταση θα δυσκολευτεί πολύ να πιστέψει πως αφορά την ίδια ομάδα.

Τότε, η Γιουνάιτεντ ήταν δώδεκα(!) πόντους μπροστά και αυτή ήταν η αντίδραση του Σερ Άλεξ για ένα πρωτάθλημα που κατακτήθηκε και μαθηματικά δύο, μόλις, αγωνιστικές μετά και πιο συγκεκριμένα στο παιχνίδι της 34ης αγωνιστικής με αντίπαλο την Άστον Βίλα (3 – 0) στις 20 Απριλίου 2013.

Δημήτρης Τσάκνης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0