Football Talk

O Mάρκους που έπαψε να θυμίζει Ράσφορντ και η περίπτωση του… Ομπαμεγιάνγκ! (video)

O Mάρκους που έπαψε να θυμίζει Ράσφορντ και η περίπτωση του… Ομπαμεγιάνγκ! (video)

Ο φετινός Μάρκους Ράσφορντ δε θυμίζει σε τίποτα την περσινή εκδοχή του. Έξι μήνες μετά το νέο πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα «ακούει» συνεχώς και η περίπτωσή του φέρνει στο νου εκείνη του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Το καλοκαίρι του 2023 ο Μάρκους Ράσφορντ υπέγραψε νέο πενταετές συμβόλαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο τον «έδεσε» με το σύλλογο μέχρι το 2028. Ήταν ο τρόπος να επιβραβευτεί από την ομάδα του για μία άκρως μεστή σεζόν που μόλις είχε ολοκληρωθεί.

«Ήρθα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως ένα 7χρονο παιδί με όνειρα. Αυτό το ίδιο πάθος, η περηφάνεια και η αποφασιστικότητα στο να πετύχω είναι που με καθοδηγούν κάθε φορά που έχω την τιμή να φορέσω τη φανέλα της ομάδας. Είμαι απόλυτα προσηλωμένος στο να κερδίσω κι άλλα τρόπαια τις επόμενες σεζόν», είχε πει τον Ιούλιο, με τη χρονιά να τελειώνει για τη Γιουνάιτεντ με την κατάκτηση του Carabao Cup.

Ωστόσο, έξι μήνες μετά, τίποτα δε φαίνεται να αιτιολογεί αυτή την ανανέωση και τα περίπου 370.000 ευρώ, στα οποία ανέρχονται οι εβδομαδιαίες απολαβές του.

Είναι «φάντασμα» του περσινού του εαυτού, των 30 γκολ και 11 ασίστ σε 56 συνολικά εμφανίσεις, καθώς έως τώρα μετράει μόλις τέσσερα γκολ στη σεζόν, όλα σε επίπεδο Premier League.

Σαν να μην έφτανε η ισχνή αγωνιστική του παρουσία, βρέθηκε πρόσφατα στο προσκήνιο για εντελώς λάθος λόγους. Στην αναμέτρηση με τη Νιούπορτ και την επικράτηση των «κόκκινων διαβόλων» με 4-2 (28/01), ο Ράσφορντ δεν συμπεριλήφθη στην αποστολή της ομάδας από τον Έρικ Τεν Χάγκ.

Ο λόγος; Ο ίδιος δεν είχε λάβει μέρος στις πρόσφατες προπονήσεις (25 και 26/01), δηλώνοντας ασθενής. Τα βρετανικά Μέσα τον έδωσαν… στεγνά μέσω βίντεο που τον έδειχναν να καλοπερνάει σε κέντρο νυχτερινής διασκέδασης στο Μπέλφαστ!

Παρότι ο ίδιος ανέλαβε πλήρως τις ευθύνες του και το συμβάν θεωρείται πλέον λήξαν, η αλήθεια είναι ότι τέτοιου είδους περιστατικά δε βοηθάνε και πολύ τον 26χρονο Άγγλο που δίνει πατήματα για κάθε είδους κριτική. Στην οποία, βέβαια, ο καλύτερος τρόπος για να απαντήσει είναι μέσα στο γήπεδο, αλλά σίγουρα όχι με τη φετινή εικόνα που παρουσιάζει.

Η υπογραφή ενός νέου συμβολαίου που μοιάζει -για την ώρα- με «κατάρα», φέρνει στο νου των φίλων της Premier League μία παρόμοια περίπτωση. Αυτή του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.  

Ένα μήνα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας με την Άρσεναλ το 2020, ο Γκαμπονέζος υπέγραψε νέο συμβόλαιο με το σύλλογο που θα τον «χρυσοπλήρωνε» με 380.000 ευρώ την εβδομάδα.

«Εδώ είναι το σπίτι μου, θέλω να γίνω θρύλος της Άρσεναλ», είχε δηλώσει τότε, σκορπώντας ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων των «κανονιέρηδων».

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ήταν σκιά των προηγούμενων δύο σεζόν του στο Λονδίνο, ακολούθησε μία πολύ μέτρια χρονιά με 15 γκολ σε 39 εμφανίσεις και τον Ιανουάριο του 2022 αποχώρησε από την Άρσεναλ με προορισμό τη Μπαρτσελόνα.

Είχε χάσει πλήρως την εμπιστοσύνη του Αρτέτα που στο μεταξύ του είχε αφαιρέσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, αλλά είχε επίσης εξαντλήσει και την υπομονή των οπαδών της ομάδας που έβλεπαν έναν παίκτη να μη θυμίζει σε τίποτα τον παλιό καλό εαυτό του.

Γκολ με το σταγονόμετρο και πειθαρχικά προβλήματα οι δύο κοινοί παρανομαστές σε αμφότερες τις περιπτώσεις. Αυτή του Ομπαμεγιάνγκ θα έπρεπε ηχεί σαν καμπανάκι στα αυτιά του Ράσφορντ.

Εάν είναι όντως τόσο αφοσιωμένος, όσο δήλωνε μερικούς μήνες πριν στην παρουσίαση του καινούριου του συμβολαίου, τότε έχει φτάσει η στιγμή να το αποδείξει. Να διαγράψει τα κακώς κείμενα, δίνοντας τις απαντήσεις στο χορτάρι.


Άρτεμις Κλεφτάκη
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0