Football Talk

Ανόρθωση Αμμοχώστου: η «Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου σβήνει τα 113 κεράκια της! (video)

Ανόρθωση Αμμοχώστου: η «Κυρία» του κυπριακού ποδοσφαίρου σβήνει τα 113 κεράκια της! (video)

Η «Κυρία» της Κύπρου πρόσθεσε ένα ακόμη χρόνο ζωής στις πλάτες της. Ο Σύλλογος Ανόρθωσις Αμμοχώστου σήμερα 30/1/2024 γίνεται 113 χρονών. Η ημέρα των γραμμάτων έμελλε να συνάδει και με την εορταστική ημέρα ενός συλλόγου που πρεσβεύει τα ιδανικά και τις αξίες της ιστορίας μας. Μια ομάδας που κρατάει αναμμένη τη φλόγα της επιστροφής.

Στις 30 Ιανουαρίου 1911 δημιουργήθηκε ένας σύλλογος που στόχευε να πρωτοστατήσει, να μεγαλουργήσει, να μορφώσει και να γράψει τη δική του ιστορία.

Πηγή: www.kerkida.net 

Η οκταετία 1956-64 ήταν «χρυσή» για την Ανόρθωση. Απόλυτη κυρίαρχος του κυπριακού ποδοσφαίρου, κέρδισε τον καθολικό θαυμασμό και της αποδόθηκε ο χαρακτηρισμός «Μεγάλη Κυρία». Κατέκτησε 10 τίτλους σε σύνολο 13 διοργανώσεων και καταγράφηκε στη συλλογική μνήμη ως μια ομάδα-πρότυπο.

Η Ανόρθωση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παραδοσιακές δυνάμεις του κυπριακού ποδοσφαίρου μέχρι και σήμερα. 13 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα, 7 Super Cup στο ενεργητικό της, με σημαντικότερο επίτευγμα τη συμμετοχή στο Champions League την περίοδο 2008-09, όντας η πρώτη κυπριακή ομάδα που προκρίθηκε στους ομίλους. Η Ανόρθωση και η Ομόνοια ήταν οι πρώτες κυπριακές ομάδες που συμμετείχαν στους ομίλους του Conference League, τη σεζόν 2021-22.

Με τους χιλιάδες πιστούς οπαδούς της να την ακολουθούν η Ανόρθωση είναι εδώ ζωντανή να μας θυμίζει τον ξεριζωμό, την προσφυγιά, την ιστορία μας, την Αμμόχωστο. Το... χώμα που περπάτησαν οι πρόσφυγες μας, τη γη που νοσταλγούν μέχρι σήμερα. Είναι εδώ να μεταλαμπαδεύει τον πόθο της επιστροφής, να κρατάει τις μνήμες άσβεστες.

Να αποτελεί φάρο για τους αγώνες που οφείλουμε να δίνουμε για τον τόπο μας. Να μην ξεχνάμε και να ελπίζουμε. Η «Μεγάλη Κυρία» είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός ποδοσφαιρικός σύλλογος και σήμερα η μέρα της ανήκει!

Διαβάστε το κείμενο στο kerkida.net  

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0