Football Talk

«Βαρομετρικό χαμηλό» μακριά από το Μεστάγια: Η Βαλένθια… πονά στα ντέρμπι της La Liga! (video)

«Βαρομετρικό χαμηλό» μακριά από το Μεστάγια: Η Βαλένθια… πονά στα ντέρμπι της La Liga! (video)

Περασμένα μεγαλεία… Η Βαλένθια ρίχνει «κλεφτές», νοσταλγικές ματιές στο παρελθόν της. Εκεί, που κάποτε θριάμβευε, ανεξαρτήτως έδρας. Πλέον, ιδίως στα ντέρμπι, η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική, μακριά από το Μεστάγια.

Σχετικά Άρθρα

Πρωταθλήματα Ισπανίας και τελικοί Champions League. Άγνωστες λέξεις πια για την σπουδαία Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» έχουν απωλέσει αρκετό μέρος από την «αίγλη», που διέθεταν στο παρελθόν. Την περασμένη σεζόν μάλιστα, κινδύνεψαν ακόμα και με υποβιβασμό. Φέτος, η κατάσταση έχει σαφώς βελτιωθεί. Ωστόσο, οι οπαδοί της την ονειρεύονται αλλιώς.

Το βράδυ της Κυριακής (28/01), υπήρχε η «επικίνδυνη» αποστολή στο Μετροπολιτάνο. Η Ατλέτικο Μαδρίτης δε συνάντησε σοβαρά εμπόδια απέναντί της και πήρε μία άνετη νίκη, με 2-0, για την 22η «στροφή» της La Liga. Το αποτέλεσμα φυσικά δεν εκπλήσσει. Εάν παρατηρήσουμε, όμως, τη μεγαλύτερη εικόνα, θα συνειδητοποιήσουμε πως η Βαλένθια έχει… αλλάξει.

Στην παρούσα αγωνιστική περίοδο, ήταν η δεύτερη ήττα που γνωρίζει στη Μαδρίτη, για το ισπανικό πρωτάθλημα. Η πρώτη ήρθε κόντρα στη Ρεάλ, τον περασμένο Νοέμβριο, και μάλιστα ήταν «βαριά» (5-1). Για να ολοκληρώσει τα εκτός έδρας ντέρμπι, απομένει η έξοδος στη Βαρκελώνη τον Απρίλιο, για το ματς με την Μπαρτσελόνα.

Αυτό που προκαλεί αίσθηση, είναι ότι αγνοεί το «τρίποντο» μακριά από το Μεστάγια κόντρα σε αυτές τις τρεις ομάδες, εδώ και 24 αναμετρήσεις στη La Liga! Το DNA των «νυχτερίδων» μοιάζει να αλλοιώνεται! Μάλιστα, μετρά 20 ήττες και μόλις 4 ισοπαλίες!

Η ήττα απέναντι στους «ροχιμπλάνκος», αποτέλεσε τη 10η διαδοχική ήττα της Βαλένθια εκτός έδρας σε ντέρμπι πρωταθλήματος. Κάπως έτσι, ισοφάρισε το χειρότερο σερί στην ιστορία της, το οποίο για να εντοπιστεί, χρειάζεται να επιστρέψουμε σχεδόν… έναν αιώνα πίσω! Τότε, ήταν οι πρώτες συναντήσεις της με Ατλέτικο, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, μεταξύ 1932 και 1935.

Οι φίλαθλοι του συλλόγου, γαλουχήθηκαν διαφορετικά. Έμαθαν να πρωταγωνιστούν. Όλα πλέον όμως, έχουν διαφοροποιηθεί. Τα τελευταία χαμόγελα σε μεγάλο ματς πρωταθλήματος, εκτός του «σπιτιού» τους, είχαν έρθει με τους «μπλαουγκράνα», τον Απρίλιο του 2016. Έκτοτε, ξεκίνησε η… κατάρρευση.

Η Βαλένθια έχει ανάγκη ένα «ηλεκτροσόκ». Να θυμηθεί την ιστορία που «κουβαλά». Τους λόγους που την αγάπησαν οι οπαδοί της. Προς το παρόν, θα παλέψει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, στο τέλος της σεζόν. Ο δρόμος προς τις ένδοξες ημέρες του παρελθόντος, είναι μακρύς και δύσκολος…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0