Football Talk

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Δραματικές προκρίσεις για Γουινέα και Κονγκό, αντιμέτωπες μαζί στους «8»! (video)

Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Δραματικές προκρίσεις για Γουινέα και Κονγκό, αντιμέτωπες μαζί στους «8»! (video)

Πρόκριση-θρίλερ για τη Γουινέα του Ακιμπού Καμαρά που με buzzer beater πήρε την πρόκριση από τη μαχητική Ισημερινή Γουινέα με 1-0. Στους «8» θα αντιμετωπίσει τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό που νίκησε με 8-7 στα πέναλτι την Αίγυπτο.

Το πρώτο από τα δύο εισιτήρια της βραδιάς για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, πήρε η Γουινέα, η οποία «λύγισε» την Ισημερινή Γουινέα των δέκα παικτών από το 55’, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Το πρώτο ημίχρονο κύλισε ήσυχα, αλλά στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε. Ο Μπικορό της Ισημερινής Γουινέας δέχθηκε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 55’ για σκληρό μαρκάρισμα στον αντίπαλό του, ωστόσο η ομάδα του δεν το έβαλε κάτω. Δέκα λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι και ο Νσούε, ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη φετινής της πορεία, ανέλαβε την εκτέλεσή του.

Ωστόσο, αποδείχθηκε… μοιραίος, αστόχησε με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ! Όσο η ώρα περνούσε, η Γουινέα άρχισε να πιέζει και τελικά έκαμψε την αντίσταση της αντιπάλου της στο 98’ με τον Μπαγιό να βρίσκει δίχτυα με ωραία κεφαλιά στην τελευταία φάση του ματς.

Απέναντί της θα βρει την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, η οποία απέκλεισε την Αίγυπτο νικώντας στα πέναλτι με 8-7. Και οι δύο μπήκαν με όρεξη στο ματς χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες και οι τυπικά φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 37’ με κοντινή κεφαλιά του Ελία. Η Αίγυπτος κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μοχάμεντ για το 1-1.

Το δεύτερο μέρος είχε ελάχιστες αξιόλογες φάσεις και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, η Αίγυπτος έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Χαμντί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η κατάσταση δεν άλλαξε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Σε μία δραματική διαδικασία, ψυχραιμότερη αποδείχθηκε η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Μοιραίος ο τερματοφύλακας Γκαμπάλ για την Αίγυπτο, αστόχησε και άφησε τη χώρα του εκτός συνέχειας.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0