Football Talk

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1: Και τι θα κάνει στα ντέρμπι; Θα «καθαρίσει» με Ντεσπόντοφ! (video)

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 2-1: Και τι θα κάνει στα ντέρμπι; Θα «καθαρίσει» με Ντεσπόντοφ! (video)

Στο ερωτηματικό που «έβαζαν» για τον ΠΑΟΚ, απάντησε με... μπαλάρα και «σεληνιασμένο» τον Κίριλ Ντεσπόντοφ! Επικράτησε του Παναθηναϊκού (28/01, 2-1) στην Τούμπα και έμεινε μόνος-πρώτος στη Stoiximan Super League! Παρθενικό γκολ για Μπακασέτα στα «πράσινα».

Το μεγάλο ντέρμπι της 20ης αγωνιστικής στη Stoiximan Super League, βάφτηκε... ασπρόμαυρο! Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως μπορεί να είναι εξίσου εντυπωσιακός, σε «μικρά» και «μεγάλα» ματς, επικρατώντας του Παναθηναϊκού (28/01, 2-1) στην Τούμπα!

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο «καυτός» Κίριλ Ντεσπόντοφ, που έκρινε το ντέρμπι με δύο δικά του γκολ!

Ματς-ορόσημο για τον Τάσο Μπακασέτα, αφού σκόραρε και «άνοιξε» λογαριασμό και με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Μόνο-πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου, που μετά το πέρας 20 «στροφών» στο ελληνικό πρωτάθλημα, έχει 47 βαθμούς, έναντι 45 της ΑΕΚ και 44 του Παναθηναϊκού.
Ο ΠΑΟΚ έδειξε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, πως είχε διάθεση να επιβληθεί.

Στην πρώτη του μεγάλη ευκαιρία, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά το γκολ του Κουλιεράκη στο 37' ακυρώθηκε, ως οφσάιντ.

Εν τέλει, ο «γόρδιος δεσμός» της άμυνας του Παναθηναϊκού, λύθηκε στο 43', με τον Ντεσπόντοφ να κάνει το 1-0!
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο 2ο μέρος και τα κατάφερε, πολύ γρήγορα.

Ο Τάσος Μπακασέτας κέρδισε πέναλτι, για μαρκάρισμα του Τάισον πάνω του, με την παράβαση να δίνεται ύστερα από εξέταση της φάσης από τον διαιτητή στο VAR.

Ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση και με δυνατό σουτ στο 51', «άνοιξε» λογαριασμό με την πράσινη φανέλα, παρότι ο Κοτάρσκι έμεινε στο κέντρο της εστίας.
Παρά την ισοφάριση, τα ηνία πέρασαν ξανά στα πόδια του ΠΑΟΚ. Και στο 56' πήρε ξανά το προβάδισμα.

Η μπάλα «κρύφτηκε» από τους Τάισον και Τόμας, και ο Κίριλ Ντεσπόντοφ, την έστειλε στα δίχτυα, για το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.
Το σύνολο του Φατίχ Τερίμ προσπάθησε να βγάλει εκ νέου αντίδραση, αλλά βρήκε μπροστά του τον εξαιρετικό, Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Αρχικά, απομάκρυνε την προβολή του Μπακασέτα στο 70', ενώ στο 86', νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μλαντένοβιτς!

Κάπως έτσι, διατήρησε το 2-1 ως το τελευταίο σφύριγμα, χαρίζοντας μία σπουδαία -βαθμολογικά και ψυχολογικά- νίκη στον ΠΑΟΚ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Μπάμπα, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Οζντόεφ (89' Σβαμπ), Μεϊτέ, Ντεσπόντοφ (72' Ζίβκοβιτς), Μουργκ (78' Μάρκος Αντόνιο), Τάισον (72' Κωνσταντέλιας), Μπράντον Τόμας (88' Τζίμας).

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (66' Λημνιός), Ούγκο (46' Μπερνάρ), Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Μπακασέτας, Μαντσίνι (89' Βιλένα), Αϊτόρ (46' Τζούρισιτς), Κώτσιρας, Αράο, Γερεμέγεφ (46' Τσέριν).

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0